ULAGAČI DOLAZE NA SPEKTAKL u LISINSKI: Curi rok za prijave za ‘Zagreb Connect’ ULAGAČI DOLAZE NA SPEKTAKL u LISINSKI: Curi rok za prijave za ‘Zagreb Connect’
STOTINE POSLOVNIH ANĐELA TRAŽE NAJBOLJE NOVE PODUZETNIKE

ULAGAČI DOLAZE NA SPEKTAKL u LISINSKI: Curi rok za prijave za ‘Zagreb Connect’

Zagreb 26. rujna 2016. D.K.

TweetEmailPrint Glavne nagrade za finaliste startup natjecanja su: 1. mjesto 20.000 eura, 2. mjesto 10.000 eura, 3. mjesto 7.000 eura, nagrada Grada Zagreba 5.000... ULAGAČI DOLAZE NA SPEKTAKL u LISINSKI: Curi rok za prijave za ‘Zagreb Connect’


Glavne nagrade za finaliste startup natjecanja su: 1. mjesto 20.000 eura, 2. mjesto 10.000 eura, 3. mjesto 7.000 eura, nagrada Grada Zagreba 5.000 eura, godinu dana inkubacije u Tehnološkom parku Zagreb te put u Tel Aviv gdje će jedan tim imati priliku upoznati izraelsku startup scenu

zagrebJoš samo nekoliko dana ostalo je do isteka roka za prijave ambicioznih novih poduzetnika (startup-ova)  na natjecanje Zagreb Connect. Rok za prijave, da podsjetimo, istječe 1. listopada 2016. godine.

Zagreb Connect dio je najveće europske konferencije poslovnih anđela EBAN Winter University 2016 koja se po prvi puta održava u Hrvatskoj 29. i 30. studenog u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski. Kroz dva dana programa, konferencija donosi pregled u najnovije trendove na svjetskoj startup sceni koje će prezentirati ugledni poduzetnici i poslovni anđeli te brojni stručnjaci iz industrije. Očekuje se preko 1700 sudionika, od toga 400 poslovnih anđela, nekoliko stotina studenata i preko 100 prijavljenih startupova iz cijele Europe i svijeta.
Zbog brojnih upita za sudjelovanje u natjecanju koji su dolazili iz gotovo cijele Europe, rok prijave je produljen do 01.listopada kako bi se omogućilo svim zainteresiranima da se prijave. Cilj je da se osigura sudjelovanje najkvalitetnijih natjecatelja i ideja, te da jednaku priliku za prijavu imaju svi zainteresirani. Stoga su organizatori konferencije uputili poziv svim zainteresiranima da iskoriste ovu priliku i prijave se.
Zagreb Connect, startup natjecanje omogućuje svim prijavljenim timovima predstavljanje poslovnim anđelima diljem svijeta, dok će 20 finalista predstavljati svoju ideju za vrijeme konferencije te ući u izbor za osvajanje nagradnog fonda u vrijednosti 50.000 eura. Kandidati se mogu prijaviti preko službene web stranice konferencije http://ebanwu2016.com/

Glavne nagrade za finaliste startup natjecanja su: 1. mjesto 20.000 eura, 2. mjesto 10.000 eura, 3. mjesto 7.000 eura, nagrada Grada Zagreba 5.000 eura, godinu dana inkubacije u Tehnološkom parku Zagreb te put u Tel Aviv gdje će jedan tim imati priliku upoznati izraelsku startup scenu. Finalisti natjecanja dobit će priliku raditi s uglednim domaćim i stranim mentorima na jednodnevnoj intenzivnoj radionici – bootcamp, koja će se održati 28. studenog 2016.

EBAN Winter University 2016 održava se u Zagrebu, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog 29. i 30.studenog 2016. Obrazac za prijavu kao i sve informacije o EBAN Winter University 2016 konferenciji mogu se pronaći na službenoj web stranici konferencije.

Zbog boljeg razumijevanja nekih pojmova, valja pojasniti da je Startup  tvrtka ili organizacija (razvojna tvrtka) stvorena s namjerom da istraži repetitivne i skalabilne poslovne modele. Nije svaka novo otvorena tvrtka startup, startup je specifičan podskup novo otvorenih tvrtki koji ima posebna pravila. Jedna od definicija koja nastoji razlikovati startupe od drugih poduzetničkih pothvata kaže da je startup “Novoosnovano ili nedavno osnovano poduzeće s globalnim ambicijama i globalnim potencijalom”.

