KRALJ OVRHA bjesni jer mu otimaju HRT; prijatelj mu Bandić izigrava zaštitnika ovršenih! KRALJ OVRHA bjesni jer mu otimaju HRT; prijatelj mu Bandić izigrava zaštitnika ovršenih!
TweetEmailPrint Budući da je nemoguće u isto vrijeme biti i socijalno osjetljiv i ubojica siromašnih, Bandić bi se morao odlučiti: ili je uz kralja... KRALJ OVRHA bjesni jer mu otimaju HRT; prijatelj mu Bandić izigrava zaštitnika ovršenih!


Budući da je nemoguće u isto vrijeme biti i socijalno osjetljiv i ubojica siromašnih, Bandić bi se morao odlučiti: ili je uz kralja ovrha, ili uz ovšene i blokirane. Jedno i drugo ne ide

odvjetnik-milana-bandica‘Kralj ovrha’ te većinski vlasnik Hanza Medije, Marijan Hanžeković, ljutito je reagirao na Mostov prijedlog dopuna Zakona o Hrvatskoj radioteleviziji prema kojem bi HRT sam naplaćivao dugovanja za radiotelevizijsku pristojbe.

‘Nitko nema monopol na glupost! Mostov je prijedlog protuustavan i ruši cijeli pravni sustav’, žestio se Hanžeković kada je čuo da bi mogao izgubiti posao stoljeća, odnosno ovrhe nad tisućama građana koji nisu u mogućnosti plaćati HRTpretplatu.

I premda Mostove ‘z brda z dola’ prijedloge promjena Ovršnog zakona i Zakona o HRT-u mnogi s pravom kritiziraju (riječ je o promašenim  prijedlozimo oko kojih nije bilo javne rasprave i oko kojih se ‘genijalci’ u Mostu nisu posavjetovali čak ni s predstavnicima udruga koje predstavljaju ovršene i blokirane), nastojanje da se zaustavi pljačka građana koji nemaju odakle platiti HRT pretplatu, svakako valja pozdraviti.

Nedavno je Mario Strinavić, glavni tajnik udruge Blokirani, na HTV-u iznio podatak da od ukupno 37 milijardi kuna duga 325.000 blokiranih osoba, samo 8 milijardi otpada na njihov dug (!), a sve ostalo –  dakle 29 milijardi kuna – odnosi se na dug koji su nabili odvjetnički uredi, javni bilježnici, FINA, odnosno država ubirući PDV na dugovima najpotrebitijih!

”Na stotinu tisuća kuna duga, dolazi čak 625.000 kuna odvjetničkog troška(!), 90.000 kuna dodaju javni bilježnici, a država Hrvatska zaračunava 186.000 kuna PDV-a na taj iznos. Tu su još i troškovi koje naplaćuje FINA…” pojašnjeno je tada u emisiji Studio 4.

”Znamo li da na sto kuna duga dolazi 700 kuna troška ovrhe, jasno je da je kreatorima Ovršnog zakona cilj bio bogaćenje interesnih skupina na muci blokiranih građana. Zašto ni nova vlast ništa ne čini na rješavanju problema 325.000 blokiranih ljudi, iako su nam u predizbornoj kampanji obećali da će promijeniti Ovršni zakon? Tko ih to drži u šaci? To bi trebalo ispitati”, naglasio je tada Strinavić te tako, moguće je, potaknuo Most i HDZ da navrat nanos krenu u promjene katastrofalnog Ovršnog zakona.

Vala podsjetiti da je odvjetnički ured Marijana Hanžekovića zaradio silne milijune nabijajući goleme odvjetničke troškove na dugove građana za HRT preptlatu (najviše je ovrha i blokada upravo zbog tog nameta – čak 90.000 blokiranih računa građana!) te na ovrhe drugih pravnih osoba koje odvjetnički ured Hanžeković zastupa.

Poznato je, također, da Hanžeković crpi veliku muć iz činjenice da je vlasnik najveće medijske kuće u Hrvatskoj. Tu moć će, već se to može vidjeti po brojnim osvetničkim tekstovima u Jutarnjem listu, iskoristiti da medijski izbičuje sve one koji pokušavaju spriječiti ga da i dalje pljačka hrvatsku sirotinju….bandic-i-hanzekovic

U isto vrijeme, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić s jedne se strane predstavlja kao izrazito socijalno osjetljivi dužnosnik, onaj koji ponajviše skrbi o roditeljima s više djece, ovršenima i blokiranima, potrebitima i siromašnima…, a s druge strane se s obje ruke oslanja na najvećeg neprijatelja sirotinje – kralja ovrha Marijana Hanžekovića!

Bandićeva povezanost s kraljem ovrha (ne samo da ga je Hanžeković zastupao kao odvjetnik, već mu je platio i jamčevinu od čak 15 milijuna kuna te ga izvukao iz Remetinca!) uvelike kompromitira sve ono što je zagrebački gradonačelnik u zadnje vrijeme napravio kako bi pomogao ranjive skupine građana (potpomaže roditelje i djecu, siromašne umirovljenike, socijalno ugrožene, uveo instituciju roditelja odgajatelja, otvorio vrlo učinkovito savjetovalište za blokirane, roditelje djece s posebnim potrebama, umirovljenike, branitelje i invalide…)

I budući da je nemoguće u isto vrijeme biti i socijalno osjetljiv i ubojica siromašnih, Bandić bi se morao odlučiti: ili je uz kralja ovrha, ili uz ovšene i blokirane.

Jer, oboje ne ide.