Sahranjeni djevojke i mladići koji su se u Posušju ugušili plinom; i državni tajnik Milas na posljednjem ispraćaju Sahranjeni djevojke i mladići koji su se u Posušju ugušili plinom; i državni tajnik Milas na posljednjem ispraćaju
TweetEmailPrint Danas je u Republici Hrvatskoj Dan žalosti u spomen na njih osmero koji su preminuli u novogodišnjoj noći u tragičnoj nesreći u općini... Sahranjeni djevojke i mladići koji su se u Posušju ugušili plinom; i državni tajnik Milas na posljednjem ispraćaju


Danas je u Republici Hrvatskoj Dan žalosti u spomen na njih osmero koji su preminuli u novogodišnjoj noći u tragičnoj nesreći u općini Posušje u Bosni i Hercegovini. Na posljednjem ispraćaju jučer je sudjelovao i Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Ivan Miličević, Marija Pavković, Stipe Pavković, Žana Pavković, Stipe Romić i Mia Soldo sahranjeni na su jučer na tri groblja u Rakitnu uz tužnu povorku njihovih roditelja, rodbine i prijateljima s bijelim cvjetovima u rukama. Dan ranije u Posušju je pokopano još dvoje mladih koji su se ugušili plinom u novogodišnjoj noći – Mirela Rezo i Stjepan Jukić.

Danas je, pak, u Republici Hrvatskoj Dan žalosti u spomen na njih osmero koji su preminuli u novogodišnjoj noći u tragičnoj nesreći u općini Posušje u Bosni i Hercegovini. Na posljednjem ispraćaju jučer je sudjelovao i Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate Izvan Republike Hrvatske.

‘”S velikim žaljenjem i tugom primio sam vijest o tragičnoj smrti osam mladih života iz općine Posušje. Teško je naći prave riječi utjehe u nezapamćenoj tragediji za općinu Posušje, Zapadnohercegovačku županiju i cijelu Bosnu i Hercegovinu.
Iskreno suosjećam u boli s obitelji, prijateljima i poznanicima tragično preminulih. Njih neka anđeli čuvaju na nebu, a sve nas tugujuće utješe u ovom nenadoknadivom gubitku.
U ime Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske te u svoje osobno ime, upućujem izraze sućuti obiteljima stradalih djevojaka i mladića, njihovim prijateljima i svima koji su ih voljeli”, istaknuo je ranije državni tajnik Zvonko Milas.

FOTO: FB stranica Središnje državnog ureda za Hrvate izvan RH; scrheenshot videosnimke RTL televizije
.