Cilj startupa je kroz dobro utvrđene procese povećati vrijednost tvrtke na 10 milijuna dolara i više, u nekim slučajevima i na nekoliko milijardi.

Inkubatori i akceleratori su mjesta na kojima poduzetnici mogu dobiti potrebnu edukaciju vezanu za specifična pravila koje vrijede u startup svijetu. Razlika između inkubatora i akceleratora je ta što akceleratori pomažu u pronalaženju investitora nakon završenog semestra koji obično traje 3-6 mjeseci. Neki od većih inkubatora u Hrvatskoj su Zagrebački inkubator poduzetništva ZIP i Core Incubator u Zagrebu.

Poslovni anđeli (eng. business angels) su uspješni poduzetnici ili iskusni rukovoditelji tvrtki/korporacija koji financiraju start-up projekte visokog rizika na način da ulaze u vlasnički udio i pružaju pomoć u daljnjem razvoju i komercijalizaciji projekata. Uglavno to čine u vrlo ranim fazama projekta.zagreb-iz-zraka

To su neformalni individualni investitori koji svojim poslovnim iskustvom savjetuju mlade tvrtke i poduzetnike i pomažu njihovom budućem rastu. Najveća vrijednost poslovnih anđela jest “pametno financiranje” — pružanje ekspertize, vještina i poslovnih kontakata. Poslovni anđeli prvenstveno ulažu u sektore koje razumiju i u regiju koju poznaju.[1]Poduzeća u koje ulože nisu u vlasništvu njihove obitelji te najčešće prije nisu niti poznavali poduzetnika/poduzetnike u čiji su projekt uložili. Naziv „poslovni anđeli“ se pojavio 20-tih godina u SAD-u u Broadwayu kada su moćni pojedinci osiguravali novac za održavanje kazališnih priredbi.

Osim inkubatora i akcelatora, bitan pojam je i Hrvatska mreža poslovnih anđela CRANE koja je jedina organizacija poslovnih anđela u Hrvatskoj i najveća u regiji.

 


 Izumitelj USB memorijskog sticka stiže u Zagreb!

Organizacijski tim EBAN Winter University 2016 konferencije, najveće europske konferencije poslovnih anđela koja se održava 29. i 30. studenog u Zagrebu, u KD Vatroslav Lisinski, objavio je novo zvučno ime govornika na konferenciji. Pored  Bruce Dickinsona i Lorenza Grimaldija, kao govornik na konferenciji pridužit će se i izraelski poduzetnik, izumitelj i investitor, Dov Moran.
Dov Moran iza sebe ima dva desetljeća rada u tehnološkoj industriji te ulaganja i potpomaganja mnogih uspješnih stratupa iz područja digitalne medicine, hi-tech i medija. Moran trenutno sjedi i u odborima tvrtki poput Comigo, Glucome, Rapid API ili Geneformics, a osnivač je i predsjednik uprave tvrtke M-Systems koja se bavi kompjuterskom memorijom. Uz njegovo ime vezano je više od 40 patenata, a uvjerljivo najvažniji i najpoznatiji izum je onaj USB memorije.
Njegovo djelovanje zoran je primjer kako je u Izraelu normalno i poželjno biti startup poduzetnik, te svojim angažmanom potiče ljude da se uključe u tu transformaciju. Istovremeno, uspješne priče startupa kojima je pomogao, potaknule su državu Izrael da se aktivno uključi i potakne razvoj domaće scene. Time se Dov Moran savršeno uklapa u EBAN Winter Universty konferenciju te će svi prisutni imati mogućnost iz prve ruke čuti jednu od najutecajnijih figura na izraelskoj startup sceni i pronaći nadahnuće za svoje djelovanje.

Uz Morana, na konferenciji će kao govornik nastupiti i njegov sunarodnjak, suosnivač te predsjednik platforme Sixgill Avi Kasztan. Sixgill je platforma koju njezini osnivači SaSS startup nazivaju ‘cyber inteligencijom’ i koja analizira te predviđa cyber napade i “curenje” osjetljivih informacija. Specifićnost ove platforme je njezina mogućnost da korisnicima u stvarnom vremenu šalje upozorenje o mogućem napadu. Kako je platforma razvijena isključivo uz pomoć kapitala koji je startup primio od investitora, iskustvo Avija Kasztana omogućuje vrijedan uvid u strateško promišaljnje i kreiranje jedinstvenih sustava te osiguranje podrške kroz sve razvojne faze poslovanja.