SRUŠILI LINIĆA: ‘Bez imuniteta, Slavko će brzo u Remetinec!’ SRUŠILI LINIĆA: ‘Bez imuniteta, Slavko će brzo u Remetinec!’
TweetEmailPrint ‘Ostvarili smo cilj, jer Linić nije ušao u Sabor. Imunitet ga više ne štiti. Velike plahte-transparenti, koje smo postavljali na riječkim ulicama i... SRUŠILI LINIĆA: ‘Bez imuniteta, Slavko će brzo u Remetinec!’


‘Ostvarili smo cilj, jer Linić nije ušao u Sabor. Imunitet ga više ne štiti. Velike plahte-transparenti, koje smo postavljali na riječkim ulicama i trgovima, uništile su ga, ističe Radovan Smokvina, član Pokreta otpora

linić bi krao uređenoSlavko Linić, bivši ministar financija kojega su EPH-ovi mediji mjesecima – bez ikakvog temelja i pokrića – proglašavali najpopularnijim političarem u Hrvatskoj (u vrijeme kada je pomagao da se EPH-u oproste dugovi kroz predstečajnu nagodbu), postao je jedan od najvećih gubitnika parlamentarnih izbora.

‘Najpopularniji političar’ bio je nositelj liste JosipovićČačićeve koalicije Uspješna Hrvatska u 8. izbornoj jedinici, no nije se uspio približiti izbornom pragu. Cijela je lista dobila tek 1,70 posto glasova!

Velikom Linićevom potonuću najviše su, po svemu sudeći, pridonijeli neumorni članovi riječkog Pokreta otpora, koji već godinama javno tvrde da je Slavko Linić upropastio Rijeku te da je on jedan od glavnih nositelja kriminala i korupcije u trećem po veličini hrvatskom gradu.

‘Ostvarili smo cilj, jer Linić nije ušao u Sabor. Imunitet ga više ne štiti. Velike plahte-transparenti, koje smo postavljali na riječkim ulicama i trgovima, najviše su ga uništile. Uvjereni smo da će bez imuniteta i bez političke moći, brzo završiti u Remetincu”, ističe ing. Radovan Smokvina, član riječkog Pokreta otpora i treći na listi Pokreta zajedno u 8. izbornoj jedinici na proteklim izborima

Pojašnjava potom da su se on, Slavica Šota te Zdenka Prpić kandidirali na listi Pokreta zajedno samo da bi uspjeli doprijeti do medija i obratiti se riječkoj javnosti.

”Nismo ni mislili da možemo u Sabor. Sve više od 0,1 posto glasova za nas je uspjeh. Najvažnije je da smo uspjeli srušiti Linića, najvećeg štetočinu u Rijeci, a i šire. Sada je na redu predsjednik Županijskog suda, Veljko Miškulin. Uvjereni smo da će i on uskoro morati otići”, dodaje Smokvina.

Vratio se potom na navodne Linićeve grijehe.

”Posjedujem dokumente koji dokazuju da je Slavko Linić krivotvorio papire da dođe do imovine riječkih poduzeća. Oštećene su riječke banke, vlasnici te imovine. Industrijsku zonu u Rijeci stvorilo je tridesetak poduzeća, a on je jednim potezom tu zonu dao Gradu Bakru. Sazvao je sedam direktora poduzeća, od 44 njih, te ih pridobio da potpišu izjavu kojom predaju Bakru Industrijsku zonu. Nisu imali pravo to učiniti. Grad Bakar je svu imovinu potom dodijelio trgovačkom društvu Industrijska zona d.o.o. Oni, zahvaljujući Liniću, danas raspolažu kapitalom vrijednim 180 milijuna! To je čista ludost i zbog toga Linić mora odgovarati”, podvlači Smokvina, pa se vraća prošlim izborima koje proglašava neregularnim.

Ističe da je vrijeme da se glasno i jasno upozori i na nerad i odsustvo bilo kakve inicijative unutar Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, odnosno kod njezinog predsjednika, dr. Zvonka Kusića.

”Kusić je predsjednik Izbornog etičkog povjerenstva, a ništa nije učinio da upozori na nepravilnosti u izbornom procesu. Više puta smo se žalili DIP-u i Ustavnom sudu na višak birača i nesređene biračke popise, na nejednake izborne jedinice i na činjenicu da se birači i dalje ne moraju potpisivati prilikom glasovanja. Naše prigovore i DIP i Ustavni sud odbili su riječima da nisu nadležni. Neka kažu onda tko je nadležan! Izborno etičko povjerenstvo moralo se pozabaviti time, no oni nisu ništa učinili. Sva tijela postoje samo forme radi, a nitko u stvarnosti za ništa nije nadležan i ništa ne radi. To će se morati promijeniti, ako želimo, nakon četvrt stoljeća samostalnosti, napokon imati legalne i regularne izbore”, zaključuje istaknuti član ‘Pokreta otpora – Riječani protiv korupcije’.

Pokušali smo doznati kako Slavko Linić komentira svoj izborni neuspjeh te tvrdnje članova Pokreta otpora, no bivši ministar nije se javio na pozive.