Stiže NOVI VAL KRIZE, ne dajte da vlast NOVIM OVRŠNIM unesreći i vašu djecu, da vam OTMU JEDINI DOM! Stiže NOVI VAL KRIZE, ne dajte da vlast NOVIM OVRŠNIM unesreći i vašu djecu, da vam OTMU JEDINI DOM!
BLOKIRANI POZIVAJU GRAĐANE DA REAGIRAJU, ROK SE BLIŽI:

Stiže NOVI VAL KRIZE, ne dajte da vlast NOVIM OVRŠNIM unesreći i vašu djecu, da vam OTMU JEDINI DOM!

Zagreb 16. siječnja 2019. D.K.

TweetEmailPrint ‘Ovršnim je zakonom moguće lišiti vas svih građanskih i ustavnih prava, imovine, moguće je da se sa svih vaših računa skidaju novci, da... Stiže NOVI VAL KRIZE, ne dajte da vlast NOVIM OVRŠNIM unesreći i vašu djecu, da vam OTMU JEDINI DOM!


‘Ovršnim je zakonom moguće lišiti vas svih građanskih i ustavnih prava, imovine, moguće je da se sa svih vaših računa skidaju novci, da se dugovi multipliciraju, da izgubite jedini dom, da dug pređe na sljedeću generaciju, da stupite u sivu zonu apsolutnog siromaštva iz koje nema izlaza; dakle zakon je iznimno važan jer je izvršan i jer nema olakotnih okolnosti’, upozoravaju Blokirani te pozivaju građane da iznesu primjedbe na prijedlog novog Ovršnog zakona u E savjetovanju

Udruga Blokirani ovih je dana objavom na svojoj Facebook stranici pozvala sve blokirane i ovršene te sve ostale građane da pod hitno i u što većem broju reagiraju pismenim primjedbama, prijedlozima i vlastitim svjedočanstvima na stranici E savjetovanje – gdje se nalazi prijedlog novog Ovršnog zakona.

Objavili su i upute koje zainteresirani trebaju slijediti kako bi se uspješno ulogirali na E savjetovanje, a nude i pomoć za one koji zapnu u snalaženju, u pisanju prijedloga ili primjedbi.

Zbog iznimne važnosti novog Ovršnog zakona i kratkog roka za internetsku javnu raspravu (do 1. veljače je otvorena rasprava) prenosimo ovdje objavu Udruge Blokiranih:

”Na znanje svima, kojima je previd u Ovršnom zakonu nanio ustavnu nepravdu: Upravo je u tijeku javno razgledavanje prijedloga novog Ovršnog zakona koji je objavljen na stranici E-savjetovanje.

Od vas trebamo da se ulogirate i ostavite svoj komentar, jad, priču, nepravdu, prijedlog što se mora naći u novom zakonu tako da vlast ne unesreći još 500.000 ljudi s obzirom na to da stiže novi val ekonomske krize.
Morate reagirati, u što većem broju. Shvatite to ozbiljno, jer život vaše djece je u pitanju, ne dozvolite više blokade osiromašenih, kao ni otimanje jedinog doma.

U poveznici slijede upute kako se ulogirati na E savjetovanje. Treba li vam pomoć pri pisanju, pomoći ćemo kao i uvijek do sada. Sjetite se ovih 8 prošlih godina, kada niste reagirali kad se pisao stari Ovršni

Prijedlog novog Ovršnog zakona, nalazi se u procesu E savjetovanja (do 01.02.2019.)
Poveznica: E savjetovanja

Svaki građanin RH, odnosno svaki zainteresirani građanin RH, ima ustavno pravo i dužnost uključiti se u procese E savjetovanja, kroz svoj komentar, nadopunu na prijedlog zakona u proceduri.

Problem prezaduženosti je najveći društveni problem u Hrvatskoj.
To znači da se prijedlog zakona tiče svih nas, i blokirane i one koji će to uskoro postati.

ŠTO REGULIRA OVRŠNI

Ovršnim je zakonom, a obzirom da je izvršni, moguće (navodimo samo neke od crnih strana zakona) lišiti vas svih građanskih i ustavnih prava, imovine, moguće je da se sa svih vaših računa skidaju novci, da se dugovi multipliciraju, da izgubite jedini dom, da dug pređe na sljedeću generaciju, da stupite u sivu zonu apsolutnog siromaštva iz koje nema izlaza; dakle zakon je iznimno važan jer je izvršan i jer nema olakotnih okolnosti.

Ovršni je naravno jedan od zakona, jedan od mnogih, nužan za uređenje pristojnog društva, i kao takav mora biti usklađen s Ustavom RH, Europskom konvencijom o ljudskim pravima i to su uglavnom načela koja mi, kao Udruga Blokirani, državi zamjeramo mnoge diskriminirajuće, pravne, socijalne, ekonomske, društvene pogreške izravne primjene istog!

Službeni podaci govore da se u nas u prosjeku oko 25 posto primjedbi na zakone u javnim savjetovanjima prihvaća, a prema podacima iz
srpnja, 2018., čak 660.000 građana koristi sustav e-građani, što je jedan od preduvjeta za jednostavnije uključivanje u e-savjetovanja.

Ovršni je jako važan zakon, po svakog od vas. Budi aktivan građanin, i reci, daj svoj komentar dok imaš na raspolaganju tu slobodu.
E savjetovanje je otvoreno do 01.02.2018.”, stoji u objavi Udruge BLOKIRANI u kojoj su potom napisane i nacrtane detaljne upute  za one koji se slabije snalaze na mrežnim formularima.

Detaljne upute Blokiranih za one koji bi htjeli komentirati prijedlog Ovršnog zakona u javnoj raspravi pogledajte OVDJE.