Sinčić: Nek’ sabornici spavaju u tvornicama koje su uništili; Ankete: Živi zid jedini raste Sinčić: Nek’ sabornici spavaju u tvornicama koje su uništili; Ankete: Živi zid jedini raste
TweetEmailPrint ”Nemaju gospoda saborski zastupnici gdje spavati kada svaki deseti put dođu na sjednicu? Neka spavaju u Gredelju koji su uništili. Ili u propaloj... Sinčić: Nek’ sabornici spavaju u tvornicama koje su uništili; Ankete: Živi zid jedini raste


”Nemaju gospoda saborski zastupnici gdje spavati kada svaki deseti put dođu na sjednicu? Neka spavaju u Gredelju koji su uništili. Ili u propaloj tvornici Kamensko. Dioki ili Nada Dimić, sve kultna mjesta. Živi zid će im osigurati madrace, čašu vode i šnite crnog kruha. To je mnogo više nego mnogi građani imaju”, napisao je Sinčić na Facebooku

sinčićU najnovijoj objavi na Facebooku, čelnik Živog zida i saborski zastupnik Ivan Vilibor Sinčić oštro je napao saborske zastupnike koji mjesečno dobivaju povlastice od 3.000 kuna za najam mjesta boravka:

”Nemaju gospoda saborski zastupnici gdje spavati kada svaki deseti put dođu na sjednicu? Neka spavaju u Gredelju koji su uništili. Ili u propaloj tvornici Kamensko. Dioki ili Nada Dimić, sve kultna mjesta. Živi zid će im osigurati madrace, čašu vode i šnite tanko narezanog crnog kruha. To je mnogo više nego mnogi naši građani imaju. Svakome po zasluzi, gospodo. Tako se stvaraju najbolji”, zaključio je Sinčić te ‘pokupio’ pohvale za taj facebook post.

Osvrnuo se i na otpužbe Branka Vukšića prema kojima se Sinčić nije ni mogao odreći naknade za najam stana, jer mu taj najam, prema Vukšiću, niti ne pripada.

”Ne samo da gospodin Branko Vukšić laže, nego i ne zna zbrajati. Dvostruka sramota za njega.

Možda je gospodin Branko mislio na udaljenost od Zagreba do naplatnih kućica, ali ja ne živim na naplatnim kućicama, nego u Jelsi, koja je nekih 60-ak kilometara udaljena od Zagreba, tako da imam pravo na naknadu za stan i već sam dobio popis stanova koje bi mogao odabrati. Kao što sam već rekao, odbijam i samu pomisao da bi uzeo neku novčanu povlasticu, na već i onako veliku plaću za hrvatske prilike.

Već sam na prvom zasjedanju Sabora, odbio ponuđeni smještaj u hotelu, na koji sam imao pravo jer mi je mjesto prebivališta udaljeno više od 50 kilometara od Zagreba. Pravo i pravda nisu jedno te isto. Ja sam imao pravo na smještaj, ali ga nisam iskoristio, jer to ne bi bilo pravedno. Sad ćete reći da sam najobičniji populist. Ako je to populizam, onda sam ponosan što sam populist”, dodao je Ivan Vilibor Sinčić

Nekako u isto vrijeme osvanula je i objava da je, prema istraživanju Ipsos plusa, jedino Živom zidu tijekom veljače porastao rejting na 6 posto. Popularnost Mosta je u padu, a ostalima rejting stagnira.

”Kad oni kažu da je 6 posto, sigurno je postotak znatno veći”, komentirali su simpatizeri Živog zida, uz napomenu da narod nagrađuje vjerodostojnost , a kažnjava kalkulante i kukavice.