Središnji ured za Hrvate izvan RH dodijelio 10 stipendija za internetsko učenje hrvatskog jezika Središnji ured za Hrvate izvan RH dodijelio 10 stipendija za internetsko učenje hrvatskog jezika
TweetEmailPrint Stipendija se odnosi na Hrvatski internetski tečaj HiT-1 koji organizira Sveučilište u Zagrebu, Hrvatska matica iseljenika i Sveučilišni računski centar SRCE. Svi stipendisti su... Središnji ured za Hrvate izvan RH dodijelio 10 stipendija za internetsko učenje hrvatskog jezika


Stipendija se odnosi na Hrvatski internetski tečaj HiT-1 koji organizira Sveučilište u Zagrebu, Hrvatska matica iseljenika i Sveučilišni računski centar SRCE. Svi stipendisti su iz zemalja Južne Amerike, a najviše ih je iz Argentine.

Na službenim stranicama Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavljena je Odluka o dodjeli stipendija za internetsko učenje hrvatskoga jezika u akademskoj godini 2022./23. čiji je sastavni dio konačna bodovna lista.
”S ciljem učenja hrvatskog jezika, upoznavanja hrvatske kulture i nacionalnog identiteta te jačeg povezivanja i suradnje s iseljenim Hrvatima i njihovim potomcima, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske je za akademsku godinu 2022./23. dodijelio ukupno 10 stipendija za internetsko učenje hrvatskoga jezika. Stipendija se odnosi na Hrvatski internetski tečaj HiT-1 koji organizira Sveučilište u Zagrebu, Hrvatska matica iseljenika i Sveučilišni računski centar SRCE.

O drugim pojedinostima vezanim uz odobrenu stipendiju izabrani kandidati po ovoj Odluci bit će obaviješteni elektroničkom poštom, a Ugovori o stipendiranju zaključit će se početkom tečaja hrvatskoga jezika u jesenskom odnosno proljetnom semestru.

Odluka o dodjeli stipendija za internetsko učenje hrvatskoga jezika u akademskoj godini 2022./23. nalazi se u privitku”, stoji u obavijesti objavljenoj na stranicama Središnjeg državnog ureda.

Svi stipendisti su iz zemalja Južne Amerike, a najviše ih je iz Argentine.

FOTO: Središnji državni ured za Hrvate izvan RH