Uz sjajnu atmosferu i lijepo vrijeme počeo jedini svjetski FESTIVAL NA TRI jezerska OTOKA Uz sjajnu atmosferu i lijepo vrijeme počeo jedini svjetski FESTIVAL NA TRI jezerska OTOKA
TweetEmailPrint Inmusic je jedini festival koji se širi preko tri otoka: Otok festivala mladih (Otok mladosti) i dva kamp otoka okružena s lijepim plažama... Uz sjajnu atmosferu i lijepo vrijeme počeo jedini svjetski FESTIVAL NA TRI jezerska OTOKA


Inmusic je jedini festival koji se širi preko tri otoka: Otok festivala mladih (Otok mladosti) i dva kamp otoka okružena s lijepim plažama (Trešnjevka i UNIVERZIJADA). Kamp i festival povezani su s stometarskim pontonskim mostom, što je i najveća dnevna atrakcija festivala, na kojega dolaze mladi iz cijeloga svijeta

Lijepo vrijeme i nastupi dobrih izvođača predvođenih Arcade Fire obilježili su prvi dan Inmusic festivala, koji se od ponedjeljka do srijede održava na zagrebačkom Jarunu, odnosno na tri jarunska otoka koji su, za ovu prigodu, spojeni pontonskim mostovima.

To je jedini festival koji se širi preko tri otoka: Otok festivala mladih (Otok mladosti) i dva kamp otoka okružena s lijepim plažama (Trešnjevka i UNIVERZIJADA). Kamp i festival povezani su s stometarskim pontonskim mostom, što je i najveća dnevna atrakcija festivala.

Kamp uključuje tuševe s toplom vodom, besplatan WiFi, garderobu za spremanje stvari te mnoge druge usluge i sadržaje.

Vrhunac prvog dana INmusica očekivano bio je nastup fascinantnih Arcade Fire! Odlično raspoloženi kandaski glazbenici, svojim audio-vizualnim spektaklom oduševili su obožavatelje koji su ih zaglušujućim pljeskom ispratili s pozornice.

U popodnevnim satima publika je uživala u predstavi “Muškarci su s Marsa, žene su s Venere” Romana Šuškovića te u svirkama hrvatskih snaga Slow Motion Suicide i Billie Joan.
Na Balkan Goes North Stageu nastupili su Dj Altman und Alltman, Dj Cristian Saavedra, te bendovi Dreams of Neverland i Gorilla Cult.
Posjetitelji su uživali putovanjem kroz povijest rock glazbe na jedinstvenoj VJ pozornici smještenoj u replici Teslinog tornja.

Na INmusicovim pozornicama zasviralo je mnoštvo drugih izvođača, a noćni dio zabave seli se u Night stage i Blakan Goes North Stage. Početak nastavka večeri otvoraju perspektivni britanski bend HAUS i domaći Zoster dok će publika uz DJ-eve Yem kolektiva i DJ Ilka dočekati jutarnje sate uz spektar plesnih ritmova.
Sljedeća dva dana INmusica posjetitelje očekuju  veliki Kings of Leon, Alt-J, Kasabian, Flogging Molly, Slaves, Repetitor i drugi.

Nezaobilazna atrakcija INmusic festivala je replika Teslinog tornja izgrađena 2016. godine, koji je prošle godine bio posvećen Nikoli Tesli i David Bowieju, a ove godine svim velikim umovima koji su svoje potencijale usmjerili u stvaranje za dobrobit čovječanstva.

Tijekom festivala posjetitelji će moći isprobati svoje vokalne sposobnosti na karaokama, odmoritise na brojnim krevetima razasutim po otoku, opustiti u festivalskom pubu ili nargila zoni, te isprobati osvježavajuće ljetne koktele.

Organizatori ističu da se na ulazu sve ulaznice mijenjaju za festivalske narukvice, te mole posjetitelje da ih ne trgaju, režu ili na bilo koji način oštećuju jer tada prestaju biti važeće. Festivalske narukvice vrijede za jedan ulazak dnevno i nakon izlaska iz festivalskog prostora povratak s istom narukvicom iz sigurnosnih razloga više nije moguć do sljedećeg festivalskog dana.

Procijenjuje se da će zbog INmusica biti ostvareno oko 100 000 noćenja u Zagrebu, a uz procijenjenu potrošnju od 100 eura dnevno proizlazi da će INmusic festival gradu generirati prihod od oko 10 milijuna eura (75 milijuna kuna), navode organizatori.

Poznati svjetski mediji i ove su godine svrstali INmusic među najpopularnije festivale na svijetu koji se nikako ne bi smjeli propustiti.