Tvrtka od koje je IVAN VRDOLJAK, šef HNS-a, kupio GOLEMI STAN u Zagrebu, OBNAVLJALA je GUNJU! Tvrtka od koje je IVAN VRDOLJAK, šef HNS-a, kupio GOLEMI STAN u Zagrebu, OBNAVLJALA je GUNJU!
TweetEmailPrint Načelnik općine Gunja tražio je od Državnog odvjetništva da istraži skandalozno velike troškove koji su nastali na obnovi stambenih prostora u njegovom mjestu,... Tvrtka od koje je IVAN VRDOLJAK, šef HNS-a, kupio GOLEMI STAN u Zagrebu, OBNAVLJALA je GUNJU!


Načelnik općine Gunja tražio je od Državnog odvjetništva da istraži skandalozno velike troškove koji su nastali na obnovi stambenih prostora u njegovom mjestu, koje je pak odobrila tadašnja ministrica i tadašnja Vrdoljakova stranačka kolegica, Anka Mrak Taritaš. Načelnik Lucić tada je spominjao iste ove građevinare u čijoj je zgradi Vrdoljak kupio stan…

Mnogi mediji pišu ovih dana da je Ivan Vrdoljak, predsjednik HNS-a, kupio stan na zagrebačkoj Zavrtnici od čak 169,24 četvorna metra. Ugovorena je bila cijena po četvornom metru u iznosu od 1.950 eura, navodi Jutarnji list, što je za cijeli stan iznosilo 330.018 eura.

”Plaćeno je 295.012 eura, jer su oni o vlastitom trošku izveli radove u stanu u iznosu od 35.005 eura koji su se odnosili na parkete, sanitarije i drugo. Jedan dio plaćen je kreditom Zagrebačke banke, a ostalo s računa – rekao je novinarki Jutarnjeg Branislav Brizar iz tvrtke Brimus, koja je u vlasništvu Zvonimira Brizara. Obitelj Brizar, naime, poznata je po dobrim odnosima s HNS-om, a na pitanje Brizaru zar nije Vrdoljak i ranije živio u nekoj njegovoj zgradi, odgovorio je potvrdno, rekavši da jest, ali u drugoj ulici, piše isti list.

No, nove zanimljive detalje u priči o skupocjenom stanu u Zagrebu donosi Dnevno.hr, koji je otkrio da je taj stan izgradila tvrtka povezana s aferama njegove bivše stranačke kolegice Anke Mrak Taritaš.

Dakle, zgradu u kojoj se nalazi atraktivna nekretnine izgradila je tvrtka Brimus u vlasništvu Zvonimira Brizara. Inače, obitelj Brizar poznata je po uhodanom građevinskom biznisu pa se u njihovom portfoliju nalazi i tvrtka Ing-grad.

Zanimljivo je podsjetiti kako je Branimir Brizar svojedobno od supruga Anke Mrak Taritaš potraživanja odlučio naplatiti sudskim putem. Brizar je tvrdio kako je suprug ove saborske zastupnice dvije godine izbjegavao platiti račun od skoro 650 tisuća kuna za obnovu stana u središtu Zagreba, kojega je izvodila njegova tvrtka Ing-grad.

Navodno je bilo sporno oko 200 tisuća kuna, a afera je buknula u vrijeme kada je Mrak Taritaš zbog sukoba oko koalicije s HDZ-om odlučila napustiti stranku. stoga se u javnom prostoru nametnulo pitanje zašto je ova tvrtka baš u tom trenutku odlučila krenuti u potraživanje.

Imajući u vidu aktualna događanja oko Vrdoljaka, mnogi se javno pitaju ima li i on sličan angažman s ovom tvrtkom, tim više što je odbio otkriti od koga je posudio značajan dio novca za stan. Potrebno je podsjetiti kako je Mrak Taritaš sama sebe zapetljala u priču o nepodmirenim računima pa je tako prvotno tvrdila kako ne zna o čemu je riječ, a zatim nekoliko dana kasnije – gostujući kod Stankovića izjavila kako ‘ima stan” u koji su uselili 2014. i podmirili račune majstorima koji su sudjelovali u uređenju” dodajući da nema problema s tim što se nju napada, ali joj je  problem, rekla je, kad se napada njenog supruga ili sina.

”Želi me se prikazati da sam kao i ostali, no to je neistina. Kad ste u politici, možete svašta očekivati”, kazala je tada. Nakon nekog vremena priča se od ‘nemam pojma’ svela na to da su Mrak Taritaši Bizaru ipak podmirili troškove, a ono što ovu priču svakako diže na novu dimenziju jest činjenica da je ova firma sudjelovala u obnovi nakon poplava u Gunji.

Zbog toga je svojedobno burno reagirao i načelnik općine Gunja, zahtijevajući od Državnog odvjetništva da istraži skandalozno velike troškove koji su nastali na obnovi stambenih prostora u njegovom mjestu, koje je odobrila tadašnja ministrica. Među ostalim načelnik Lucić tada je spominjao iste ove građevinare u čijoj je zgradi Vrdoljak kupio stan.

Mrak Taritaš tada je sve prozivke demantirala pripisujući te napade predizbornoj kampanji, no javnim prostorom kružio je i popis tvrtki s kojima su potpisivani ugovori, kao i neto iznos ugovora, dakle bez PDV-a. Na tom popisu našla se zajednica ponuditelja Monte-Mont i Ing-grad s iznosom od 40.4 milijuna kuna, navodi Dnevno.