Sve je više gladnih ispred Pučke kuhinje: kupovinom korizmenih pereca možemo im pomoći Sve je više gladnih ispred Pučke kuhinje: kupovinom korizmenih pereca možemo im pomoći
TweetEmailPrint ”Kupovinom korizmenih pereca pomaže se rad Pučke kuhinje na Svetom Duhu. U prigodnom paketiću ima 13 pereca, a uz svaki paketić ide i... Sve je više gladnih ispred Pučke kuhinje: kupovinom korizmenih pereca možemo im pomoći


”Kupovinom korizmenih pereca pomaže se rad Pučke kuhinje na Svetom Duhu. U prigodnom paketiću ima 13 pereca, a uz svaki paketić ide i prigodna misao pa se  na njima mogu pročitati poticajne mudre izreke kao nadahnuće za svakodnevni život. Svi koji mogu podržati rad Pučke kuhinje na Svetom Duhu mogu to učiniti kupovinom pereca ispred Bazilika Sv. Antuna Padovanskog poslije svetih misa srijedom, petkom i nedjeljom”, stoji u obavijesti fra Vladimira Vidovića, koji je objavio i broj žiro računa na kojega građani mogu uplatiti donacije – koja će poduprijeti rad pučke kuhinje u ovim teškim vremenima

Zbog velike inflacije, stalnih poskupljenja  te sve većeg broja gladnih ljudi u Zagrebu i u Hrvatskoj, redovi ispred Pučke kuhinje na Svetom duhu sve su duži. Istovremeno, franjevci koji od ratnih devedesetih vode najpoznatiju zagrebačku pučku kuhinju iz mjeseca u mjesec trebaju sve više hrane, odnosno sve veće iznose novca, da bi mogli nahraniti sve brojniju ‘armiju gladnih’.

Fra Vladimir Vidović, voditelj Pučke kuhinje, i dobri duh grada Zagreba (zbog svoje srdačnosti, požrtvovnosti i otvorenosti izuzetno je omiljen među onima koji dolaze po obrok) zajedno s drugim fratrima i volonterima snalazi se na razne načine.
Odnedavno tako na Svetom Duhu (ispred Bazilike Sv. Antuna Padovanskog na broj 31) prodaju ‘korizmene perece‘, kako bi novcem od prodaje mogli kupiti meso, voće i povrće te druge namirnice.
Fra Vladimir Vidović na svom je FB profilu objasnio o kakvim je perecima riječ:
”Mali, ukusni, slasni i posni zalogajčići — korizmeni pereci — i ove godine su in. Nastali su u Pučkoj kuhinji na Svetom Duhu po vrijednim rukama naših kuharica i volontera. Kupovinom korizmenih pereca pomaže se rad Pučke kuhinje na Svetom Duhu.
U prigodnom paketiću ima 13 perečića (broj sv. Antuna, našeg zaštitnika), a uz svaki
paketić ide i prigodna misao pa se tako na njima mogu pročitati poticajne mudre izreke kao nadahnuće za svakodnevni život.
Svi koji mogu podržati rad Pučke kuhinje na Svetom Duhu mogu to učiniti kupovinom pereca ispred Bazilika Sv. Antuna Padovanskog poslije svetih misa srijedom, petkom i nedjeljom.
Također, djelovanje Pučke kuhinje na Svetom Duhu moguće je poduprijeti i uplatom na žiro račun:
Zagrebačka banka d.d.
IBAN HR6323600001101567611
SWIFT ZABAHR2X
Hvala lijepa od srca!”, stoji u obavijesti fra Vladimira Vidovića, voditelja Pučke kuhinje na zagrebačkom Svetom Duhu.
FOTO: FB stranica fra Vladimira Vidovića

GLAD U ZAGREBU: ‘Izgradili smo državu, a dobili crkavicu; da nije pučke kuhinje, bili bi gladni!’