‘Treći svjetski rat se rasplamsava, u pozadini su bankari, cilj je Novi poredak’ ‘Treći svjetski rat se rasplamsava, u pozadini su bankari, cilj je Novi poredak’
TweetEmailPrint Kreatori Novog svjetskog poretka kontroliraju sve financijske tokove te stvaranjem dužničkih kriza bacaju cijele narode, države i pojedince u dužničko ropstvo. Migrantska kriza,... ‘Treći svjetski rat se rasplamsava, u pozadini su bankari, cilj je Novi poredak’


Kreatori Novog svjetskog poretka kontroliraju sve financijske tokove te stvaranjem dužničkih kriza bacaju cijele narode, države i pojedince u dužničko ropstvo. Migrantska kriza, terorizam i afera u Volkswagenu smišljeni su kako bi oslabili Njemačku, Francusku i Europu, tvrde analitičari

terorizam u parizuNakon što je Papa Franjo još u lipnju izjavio da je ‘Treći svjetski rat započeo te da se vodi po fazama’, u petak navečer dogodio se stravičan pokolj u Parizu u kojem su stotine nevinih ljudi poginuli ili su ranjeni u suludoj pucnjavi terorista. Papa je taj napad nazvao dijelomTrećeg svjetskog rata, o kojem je i ranije govorio, a njegove tvrdnje točnim proglašavaju i mnogi ugledni geopolitički analitičari.

Oni već mjesecima upozoravaju da je Treći svjetski rat itekako u tijeku te da nas očekuje daljnje zaoštravanje i novi opasni sukobi (jedan se ovaj vikend dogodio i prestravio svijet). Povod za takve crne slutnje, osim sve brutalnijih terorističkih napada (Pariz, Ankara, Pariz) sve jače su migracije s Bliskog istoka u Europu, uključivanje Rusije, pa i Kine, u sukobe usred žarišta krize: u Siriji, ali i snažan vojni ulazak Rusije u hrvatsko susjedstvo, naoružavanje Srbije i pokušaj destabilizacije Crne Gore, kao i američki odgovor na te ‘provokacije’.

Budući da ratovi – a pogotovo svjetski – ne počinju samo tako, iznenada i bez plana, budući da su se i Prvi i Drugi ‘kuhali’ godinama prije samog izbijanja te znamo li da su ih pažljiviji analitičari uspjeli predvidjeti, jasno je da su pojedinci i dobro upućene strukture godinama prije izbijanja znali (planirali ) da će se ratovi dogoditi. Postoje, doduše, i tumačenja prema kojima je Prvi svjetski rat buknuo ‘jer su države nenamjerno skliznule u rat’, no malo tko danas vjeruje u takvo poučavanje.

Veliki rat unaprijed se može predvidjeti

Da se veliki rat sa velikom sigurnošću može predvidjeti, pogotovo je bilo očito nakon Prvog svjetskog rata.Već nakon potpisivanja Versajskog sporazuma, mnogi analitičari jasno k’o dan vidjeli su da će vrlo brzo buknuti nastavak sukoba. Drugi dio nije se dogodio, doduše, za pet ili deset godina – kako su neki najavljivali – ali je započeo dvadeset godina nakon završetka Prvog svjetskog rata. Dogodilo se, dakle, ono što su mnogi najavljivali.

Kako je bilo tada, tako je i danas.

Posve je legitimno, stoga, postaviti pitanja: kojim smjerom će krenuti nastavak Trećeg svjetskog rata (ako je točno da svjedočimo zahuktavanju u veliki sukob), kako će se taj rat voditi, koji su ciljevi, tko su suprostavljene strane, gdje je tu Hrvatska te kako bi sve moglo završiti?

Odgovore na ta pitanja potražili smo u razgovoru s hrvatskim analitičarima globalnih kretanja, odnosno geostratezima i znanstvenicima koji su pisali o geopolitičkim i geofinancijskim zbivanjima, koji također tvrde da je Treći svjetski rat započeo, a koji se u svojim analizama i tumačenjima itekako naslanjaju na radove svjetskih geostratega, geoekonomista, politologa i analitičara globalnih promjena.

