SDP-ov Hajduković dovlači PODRIVAČA SOROSA u Zagreb! Brzo reagirali aktivisti SDP-ov Hajduković dovlači PODRIVAČA SOROSA u Zagreb! Brzo reagirali aktivisti
PETICIJA PROTIV DOLASKA GLAVNOG RUŠITELJA SUVERENOSTI

SDP-ov Hajduković dovlači PODRIVAČA SOROSA u Zagreb! Brzo reagirali aktivisti

Hrvatska 19. travnja 2017. Fran Podoreški

TweetEmailPrint ‘Soros je u Hrvatskoj već prisutan preko brojnih, uvijek istih, “nevladinih udruga” koje su provele niz aktivnosti usmjerenih na destabilizaciju države i njezine... SDP-ov Hajduković dovlači PODRIVAČA SOROSA u Zagreb! Brzo reagirali aktivisti


‘Soros je u Hrvatskoj već prisutan preko brojnih, uvijek istih, “nevladinih udruga” koje su provele niz aktivnosti usmjerenih na destabilizaciju države i njezine vlasti (osim SDP-a), ali i samog društva kroz prosvjede protiv vlada, napade na ministre, nametanje ideološkog građanskog odgoja, kreiranje „kulturnih“ sadržaja kojima se vrijeđaju i napadaju pojedine grupacije koji ne djeluju u skladu s njihovim sustavom „vrijednosti“, ističu na stranici CITIZEN GO

Nakon što je Mađarska početkom travnja po ubrzanom postupku izglasala zakon koji bi mogao dovesti do zatvaranja Sveučilišta Srednje Europe (CEU), koje je 1991. u Budimpešti osnovao američki milijarder George Soros, zastupnik SDP-a Domagoj Hajduković pozvao je vladu RH na “udomljavanje” Sorosevog sveučilišta, za što je, kako tvrdi, skupio 55 potpisa saborskih zastupnika SDP-a, HNS-a, HSS-a, SDSS-a, Živog zida, Mosta te manjinskih i nezavisnih zastupnika:

“Želimo ovakvu instituciju u Hrvatskoj kako bi podigli hrvatski prestiž, ali i kako bi obogatili hrvatsku akademsku ponudu, želimo Srednjoeuropsko sveučilište u Hrvatskoj”, poručio je Hajduković te tako izazvao bijes i ogorčenje mnogih civilnih aktivista koji razumiju zašto Mađarska želi pod svaku cijenu potjerati Sorosa izvan svojih granica i zašto ne bi bilo dobro da Hrvatska još više otvori vrata najpoznatijem svjetskom podrivaču nacionalne suverenosti – Georgeu Sorosu i njegovim institucijama.

Valja ovdje podsjetiti da su hakeri lani provalili u bazu podataka Georgea Sorosa i objavili pronađene informacije.

”među 25 tisuća dokumenata, pronašli su i mailove koji dokazuju kako je Soros utjecao na moćne lidere u kreiranju svjetske politike. Na stranici soros.dcleaks objavljeni su dokumenti koji otkrivaju sve Soroseve planove od 2008. godine. Među njima i zahtjev za financiranjem svih proturuskih djelovanja u Americi i Europi.

Među dokumentima je i mail u kojem je Soroš 2011. tražio od Hillary Clinton da hitno riješi stanje u Albaniji te joj u tome dao precizne instrukcije. Za hrvatsku javnost najzanimljivija je informacija, po svemu sudeći, da je upravo Soros financirao spotove udruge GONG. I to su, naime, pronašli hakeri.

“Oni su sufinancirali kampanju za osvještavanje građana o važnosti glasanja na EU parlemantarnim izborima i podržali aktivnosti oko Partnerstva za otvorenu vlast koji su vladu u Hrvatskoj i drugim zemljama potaknuli na bolju regulaciju transparentnosti neprofitnih organizacija”, priznala je kasnije Jelena Berković iz GONG-a.

No, politolog Instituta za europske i globalizacijske studije upozorava da svi koji nekoga financiraju, traže nešto zauzvrat.

“GONG i druge udruge civilnog društva jesu u funkciji razvoja civilnog društva, a s druge strane su u funkciji održavanja lijevo liberalno orijentiranog poretka”, tvrdi dr. Anđelko Milardović s Instituta za europske i globalizacijske studije u Splitu.

Valja podsjetiti da je Soros devedesetih financirao puno više projekata i medija u Hrvatskoj, pogotovo onih koji su se suprotstavljali Franji Tuđmanu i HDZ-u.

Zbog svega navedenog, civilna organizacija Citizen go, čije je sjedište u Madridu, a koja djeluje i u Hrvatskoj, pozvala je nedavno hrvatske građane na potpisivanje peticije protiv Sorosa.

”Soros je u Hrvatskoj već prisutan preko brojnih, uvijek istih, “nevladinih udruga” koje samostalno ili udružene kroz raznorazne “inicijative” ili “platforme” poput Platforme 112 ili inicijative GOOD promoviraju Soroseve zamisli. Članice GOOD koordinacije su: RODA, Forum za slobodu odgoja, Centar za mirovne studije, GONG, Hrvatsko debatno društvo i Udruga roditelja Korak po korak. Potvrda financiranja spomenutih udruga, ali i drugih udruga uključenih u Platformu 112, su njihova izvješća, pa tako primjerice GONG, kao i Centar za mirovne studije u svojim izvještajima navodi kako ih financira Soros.

