SVI ĆE OTIĆI? Agent koji ZAPOŠLJAVA LIČANE u Njemačkoj ZATRPAN POSLOM SVI ĆE OTIĆI? Agent koji ZAPOŠLJAVA LIČANE u Njemačkoj ZATRPAN POSLOM
TweetEmailPrint Usluga agenta Tome iznosi 750 eura, može se platiti na rate, a plaća se tek kad vam pronađe posao. Da je sve čisto, dokazuje radnom... SVI ĆE OTIĆI? Agent koji ZAPOŠLJAVA LIČANE u Njemačkoj ZATRPAN POSLOM


Usluga agenta Tome iznosi 750 eura, može se platiti na rate, a plaća se tek kad vam pronađe posao. Da je sve čisto, dokazuje radnom dozvolom i plaćenim porezom i Njemačkoj i Hrvatskoj. Narušava li on ionako lošu demografsku sliku ili spašava egzistencije ugroženih ljudi? Prusudite sami

tomo-delac-vlasnik-agencijeS obzirom na ubrzano iseljavanje ljudi iz ionako puste LIke, čini se da je jedini uspješan posao u Lici izvoz radne snage. Sve više njih, od ukupno 50-ak tisuća Ličana, razmišlja o napuštanju Hrvatske.
Tomo Delač, poduzetnik iz Gračaca s dugogodišnjim radom u Njemačkoj, otvorio je agenciju za posredovanje pri zapošljavanju i kako tvrdi – pretrpan je poslom, ističe HRT.

Trbuhom za kruhom u posljednje dvije godine Gračac je napustilo oko 400 stanovnika. Obitelj Ivezić nema više vremena za čekanje. Njih četvero živi od 3000 kuna mjesečno. Od posla očekuju da kada stigne plaća imaju 20 eura u novčaniku od prethodne – ništa više.
U Njemačku će preko agencije njihova Ličanina, Tome Delača. Mnogi koji su otišli na slijepo bili su prevareni, pa je obitelj Ivezić Tomi povjerila odlazak u bolje sutra. Prijevaru je iskusio 23-godišnji Ivo Turbić. No to ga nije pokolebalo. Na Tominu je popisu. Zna njemački jezik i spreman je za novi početak.
Ne radi Tomo ovo iz milosrđa, naravno, ima i on svoju računicu. Tomina usluga iznosi 750 eura, može se platiti na rate, a plaća se tek kad vam pronađe posao.
Da je sve čisto, dokazuje radnom dozvolom i plaćenim porezom i Njemačkoj i Hrvatskoj. Narušava li Tomo ionako lošu demografsku sliku ili spašava egzistencije ugroženih ljudi? Prosudite sami.