Domazet: Prije osam godina pisao sam o ovome

”U svojoj knjizi ‘Klonovi nastupaju‘ još prije osam godina pisao sam o ovome što se sada događa. Najavio sam, još tada, da će se dogoditi velike migracije u Europi, kao uvod u veliki svjetski sukob ili novu apokalipsu. Tim migracijama već mjesecima svjedočimo. Podsjećam da je današnja situacija u svijetu vrlo slična onoj uoči Prvog svjetskog rata. Tada su se rušila četiri svjetska carstva te je došlo do preraspodjele svjetske moći i velikih geopolitičih preslagivanja. Vertikalni ustroj vlasti srušen je u austro-ugarskom, njemačkom, ruskom i turskom carstvu. Nastale su nove države s novim ustrojem vlasti. Nastupila je takozvana demokracija, naizgled pravedan i savršen ustroj, no u isto vrijeme ‘monstrum’ koji može injedriti najgore devijacije. U demokraciji su moguće velike zlouporabe, o čemu je davno pisao Platon u svom djelu ‘Država’. Danas je slična situacija kao i pred Prvi svjteski rat, jer se nakon izvoza revolucije na Bliski istok događaju velike migracije i velika geopolitička preslagivanja, baš kao i prije Prvog svjetkog rata. No, valja pojasniti da se nastupajući rat, kojega možemo nazvati Trećim svjetskim, ovaj put ne vodi oružjem na klasičnoj bojišnici, već je riječ o asimitričnom ili iregularnom ratovanju. No, cilj je isti: osvajanje prostora”, ističe geostrateg i član Vijeća za Domovimsku sigurnost Predsjednice Republike, Davor Domazet Lošo.

Pojašnjava zatim da ovaj rat pokreću strukture koje žele stvoriti, odnosno dovršiti, takozvani Novi svjetski poredak. Radi se, kaže, o Anglosaksoncima, odnosno o financijskoj oligarhiji smještenoj na Wall Street-u u New Yorku i londonskom City-u, dakle najvećim američkim i britanskim financijskim središtima.

”Ta struktura pokreće zbivanja u smjeru ovladavanja svijetom. Imaju veliku financijsku i drugu moć, pa manipuliraju i Sjedinjenim američkim državama, odnosno američkim predsjednicima te tako proizvode terorizam. Njima terorizam odgovara. Poznato je da su ciljevi Novog svjetskog poretka stvaranje jedne vojske, jedne vlade, jedne policije, jednog jezika i jedne pseudo vjere te potpuno uprosječenje ljudi. Zato se već godinama ustrajno brišu razlike među narodima, među rasama, među spolovima. Tobože uime ljudskih prava, iako se iza korišenje fraze ‘ljudska prava’ krije najveća moguća zlouporaba. Kreatori Novog svjetskog poretka ruše čovjeka, obitelj, domovinu, vjeru, a sve ‘u ime demokracije i ljudskih prava’. Stalno se govori o multikulturalizmu, jer sve mora biti jedno, uniformno i bezlično. Uništava se ono što je Bog stvoritelj kreirao kao najveće bogatstvo: raznolikost života”, dodaje Domazet.

Pojašnja potom da kreatori Novog svjetskog poretka trebaju imati na raspolaganju više mehanizama – da bi mogli ostvarivati svoje ciljeve.