Zanimljivo je kako su te iste udruge, uz prosvjed protiv ministra Šustara koji je nastojao usmjeriti rad Radne skupine za cjelovitu kurikulnu reformu prema izradi kvalitetnije reforme obrazovnog sustava lišene bilo kakve ideologije, kao članice Platforme 112 organizirale i bezuspješno provodile kampanju protiv braka kao zajednice muškarca i žene. Uz navedeno, provele su još niz aktivnosti usmjerenih na destabilizaciju države i njezine vlasti (osim SDP-a), ali i samog društva kroz prosvjede protiv vlada, napade na ministre, nametanje ideološkog građanskog odgoja, kreiranje „kulturnih“ sadržaja kojima se vrijeđaju i napadaju pojedine grupacije koji ne djeluju u skladu s njihovim sustavom „vrijednosti“ i sl..

Sorosevo uplitanje u druge države

Druge države su također izložene Sorosevom miješanju kroz nevladnine organizacije financirane od njegove strane. Primjerice, u kolovozu prošle godine, izvješće koje je izašlo u javnost otkrilo je kako Sorosevo „Otvoreno društvo“ strateški financira nevladnine organizacije u Irskoj s namjerom rušenja zakona koje štite ljudski život od začeća, a s obzirom na moguće posljedice uspjeha, takav napad može izazvati lančanu reakciju u drugim, po njemu „konzervativnim“ ili katoličkim, državama u svrhu ukidanja zakona koji zabranjuju ili znatno otežavaju pobačaj. Preciznije, u izvješću stoji: “s jednim od najrestriktivnijih zakona o pobačaju u svijetu, pobjeda tamo [Irska] mogla bi snažno utjecati na druge katoličke zemlje u Europi, kao što je Poljska, i pružiti toliko potrebne dokaze da je promjena moguća, čak i u vrlo konzervativnim mjestima” i “za ublažavanje i okretanje zakona o pravima nerođene djece, kao i ustavnih promjena … [i inicirati] robustan skup organizacija za napredak i obranu seksualnih i reproduktivnih prava i ubrizgavanje novih razmišljanja/strategija”.

Zbog takvog djelovanja Sorosevo „Otvoreno društvo“ proglašeno je prijetnjom ruskoj nacionalnoj sigurnosti – što je i sam Soros priznao na CNN-u, navodeći kako je „Otvoreno društvo“ bilo uključeno u nasilno rušenje ukrajinske vlade.

Ovom peticijom također tražimo od Vlade RH da provede istragu organizacija koje je financirao Soros i njegovo “Otvoreno društvo” te, ako je potrebno, zabrani rad organizacija civilnoga društva financiranih njegovim novcem čija je misija i djelovanje usmjerena na sljedeće:

Direktno ili indirektno uplitanje u državne izborne procese

Ohrabrivanje ljudi u RH na potkopavanje pozitivnih propisa RH i djelovanje protivno odredbama Ustava RH ili

Poticanje donošenja zakona kojima se slabi zaštita obitelji, braka, života i temeljnih sloboda, ukidanje zakona kojima se štiti obitelj, brak, ljudski život i temeljne slobode ili donošenje zakona protivnih zaštiti obitelji, braka, života i temeljnih sloboda

Navedena fondacija djeluje u preko 70 država svijeta koja, unatoč svojoj „humanitarnoj“ etiketi, ustvari dovodi u pitanje postojanje demokratskih institucija i suverenost država.

HDZ koji čini većinski vladu pismeno se izjasnio kako je protiv svake ideologije, pa i one rodne, te sukladno tome treba ozbiljno pristupiti prevenciji razvoja udruga čije su aktivnosti usmjerene na destabilizaciju državne sigurnosti i provedbu rodne ideologije, a koje se financiraju sredstvima „Otvorenog društva“.

Radikalna politika i društvena agenda Georga

Sorosa i organizacija koje financira, predstavljaju ozbiljnu  prijetnju državnoj suverenosti, kojoj su posljednjih godina izloženi RH i njezini građani.

George Soros je američki multimilijarder i biznismen čije „Otvoreno društvo“ financira nevladine organizacije s ciljem destabilizacije vlada i društava – što ostvaruje i miješanjem u unutarnje poslove suverenih država u svrhu realizacije neoliberalnog globalističkog svjetskog poretka po mjeri Georga Sorosa. Zbog takvog načina djelovanja Sorosu je zabranjena svaka djelatnost u Rusiji, Poljskoj, Mađarskoj i Makedoniji”, stoji u tekstu: Hrvatska ne treba i ne želi Sorosa i njegov CEU na stranici CITIZEN GO, gdje se može potpisati peticija protiv Sorosa i njegovog sveučilišta CEU, kojega bi Hajduković tako rado doveo u Hrvatsku.