Sjednicu o pljački INA-e vodio HDZ-ovac iz afere ‘Kaj bi ti štel biti’ – koji je htio potkupiti konkurenta! Sjednicu o pljački INA-e vodio HDZ-ovac iz afere ‘Kaj bi ti štel biti’ – koji je htio potkupiti konkurenta!
TweetEmailPrint Početkom prošle godine 24 sata su objavila snimku na kojoj Tušek nudi nezavisnom i popularnom lokalnom političaru Viktoru Šimuniću plaćanje dijela troškova predizborne kampanje za županijsku skupštinu,... Sjednicu o pljački INA-e vodio HDZ-ovac iz afere ‘Kaj bi ti štel biti’ – koji je htio potkupiti konkurenta!


Početkom prošle godine 24 sata su objavila snimku na kojoj Tušek nudi nezavisnom i popularnom lokalnom političaru Viktoru Šimuniću plaćanje dijela troškova predizborne kampanje za županijsku skupštinu, kako bi Šimunić, nakon izbora, podržao HDZ. Taj isti Tušek u Saboru je vodio ‘antikorupcijsku’ sjednicu, na kojoj se saslušavaju čelnici državnih agencija koje su trebale nadzirati plinsko tržište, a koje su, de facto, omogućile pljačku stoljeća?!

Dok premijer Plenković već danima pokušava uvjeriti javnost da su samo pojedinci odgovorni za veliku pljačku INA-e – uz napomenu da njegova Vlada i HDZ nemaju baš ništa s tom ‘prljavom rabotom’, u Hrvatskom saboru HDZ-ovci su ga odmah vrlo zorno demantirali.

Raspravu o INA-i u Saboru vodio je, naime, Žarko Tušek, čovjek iz afere ‘Kaj bi ti štel biti‘, dakle, isti onaj koji je pokušao potkupiti političkog konkurenta!!!

 ”Ta činjenica može biti bizarna, mučna, razbješnjujuća, ali jedno svakako ne može – ne može biti iznenađujuća. Tušek koji autoritativnim glasom kori agencije zbog propusta u pljački Ine je upravo ono mjesto na kojem se Hrvatska nalazi, na koje je Hrvatska, zapravo, potonula danas

Ovakve stvari gotovo je nevjerojatno i zamisliti. Sjednicu saborskog Odbora za gospodarstvo, na kojoj se zbog pljačke Ine teške milijardu kuna saslušavaju čelnici državnih agencija koje su trebale nadzirati plinsko tržište, sav zabrinuto antikoruptivan, vodio je prošlog tjedna Žarko Tušek.

Ime uvaženog HDZ-ovog zastupnika možda će nekom zazvučati poznato, makar je od siječnja prošle godine prekriveno već debelim tepihom novih i sve gadnijih afera. Početkom prošle godine, naime, 24 sata su objavila eksplozivnu snimku na kojoj Tušek nudi nezavisnom i lokalnom popularnom političaru Viktoru Šimuniću plaćanje dijela troškova predizborne kampanje za županijsku skupštinu, kako bi Šimunić, nakon izbora, podržao HDZ.

“Kaj buš ti”, pita ga, tad nešto manje antikoruptivnim tonom nego što je vodio prošlotjednu sjednicu, Tušek, te mu nudi javne dužnosti koje bi mogao obnašati, od pročelničke do one u nekim javnim poduzećima. “Zamjenik župana nemreš biti jer to moraš ići u koaliciju s nekim”, kaže tadašnji šef županijskog HDZ-a Šimuniću – jer bi, jasno, takva transparentnost narušila cijelu konstrukciju priče – onu u kojoj nezavisna lista lovi glasove uglavnom izvan HDZ-ovog bazena”, piše Telegram.hr.

FOTO: Screenshot videosnimke