Kontrola energenata, hrane i lijekova znači kontrolu ljudi

”Žele, kao prvo, imati apsolutnu kontrolu nad energentima. Da bi to imali, moraju rušiti države na područjima bogatim naftom i plinom. Hoće, kao drugo, posve kontrolirati hranu, jer tko kontrolira hranu, taj kontrolira i ljude. Ta se kontrola uspostavlja uz pomoć genetski modificiranog sjemenja. Hoće da svo sjeme bude u njihovim rukama, da bi mogli kontrolirati proizvodnju hrane u cijelom svijetu. Žele, kao treće, kontrolu nad pitkom vodom. Kontrola zdravlja ljudi, slijedeća je na listi njihovih prioriteta. Umjetno stoga stvaraju bolesti poput ptičje gripe, AIDS-a, Sarsa, ebole…, Oni kontroliraju cijelu farmaceutsku industriju. Strukture o kojima govorimo imaju, osim toga, u svojim rukama i financije, odnosno vlast nad novcem. Kontroliraju sve financijske tokove te namjerno na koljena, proizvodnjom ekonomskih i dužničkih kriza, bacaju cijele narode, države i pojedince. Planski kreiraju krize, prezadužene države i prezadužene građane te tako stvaraju dužničko ropstvo. Sve to nije nastalo slučajno. Zar nije užasavajuće da svaki hrvatski građanin, od bebe do umirovljenika, duguje u prosjeku 67.000 kuna? Povrh toga, imamo i goleme dugove države. Milanovićeva vlada u tri se godine zadužila čak 100 milijardi kuna! To je dio rata o kojem govorim, naglašava admiral Domazet.

Rat se danas vodi drugačije, podmuklo, proizvodnjom kriza

Pojašnjava potom da danas treba mijenjati percepciju rata, jer se ovdje ne radi o klasičnom sukobu – u kojem se koriste oružane snaga (mada ni to nije isključeno), već je riječ o sve prisutnijem asimetričnom ratu, procesu koji se očituje u kreiranju kriza i proizvodnji takozvanih građanskih ratova na područjima gdje se nalaze nafta, voda i plin, a sve radi kontrole tih resursa.

”Imaju medije i novac, pa mogu proizvoditi krize. Rade to uz pomoć etničkih ili terorističkih skupina, koje oni i stvaraju. Tako se ruše države koje im smetaju. Počelo je za vrijeme Georga Busha starijeg, koji je 1990. obznanio da dolazi Novi svjetski poredak. Najavio je to uoči Pustinjske oluje u Iraku. Od tada se intenzivno gradi taj sustav. I pripreme za Prvi svjetski rat trajale su 15 godina, tako i sada godinama traje uvertira u Treći svjetski rat. Postojeće krize su početak nečeg velikog. Do kulminacijske točke mora doći. Do sada smo imali Irak, Afganistan, Libiju, Egipat, Tunis te Siriju. No, sirijska kriza opasnija je od svih dosadašnjih, jer u Siriju ulaze Rusija i Kina. Te velesile nisu još u potpunosti ušle na to područje, no aktualni događaji uvertira su u vjerojatno zaoštravanje sukoba. Nedavno zasjedanje Ujedinjenih naroda jako dobro oslikava stanje u svijetu. U svojim govorima, Putin i Obama pokazali su da su na posve suprotnim stranama. Rusija definitivno ulazi u igru, jer bi – da padne Assad – nastao još veći kaos. Budući da su sada i veliki ušli u sukob u gravitacijskoj stožernoj točki – Siriji, to znači da postaje vrlo ozbiljno. Teroristički napad u Parizu to potvrđuje. Kina još sve to promatra, no i oni imaju strateške interese, prije svega u Istočnom kineskom moru. Žele, osim toga, Kini pripojiti Tajvan. Kina je već ‘debelo’ ušla u Afriku i postaje sve značajnija velesila. Europa je, s druge strane, nemoćna, što potvrđuje masakr u Parizu. Izbjeglicama i migrantima kažnjava se, u prvom redu Njemačka, jer nije ušla u dovoljno žestok sukob s Rusijom, kao što je to bilo u Prvom i Drugom svjetskom ratu. Ti ratovi pokrenuti su ponajprije zato da iskrvare Rusija i Njemačka, a sve u korist Anglosaksonaca (Velike Britanije i SAD-a). U multikulturalnom projektu o kojem govorim, želi se stvoriti nova nacija. Zato se u Europu šalju islamski migranti. Cilj je napraviti svojevrsni gemišt rasa i naroda. Upravo zato mediji koje kontroliraju kreatori Novog svjetskog poretka govore o humanosti i multikulturalnosti”, dodaje član Savjeta za domovinsku sigurnost Predsjednice Republike.

