‘Tražite od svojih predstavnika u Saboru da biraju suca Dobronića i tako pokrenu OZDRAVLJENJE pravosuđa!’ ‘Tražite od svojih predstavnika u Saboru da biraju suca Dobronića i tako pokrenu OZDRAVLJENJE pravosuđa!’
TweetEmail1Print ”Budući da je i ovo jedan od prijelomnih trenutaka u pravosuđu, o kojem ovise dugo iščekivane promjene, molim Vas da sudjelujete obavljanjem časne... ‘Tražite od svojih predstavnika u Saboru da biraju suca Dobronića i tako pokrenu OZDRAVLJENJE pravosuđa!’


”Budući da je i ovo jedan od prijelomnih trenutaka u pravosuđu, o kojem ovise dugo iščekivane promjene, molim Vas da sudjelujete obavljanjem časne dužnosti koju ste zaslužili glasovima hrvatskih građana, i da budete dio promjene koja će omogućiti da više ne budemo na dnu ljestvice, s najgorim stanjem pravosuđa na području EU-a. Molim vas da budete moj glas, i da podržite suca Radovana Dobronića na sjednici Odbora 9. rujna 2021”, prijedlog je teksta Udruge Franak kojega građani mogu poslati zastupnicima. Udruga Franak navela je i mail adrese saborskih zastupnika na koje im građani mogu slati svoje poruke

Udruga Franak, koja je uz silan trud i upornost u zadnjih nekoliko godina ostvarila veliki uspjeh, prvenstveno kroz brojne pravomoćne presude u korist oštećenih građana, a na štetu gramzivih banaka, pozvala je danas svoje članove da podrže suca koji je, bez ikakve dvojbe, najzaslužniji za povrat novca mnogim oštećenicima koji su imali kredit u CHF-u.

U cijelosti prenosimo njihov poziv:

”Drage članice i članovi,

molimo vas da nam se pridružite u akciji slanja mailova zastupnicima u Hrvatskom saboru, a povodom glasanja o kandidatu Predsjednika Republike za Predsjednika Vrhovnog suda, Radovanu Dobroniću, čovjeku koji je prije 8 godina dao nadu svim oštećenicima kredita u CHF-u.

Smatramo da ne trebamo posebno objašnjavati razloge zbog kojih smo uvjereni da je sudac Radovan Dobronić jedini kandidat koji može konačno početi s nužnim promjenama u pravosuđu. Vjerujemo da našom podrškom možemo zastupnicima u Hrvatskom saboru uputiti poruku i dati im do znanja tko je izbor građana.

Mi smo napisali kratki tekst koji ćemo slati na mailove članova Odbora za pravosuđe, a vi slobodno koristite predloženi tekst ili napišite svoj. Možete opisati svoje iskustvo s kreditom u CHF-u ili opisati razloge zašto ste nezadovoljni stanjem u pravosuđu. Potičemo konstruktivnu argumentaciju bez uvreda.

Prijedlog teksta:

PODRŠKA SUCU RADOVANU DOBRONIĆU ZA PREDSJEDNIKA VRHOVNOG SUDA RH

Kao građanin Republike Hrvatske obraćam se Vama, izabranom predstavniku svih građana u Hrvatskom saboru, s vjerom da ćete predstavljati moj glas na sjednici Odbora za pravosuđe te iskazati podršku sucu Radovanu Dobroniću za predsjednika Vrhovnog suda RH.

Podrškom izboru suca Radovana Dobronića za predsjednika Vrhovnog suda RH vratit ćete vjeru i nadu hrvatskim građanima u neovisnost pravosuđa i pravednu Hrvatsku.

Nažalost, ne možemo utjecati na prošlost, ali svi možemo raditi na boljoj budućnosti za našu domovinu. Budući da je i ovo jedan od prijelomnih trenutaka u pravosuđu, o kojem ovise dugo iščekivane promjene, molim Vas da sudjelujete svojim doprinosom obavljanjem časne dužnosti koju ste zaslužili glasovima hrvatskih građana, i da budete dio promjene koja će omogućiti da više ne budemo na dnu ljestvice, s najgorim stanjem pravosuđa na području EU-a.

Molim vas da budete moj glas, i da podržite suca Radovana Dobronića na sjednici Odbora 9. rujna 2021.g. (četvrtak).

Hvala!

Pozivamo vas da na sljedeće adrese članova Odbora za pravosuđe odnosno na njihove saborske klubove pošaljete poruku podrške sucu Radovanu Dobroniću:

odbprav@sabor.hr

klubsdp@sabor.hr

klubhdz@sabor.hr

klub.zelenolijeviblok@sabor.hr

klubmost@sabor.hr

klubnm@sabor.hr

klub.domovinski.pokret@sabor.hr

misel.jaksic@sabor.hr

krunoslav.katicic@sabor.hr

rada.boric@sabor.hr

drazen.bosnjakovic@sabor.hr

nikola.grmoja@sabor.hr

damir.habijan@sabor.hr

marija.jelkovac@sabor.hr

ermina.lekaj.prljaskaj@sabor.hr

ljubica.lukacic@sabor.hr

nikola.mazar@sabor.hr

vesna.nad@sabor.hr

ruzica.vukovac@sabor.hr

Neka se glas građana čuje!”, stoji u obraćanju Udruge Franak svojim članovima.

FOTO: Screenshot videosnimke; preslika e-mail poruke Udruge Franak