Sinčić i Lovrinović: Nećemo koalirati ni s HDZ-om, ni sa SDP-om, OSTAJEMO OPORBA Sinčić i Lovrinović: Nećemo koalirati ni s HDZ-om, ni sa SDP-om, OSTAJEMO OPORBA
KONFERENCIJA ZA TISAK KOALICIJE JEDINA OPCIJA

Sinčić i Lovrinović: Nećemo koalirati ni s HDZ-om, ni sa SDP-om, OSTAJEMO OPORBA

Politika 12. rujna 2016. D.K.

TweetEmailPrint ”Priča se da ćemo biti dobre udavače, a mi smo našli koalicijske partnere koji nemaju što dati. Ti koji guraju laži u medije... Sinčić i Lovrinović: Nećemo koalirati ni s HDZ-om, ni sa SDP-om, OSTAJEMO OPORBA


”Priča se da ćemo biti dobre udavače, a mi smo našli koalicijske partnere koji nemaju što dati. Ti koji guraju laži u medije htjeli bi razbiti ovu koaliciju, jer nudimo prava rješenja koja smetaju interesnim lobijima”, istaknuo je profesor Lovrinović

ostaju-u-jebenoj-oporbiČelnici Živog zida, Franka, Akcije mladih i stranke Promijenimo Hrvatsku, koji čine koaliciju Jedina opcija, istaknuli su u ponedjeljak 12. rujna na zajedničkoj press konferenciji, da ostaju u oporbi te da nisu točna nagađanja da će dio te koalicije postati dio nove vlasti.Neće, kažu, koalirati ni sa HDZ-om, ni sa SDP-om. Dodali su da to ne znači da u Saboru neće podržati dobre inicijative nove većine.

”Imamo odgovornost prema građanima koji su glasali za nas, pa ćemo se boriti za program koji je dobio ovoliku podršku. Nudimo, u isto vrijeme, stručnu pomoć svima koji bi htjeli iz tog programa nešto provesti. Konstruktivni smo, želimo graditi, mijenjati stvari nabolje. Sve pametne prijedloge mi ćemo poduprijeti. No, nama je naš program svetinja, a naši birači također”, istaknuo je Ivan Vilibor Sinčić, predsjednik Živog zida.

Profesor Ivan Lovrinović, predsjednik stranke Promijenimo Hrvatsku, zamolio je novinare da ne nazivaju sve članove koalicije Jedina opcija članovima Živog zida te pojasnio da je osim Živog zida u koaliciji i Akcija mladih, Franak te stranka Promijenimo Hrvatsku, što mnogi novinari prešućuju, nazivajući cijelu koaliciju ‘Živim zidom’.

”Promijenimo Hrvatsku bila je udruga koja je bila sastavni dio Mosta nezavisnih lista. Sada smo stranka. Nije istina da smo prelazili iz jedne u drugu stranku. Izašli smo iz Mosta kada su se oni odrekli našeg zajedničkog ekonomskog programa. Nakon toga, ušli smo u ovu koaliciju. Zajedno s partnerima iz ove koalicije bit ćemo konstruktivna oporba. Imamo najbolji ekonomski program, rješenja za najveće hrvatske probleme, no mediji taj program nisu u cjelosti predstavili javnosti. Ipak, bit ćemo sretni ako nova Vlada bude uspješna i ako ne bude trebala našu pomoć”, istaknuo je Ivan Lovrinović te dodao da su brojne vrlo neuspješne hrvatske vlade razlog njihovog postojanja u politici.

Vjekoslava Rubeša, predsjednik Akcije mladih, istaknuo je da koalicija Jedina opcija ostaje čvrsta i na okupu te da će biti konstruktivna oporba.

Goran Aleksić, novi saborski zastupnik i predstavnik Franka, kazao je da mogu i iz oporbe predlagati kvalitetna rješenja te da potom mogu pozvati građane da ta rješenja podrže i tako natjeraju saborsku većinu da istinski predstavljaju građane prihvaćajući kvalitetna rješenja.

Predsjednik Živog zida potom je na novinarsko pitanje o napadima preko društvenih mreža od strane Hrvoje Runtića i Mihaele Varga na njega i druge članove Živog zida kazao da se njima kolega Runtić ne javlja, da ne dolazi na sastanke te da ne znaju što je s njim.

”Kolegu Runtića postavili smo na poziciju šefa izbornog stožera, te za nositelja liste. Htio bih da on dođe i da porazgovaramo, da uspostavimo suradnju. Naša vrata su mu otvorena i sada je on na potezu”, istaknuo je Sinčić.

Profesor Lovrinović potom je, na novinarsko pitanje, još jednom demantirao priče da on i njegovi suradnici iz stranke Promijenimo Hrvatsku žele preći u neku drugu koaliciju.

”Podsjećam vas da sam jedini iz Mosta bio protiv bivše Vlade na saborskoj sjednici koja se održala 25. siječnja i to zato jer su odustali od našeg ekonomskog programa. Sada se, pak, priča da ćemo biti dobre udavače, a mi smo našli koalicijske partnere koji nemaju što dati. Ti koji guraju takve laži u medije htjeli bi razbiti ovu koaliciju, jer mi nudimo prava rješenja koja smetaju interesnim lobijima”, dodao je čelnik stranke Promijenimo Hrvatsku.

Naglasio je potom da interesni lobiji koji se osjećaju ugroženi od koalicije Jedina opcija stalno ističu da se njihova ekonomska rješenja ne mogu provesti, ili da se nešto ne smije učiniti.

”Neka otvoreno kažu za čije interese rade i tko ih drži u šaci. Neka ti, koji govore da trgujemo s nekim, dođu i ponude dokaze za te tvrdnje. Mi nećemo mijenjati naše koalicijske partnere, no već sutra smo spremni podržati Vladu ako bude dobra. Najoštrije, dakle, demantiram bilo kakvu političku trgovinu”, zaključio je čelnik stranke Promijenimo Hrvatsku i ekonomski strateg koalicije Jedina opcija.

Ivan Vilibor Sinčić potom je na novinarsko pitanje o tome koliko Hrvatska ima vremena i treba li požuriti s formiranjem nove vlade odgovorio da Hrvatska nema vremena, ali da će biti još puno odugovlačenja i maltretiranja, sve dok je Božo Petrov na političkoj sceni.