Napadaju sve koji upozoravaju da izbjeglice ne dolaze spontano

Odatle, kaže, i dolaze napadi na sve one koji upozoravaju na suštinu ovih migracija. S te strane i glasni povici na Ivana Miklenića, glavnog urednika Glasa Koncila, i sve ostale koji su pisali o pozadini ovih zbivanja i koji su upozorili da najvjerojatnije nije riječ tek o spontanom dolasku izbjeglica, već da se radi o migracijama koje bi mogle ugroziti kršćanske države i kršćanske vrijednosti u Europi, pojašnjava naš sugovornik.

”Oni stvaraju umjetnog čovjeka, lišenog emocija, spola, duhovnosti, znanja, prirodne seksualnosti. Žele napraviti vojsku bezličnih osoba, svojevrsnih zombija. Cijela ta ekipa igra se Boga na Zemlji. No, čovjek je u duhu slika Božja. A oni dušu ne žele. Zato je toliko nasilja u filmovima, zato je toliko izopačenosti na televiziji i u novinama”, smatra bivši strateg Oružanih snaga Republike Hrvatske.

”Nadalje, plan SAD-a je stvoriti državu Kurdistan. Da bi to mogli učiniti, trebaju rušiti Irak, Siriju, Tursku i Iran. Ruše se, dakle, suverene države, kao što su se uoči i tijekom Prvog svjetskog rata rušila carstva. Žele, osim toga, stvoriti i novu državu koja bi obuhvaćala Pakistan, Afganistan i područje Perzijskog zaljeva. Primjećujete da se ‘Novi svjetski poredak’ gradi tamo gdje je nafta i voda. Europa u svemu tome nema geopolitičku težinu kao nekad, jer se glavni sukobi vode od prvih vrata Euroazije do drugih vrata Euroazije. Europa se za to vrijeme razbija asimetričnim ratom. Ovo zaoštravanje moglo bi završiti nuklearnim sukobom ili novostvorenim višepolarnim svijetom. Sve će ovisiti o tome kako će se postaviti Rusija. Ona je već ušla u Siriju i ne pristaje na rušenje Assada, što remeti plan kreatora Novog svjetskog poretka. Bitno je i kada će jače u Siriju ući Kina. Tada će se stvoriti multipolarni svijet, odnosno svijet sa više gravitacijskih središta”, razlaže moguće scenarije raspleta krize, umirovljeni admiral Domazet.

Tvrdi potom da bi novi svjetski polovi mogli biti: nova kršćanska Europa – koja bi se prostirala od Jadrana do Baltika i koja bi obuhvaćala katoličke i pravoslavne zemlje okupljene oko Rusije, zatim Kina, pa Indija, potom Latinska Amerika te Anglosaksonski svijet.

Opstat će samo oni koji sačuvaju svoj identitet, vjeru, tradiciju

”Ili će svijet ići u tom pravcu – ka raspodjeli moći, ili će ući u nuklearni rat u kojem će biti bitno samo tko je prvi pritisnuo dugme koje aktivira rakete s nukleranim glavama. Svijet bi se tada vratio u predpovijest”, podvlači Domazet Lošo.

Zaključuje da će opstati samo oni narodi koji budu sačuvali identitet, neovisno o svojoj veličini ili mnogoljudnosti.

”Hrvatska se očuvala, premda 888 godina nije imala svoju državu, zato jer je sačuvala svoj nacionalni identitet, odnosno jezik, kulturu, vjeru, običaje, memoriju naroda, tradiciju… Baš zato kreatori Novog svjetskog poretka brišu memoriju naroda, zato se uništavaju nacionalne države, nacionalni identiteti, vjera, obitelj, dom. Zato se toliko udara na Crkvu, jezik, tradiciju, zato nitko ne smije biti domoljub, zato svi moraju biti bezlični, bez , korijena i duha. To nije teorija urote.  ‘Govor mržnje’ i ‘teorija urote’ glavne su etikete koje kreatori i promicatelji Novog svjetskog poretka lijepe na lica onih koji kvare njihove planove”, zaključuje Davor Domazet Lošo.

