Sindikat policijskih službenika: Ministre OREPIĆU, ZAUSTAVITE MOBBING policajaca! Sindikat policijskih službenika: Ministre OREPIĆU, ZAUSTAVITE MOBBING policajaca!
ZLOSTAVLJANJE U INTERVENTNOJ POLICIJI U OSIJEKU

Sindikat policijskih službenika: Ministre OREPIĆU, ZAUSTAVITE MOBBING policajaca!

Hrvatska 16. listopada 2016. D.K.

TweetEmailPrint Zbog čega navedeni policijski službenik i dalje obnaša rukovodeću funkciju koja mu i dalje dozvoljava kršenje pozitivnih pravnih pripisa i vršenje mobbinga? Zahtijevamo... Sindikat policijskih službenika: Ministre OREPIĆU, ZAUSTAVITE MOBBING policajaca!


Zbog čega navedeni policijski službenik i dalje obnaša rukovodeću funkciju koja mu i dalje dozvoljava kršenje pozitivnih pravnih pripisa i vršenje mobbinga? Zahtijevamo da nadležna služba provede nadzor u jedinici i utvrdi istinitost navoda iz novinskog članka, ističu u Sindikatu

reagiranje-sindikataNa navode iz našeg teksta ‘Zapovjednik interventne gazi sve koji upozore na njegov MOBBING, MUP i OREPIĆ šute!’, odmah je reagirao Sindikat policijskih službenika, te zatražio postupanje ministra Vlahe Orepića.

”Poštovani ministre, gospodine Orepić,

Zbog interesa javnosti i samih policijskih službenika Interventne jedinice policije PU osječko-baranjske zahtijevamo od Vas postupanje radi navoda u tekstu pod naslovom „Zapovjednik interventne gazi sve koji upozore na njegov MOBBING, MUP I OREPIĆ ŠUTE“ objavljen 14. 10. 2016. godine na portalu Promise.hr (http://promise.hr/zapovjednik-interventne-gazi-sve-koji-up…/).

U navedenom članku navodi se niz vrlo ozbiljnih optužbi protiv zapovjednika navedene jedince gospodina Slavka Hojsaka koji je po iskazima podređenih policijskih službenika provodio mobbing i grubo kršio prava policijskih službenika (raspored rada 7 dana unaprijed, prekovremeni rad, godišnji odmor, plaćeni dopust itd.), a kada su ga podređeni policijski službenici prijavili sindikatu, nadležnim rukovoditeljima i službama započeo je još veći pritisak na njih koji je išao do te mjere da su pojedini policijski službenici protuzakonito premješteni na druga radna mjesta za koje nije bio raspisan natječaj.

Također se navodi da su u radu navedenog zapovjednika bile zabilježene brojne nepravilnosti koje su bile utvrđene od strane načelnika navedene Policijske uprave, unutarnje kontrole i Općinskog državnog odvjetništva u Osijeku za što navodno postoji i pisani trag, stoga nas zanima što su nadležne službe i nadležni rukovoditelji poduzeli u konkretnim slučajevima i ako je tome tako zbog čega navedeni policijski službenik i dalje obnaša rukovodeću funkciju koja mu i dalje dozvoljava kršenje pozitivnih pravnih pripisa i vršenje mobbinga.

Zbog interesa javnosti kao i zbog svih onih policijskih službenika nad kojima se provodi i nad kojima se provodio mobbing te kršila njihova prava iz radnog odnosa čineći time određene protuzakonite radnje, zahtijevamo da nadležna služba provede nadzor u navedenoj ustrojstvenoj jedinici i utvrdi istinitost navoda iz novinskog članka, osobito po pitanju kršenja prava policijskih službenika te protuzakonitog postupanja rukovodećeg policijskog službenika, i da nas o učinjenom obavijesti pismenim putem u zakonskom roku”, stoji u dopisu ministru Orepiću, kojega je potpisao Mario Puškarić, predsjednik Sindikata policijskih službenika.vlaho

Obavijest o događaju Sindikat je poslao i Pučkoj pravobraniteljici, Lori Vidović te svim zaposlenicima MUP-a.

Valja napomenuti da se Mario Puškarić, odvažni i beskopromisni sindikalac, nedavno također našao na udaru Unutarnje kontrole MUP-a i to nakon što je prozvao ministra Orepića zbog smanjivanja plaće mnogim policijskim službenicima i davanja na korištenje službenog luksuznog terenca bivšem glavnog ravnatelju policije Vladi Dominiću?!

”Počela su me ispitivati gospoda iz Unutarnje kontrole baš taj tjedan kada sam poslao ministru dopise u vezi sa smanjenjem plaća i prozvao ga zbog Dominićevog službenog vozila i kada sam najavio da ću u javnosti izaći sa činjenicom da je Dominić nakon luksuznog terenca dobio ponovno na korištenje službeni automobil VW golf kojeg i danas koristi u tajnosti. Zbog anonimne prijave koja je došla u Unutarnju, žurno se krenulo ispitivati sve što u tim nepotpisanim prijavama piše. Cijela Policijska škola se pozivala na razgovor zbog izmišljotina, pa su čak ispitivali polaznike Policijske škole koji nisu zaposlenici MUP-a i koji se u povijesti Policijske akademije nisu nikada ispitivali. Smatram da se ovim postupcima Unutarnje kontrole vrši pritisak na mene i sindikat, od strane ministra Orepića, što niti jedan ministar do sada nije radio i što je vrlo opasno jer nismo više mala zemlja na Balkanu, već članica Europske unije”, istaknuo je u lipnju ove godine za naš portal Mario Puškarić, predsjednik Sindikata policijskih službenika, te dodao da se u MUP-u varaju ako misle da će ga tako ušutkati.

I promtno reagiranje na skandal sa zapovjednikom jedinice interventne policije u Osijeku (o kojemu smo pisali u petak 14. Listopada), pokazuje da, prema svemu sudeći, Mario Puškarić i Sindikat policijskih službenika nisu ustuknuli.