Tribina Udruge Franak o ništetnosti ugovora: bit će govora i o značaju presude Suda EU za hrvatske sudove Tribina Udruge Franak o ništetnosti ugovora: bit će govora i o značaju presude Suda EU za hrvatske sudove
TweetEmailPrint Tribinu će voditi stručni suradnik Udruge Franak, odvjetnik Srđan Kalebota, Elvis Sudar, predsjednik Upravnog odbora Udruge Franak uz ostale aktiviste Udruge Franak. Tribina... Tribina Udruge Franak o ništetnosti ugovora: bit će govora i o značaju presude Suda EU za hrvatske sudove


Tribinu će voditi stručni suradnik Udruge Franak, odvjetnik Srđan Kalebota, Elvis Sudar, predsjednik Upravnog odbora Udruge Franak uz ostale aktiviste Udruge Franak. Tribina se provodi u sklopu projekta Udruge Franak „Ništetnost ugovora – ništetnost ugovornih odredaba – slučaj franak“, uz financijsku podršku Grada Zagreba

Udruga Franak poziva svoje članove na tribinu Udruge u Zagrebu, u subotu 7. prosinca 2019. s početkom u 14 sati, u Hotelu International (konferencijska dvorana), na adresi Miramarska 24, Zagreb, a tema tribine će biti: Ništetnost ugovora temeljem ništetnosti ugovornih odredaba u slučaj Franak.

Kolektivna presuda u slučaju franak završena je 3. rujna 2019. presudom Vrhovnog suda RH u korist potrošača. Presudom je utvrđena ništetnost ugovornih odredaba o valutnoj klauzuli CHF i promjenjivoj kamatnoj stopi (PKS) odlukom banke.

Koji je značaj kolektivne tužbe za zaštitu kolektivnih interesa i prava potrošača?

Koja pravna pitanja, važna za sve građane oštećene nezakonitim poslovanjem banaka, očekujemo od Vrhovnog suda RH?

Ništetnost ugovora kao posljedica ništetnosti odredaba koje su bitne za samo postojanje Ugovora.

Presude Suda EU-a, najvišeg suda u pravnom sustavu Europske unije, i značaj tih presuda za nacionalne sudove.

Tribinu će voditi stručni suradnik Udruge Franak, odvjetnik Srđan Kalebota, te Elvis Sudar, predsjednik Upravnog odbora Udruge Franak uz ostale aktiviste Udruge Franak.

Tribina se provodi u sklopu projekta Udruge Franak „Ništetnost ugovora – ništetnost ugovornih odredaba – slučaj franak“, uz financijsku podršku Grada Zagreba.

”Obavještavamo vas da će se za potrebe Udruge Franak sudionike Tribine skupno fotografirati radi objavljivanja materijala na društvenoj mreži Facebook, web stranici Udruge Franak i za medijsku promociju Udruge. Sukladno Uredbi o zaštiti osobnih podataka svojim dolaskom i prisustvom na Tribini prihvaćate da vas se snima te da se snimke i fotografije s Tribine objave na društvenoj mreži Facebook, web stranici Udruge Franak i koriste za medijsku promociju Udruge Franak”, ističu u Udruzi Franak.

Osim tribine u subotu,Udruga Franak organizira besplatnu edukativnu radionicu o ovrhama s ciljem podizanja razine znanja polaznika radionice ciljanim informiranjem dužnika pogođenih problemom ovrha.

Radionica će se održati u utorak, 3. prosinca 2019., u uredu Udruge Franak na adresi Av. Marina Držića 81b (Folnegovićevo naselje) u Zagrebu, u trajanju od 17:00 do 19:00 sati.

Kako je broj polaznika radionice ograničen organizator moli sve zainteresirane da se obavezno prijave na mail ured.udrugafranak@gmail. com

Glavna pitanja koja će se rješavati na radionici:

Što mogu poduzeti kad zaprimim Rješenje o ovrsi?
Nisam primio Rješenje o ovrsi, a ovršen sam?
Što je ovršna isprava?
Koja su primanja izuzeta od ovrhe?
Mogu li odgoditi ovrhu na nekretnini?
Kako spriječiti ovrhu nekretnine kada dug dolazi iz nepoštenog kredita?
Koje nas izmijene očekuju u novom OZ?
Na radionici će se razmatrati i problemi dužnika s agencijama za prisilnu naplatu potraživanja te metode i pokušaji naplate duga izvan zakonski dopuštenih okvir’, stoji u obavijesti Udruge Franak.