I mr. sc. Karino Hromin Sturm, ekonomist te poznavatelj pojavnosti ‘Novog svjetskog poretka’, iznio je sličnu analizu.

Špijunska sirijska izvidnica u Dalmaciji

”U autobusu od Zagreba do Splita putovao sam nedavno s deset Sirijaca. Čini se da ti dečki nisu izbjeglice, nego izvidnica. Vjerujem da su išli u Dalmaciju da izvide mogućnosti otvaranja južnog toka.  Talijani su blokirali prolaz, pa sada, moguće je, traže novi put. Na facebook stranici zašeg pokreta ‘Zajedno’ nedavno smo objavili knjižice s kartama za izbjeglice. Iz tih brošura je očito da val izbjeglica i migranata nije bio spontan ni slučajan, već je riječ o organiziranoj akciji kojoj je, prema svemu sudeći, cilj slabljenje Njemačke. U isto vrijeme je, koje li slučajnosti, izbila i velika afera s Volkswagenom, a potom i s Audi-om i Škodom. Tsipras kroz Grčku slobodno pušta stotine tisuća migranate, iako je Grčka članica Shengena i premda bi morala zaustaviti migrante. No, oni to ne rade te se tako osvećuju Njemačkoj. Zanimljivo da gotovo svi migranti žele baš u Njemačku”, primjećuje Hromin-Sturm.

Pojašnjava potom da su udari na Njemačku započeli jer je ta država previše ojačala i jer se nije posve ogradila od Rusije, kako su od nje ‘svjetski gazde’ tražili.

Čim su Nijemci potpisali sporazum s Rusima, krenuli su udari

”Migranti su krenuli čim su Nijemci s Rusima potpisali ugovor o gradnji velikog plinovoda koji zaobilazi Poljsku, a koji će preko Njemačke plinom snabdijevati cijelu zapadnu Europu. Poznata je doktrina po kojoj onaj tko vlada Euroazijom, vlada cijelim svijetom. Zato Anglosaksonci, odnosno financijska oligarhija koja upravlja američkom administracijom i koja promiče Novi svjetski poredak, pokušavaju oslabiti Njemačku, Francusku i Rusiju. Jer, ako se udruže Nijemci, Francuzi i Rusi, oni će – po svim geopolitičkim teorijama, zavladati svijetom”, dodaje bivši diplomat, gospodarstvenik i publicist.

Kaže potom da je uvjeren kako financijska oligarhija koja drma svijetom neće izazvati globalni oružani rat. No i on, poput Domazet Loše, primjećuje da se svjetski rat danas vodi drugim sredstvima, a ne oružjem.

”Financijski rat daleko je opasniji od oružanog sukoba. Financijska oligarhija, koja želi stvoriti Novi svjetski poredak, već godinama provodi financijski fundamentalizam koji ruši sve pred sobom. Nije samo Hrvatska u dužničkom ropstvu, već je porobljeno gotovo cijeli svijet. Po čemu to zaključujem? Pa po tome što je cjelokupni svjetski dug čak tri puta veći od svjetskog BDP-a. Financijska oligarhija planski dovodi cijeli svijet u krizu, jer im taj kaos odgovara. Novčarski je rat, dakle, daleko žešći i ima daleko teže posljedice od oružanih sukoba u Siriji i oko Sirije. Treći svjetski rat vodi se financijskim mahanizmima, a ne oružjem. Kada se neka država financijski baci na koljena, slaba je i nemoćna, pa oružje nije ni potrebno”, zaključuje mr. Karino Hromin Sturm te dodaje da je o financijskom ratu kojim će se slamati narodi, države i pojedinci, pisao još prije dvadeset godina. Sve se, kaže, obistinilo.