Štede energiju te štite od vlage i plijesni Štede energiju te štite od vlage i plijesni
PROZORSKI SISTEMI PROFINE

Štede energiju te štite od vlage i plijesni

Dom i gradnja 28. listopada 2015. S.P.K

Napredni i visokokvalitetni Profineovi profili obogaćeni sistemima za prozračivanje najtraženiji su prozorski profili za energetske obnove zgrada u Njemačkoj, jer osim što su energetski... Štede energiju te štite od vlage i plijesni


Energetski visokoučinkoviti prozorski profili u kombinaciji sa sistemima prozračivanja njemačke tvrtke Profine pravi su izbor za energetske obnove zgrada u tijeku, jer pravilnom ugradnjom omogućuju značajne energetske uštede, ali i zdravu klimu u zatvorenim prostorima

Profine‘Tko uči na tuđim greškama, štedi vlastitu školarinu’, kaže njemačka poslovica. Kako su Nijemci ranije od nas započeli s energetskim obnovama zgrada svakako je korisno učiti iz njihovih dosadašnjih iskustava, kako onih pozitivnih, tako i onih negativnih.

‘Pojava kondezata i plijesni u većim razmjerima, u utorima prozorskih okvira primijećena je u Njemačkoj 2002. godine, posebno kod niskoenergetske i pasivne gradnje. Što je Blower-Door test bio pozitivniji, bila je jača pojava kondenzata. Pritom relativna vlažnost zraka u prostoru nije bila odlučujuća. Uzrok pojavi kondenzata i plijesni je parcijalni tlak vodene pare, a jedino rješenje protiv tih pojava je pravilno prozračivanje’, ispričao nam je Aleksandar Terer, direktor tvrtke Profine Croatia.

Učinkoviti sistemi prozračivanja

Grupa Profine, sa sjedištem u Berlinu i tradicijom dužom od 60 godina, vodeći je europski proizvođač PVC profila za prozore i vrata KBE, Kömmerling i Trocal. Kako bi stao na kraj pojavi vlage, plijesni i gljivica u stanovima i uredima te omogućio svojim korisnicima zdravu klimu u zatvorenom prostoru, Profine nudi i učinkovite sisteme prozračivanja – AirMatic, RegelAir, AirTronic, PremiVent, a najnoviji član u obitelji sistema prozračivanja je – ClimaTec 76.

ClimaTec 76 sukladan s EnEV

ClimaTec 76 je samoregulirajući prozorski sistem za prozračivanje, osmišljen prije svega za najnoviji Profineov Sistem 76 superiornih karakteristika. ClimaTec 76 osigurava dotok svježeg zraka i najbolja je prevencija od plijesni i gljivica, koje nisu samo estetski problem, nego i uzrok brojnih zdravstvenih poteškoća. Ovaj se sistem brzo i jednostavno ugrađuje u vanjski okvir, a sukladan je s EnEV, njemačkim propisima za uštedu energije.

Napredni i visokokvalitetni Profineovi profili obogaćeni sistemima za prozračivanje najtraženiji su prozorski profili za energetske obnove zgrada u Njemačkoj, jer osim što su energetski visokoučinkoviti, također omogućuju i zdravu klimu u zatvorenim prostorima te produljuju vijek trajanja samih zgrada.

Podrška upraviteljima višestambenih zgrada

‘Upraviteljima višestambenih zgrada možemo ponuditi kompletan servis građevinskih otvora putem naših sedamdesetak autoriziranih partnera. Za razliku od drugih proizvođača PVC profila, Profine Croatia može ponuditi i tehničko savjetovanje u pripremi projekta, izračun toplinske provodljivosti, a po potrebi i certificiranje od ovlaštenih certifikatora, nadzor kvalitete izrade elemenata te ugradnje za vrijeme izrade, te kontrolu kvalitete i detekciju eventualnih reklamacija i njihovih uzroka’, naglasio je direktor Terer.

Više informacija o proizvodima i uslugama tvrtke Profine Croatia možete pronaći www.profine-croatia.hr .

Foto: Profine