Slayer i Anthrax u Zagrebu Slayer i Anthrax u Zagrebu
Nastup svjetski poznatih metalaca na Zagrebačkom velesajmu

Slayer i Anthrax u Zagrebu

Zagreb 30. svibnja 2016. Promise.hr

TweetEmailPrint Titani thrash metala – Slayer i Anthrax – ponovo su u Zagrebu. Taj dvojac velike thrash četvorke (uz Metallicu i Megadeth) nastupa prvog... Slayer i Anthrax u Zagrebu


Titani thrash metala – Slayer i Anthrax – ponovo su u Zagrebu. Taj dvojac velike thrash četvorke (uz Metallicu i Megadeth) nastupa prvog lipnja u Paviljonu 9 Zagrebačkog velesajma

Tekst: Emil Pakrac

SlayerZajedno na velikim svjetskim turnejama promoviraju nove albume objavljene nakon višegodišnje pauze. Uspješno su poharali Europu prošle jeseni na rasprodanoj turneji, a ovoga ljeta će odraditi samo nekoliko koncerata, među njima i ovaj u Zagrebu 1. lipnja.

U Hrvatsku se vraćaju nakon točno tri godine. Slayer je u lipnju 2013. napunio Tvornicu kulture, dok je u srpnju iste godine Anthrax nastupio ispred Iron Maidena u zagrebačkoj Areni.

Kalifornijski Slayer, nesumnjivo je jedan od najznačajnijih metal bendova u povijesti. Predvođen Tomom Arayom i Kerry Kingom (jedan od osnivača, gitarist Jeff Hanneman umro je 2013.) i pjesmama kao što su “Necrophobic” i “Angel of Death” koje su imale približno 250 beatova po minuti, promijenili su metal scenu, kojom su vladali pop metal bendovi.

Trijumf su doživjeli velikom turnejom Clash of the Titans, koja je predstavljala pobjedu alternativnog r’n’r početkom devedesetih godina. Godine 1997. MTV je odlučio – više ne puštati r’n’r – i dalje se zna. MTV je izgubio na važnosti, a Slayer je još uvijek tu.

Godine 2015. su izdali novi, hvaljeni album ‘Repentless’. Na zagrebačkom će koncertu odsvirati najvažnije radove cjelokupne karijere poput remek-djela metala “Reign In Blood”, “South Of Heaven” i “Seasons In The Abyss”.

“For All Kings” jedanaesti je album njujorške petorke iz Anthraxa. Predvođeni osnivačem Scottom Ianom, na sceni su, kao i Slayer, od 1981. godine. Zapaženi kao bend koji je najuspješnije križao speed metal s trashom, u kasnijim je fazama znao ući u groove metal vode, pa čak i u grunge, pogotovo kad je taj zvuk bio na vrhuncu. Široj publici ostali su ponajviše upamćeni nakon suradnje s hip hop legendama Public Enemy na obradi hit-singla “Bring The Noize”.

Na Anthraxovoj svirci očiti su utjecaji njihovih punk uzora poput Bad Brainsa i Sex Pistolsa. U Zagrebu će odsvirati uspješnice poput “Only” i “Fight ‘Em ‘Til You Can’t”.

Na dan koncerta cijena ulaznica će iznositi 250 kuna, a u prodaju je za ovaj koncert pušteno samo – 2500 ulaznica.