‘Umjesto da potiče poduzetnike, HGK ih ovršuje i BLOKIRA, a njihov novac daje odvjetnicima!’ ‘Umjesto da potiče poduzetnike, HGK ih ovršuje i BLOKIRA, a njihov novac daje odvjetnicima!’
TweetEmailPrint  Ima li većeg apsurda od činjenice da HGK prisiljava(!) poduzetnike i tvrtke na plaćanje članarine te pokreće ovrhe protiv poduzetnika te ih blokira?!... ‘Umjesto da potiče poduzetnike, HGK ih ovršuje i BLOKIRA, a njihov novac daje odvjetnicima!’


 Ima li većeg apsurda od činjenice da HGK prisiljava(!) poduzetnike i tvrtke na plaćanje članarine te pokreće ovrhe protiv poduzetnika te ih blokira?! HGK REKETARI, BLOKIRA I OVRŠUJE čak i neaktivne tvrtke. Monopol Hrvatske gospodarske komore se mora ukinuti, jer monopoli su neustavni”, piše udruga ‘Blokirani’

hgk stranaMnogim originalnim zapažanjima i objavom vrućih, nigdje drugdje objavljenih informacija, web stranica udruge Blokirani nerijetko je -onima koji traže istinu i srž – zanimljivija od mnogih news portala, tupih i zaglupljujućih televizijskih vijesti te velikih tekstova o sporednim temama u dnevnim novinama.

Tako je bilo i u ovu subotu, kada su Blokirani reagirali na još jedan u nizu hrvatskih apsurda: činjenicu da se Gospodarska komora, dakle asocijacija koja bi trebala biti na usluzi i od pomoći gospodarstvenicima, u vrijeme krize pretvorila u još jednu omču oko vrata ionako posrnulim hrvatskim poduzetnicima.

Hrvatska gospodarska komora (HGK) je samostalna organizacija koja bi se trebala baviti akcijama poticanja hrvatskog poduzetništva! No i HGK je – poput mnogih organizacija u Hrvatskoj – postala karikatura. Poduzetništvo u zemlji sustavno propada, a HGK tomu pripomaže provodeći blokade i ovrhe nad poduzetnicima.

HGK, naime, premda registrirano kao organizacija, ima snagu ovršne države kad je riječ o prisiljavanju poduzetnika da moraju platiti članarinu željeli oni biti član HGK ili ne. Većina ne želi. No HGK ima moć u rukama, monopol na tržištu kojim država jamči HGK-u da ovrši svakog “člana” koji članarinu ne plaća.

I nema mrdanja. Stižu promtno blokade, ovrhe, kamate.

HGK Blokira poduzetnika kojeg bi trebala potaknuti na rast! ALLLO!
A da apsurd bude veći, blokira ga i plaća odvjetnike da blokiraju poduzetnike, novcem kojeg u oteli od poduzetnika!
Alllo?! TO SE MORA IZMJENITI!  Neka izvole na tržište biti isto kao i druge tvrtke.

Ima li većeg apsurda od činjenice da HGK prisiljava(!) poduzetnike i tvrtke na plaćanje članarine te pokreće ovrhe protiv poduzetnika te ih blokira?! DODATNI APSURD U ZEMLJI APSURDA!

HGK REKETARI, BLOKIRA I OVRŠUJE čak i neaktivne tvrtke. Monopol Hrvatske gospodarske komore se mora ukinuti. MONOPOLI SU NEUSTAVNI”, pišu Blokirani, koji zadnjih dana pozivaju sve blokirane građane i tvrtke da im se jave kako bi zajednički sastavili tužbe uz logistiku Međunarodnog odvjetničkog ureda, koje će podnositi protiv Republike Hrvatske zbog diskriminirajućih zakona i zločinačke prakse pred međunarodnim sudovima za rješavanje investicijskih i ulagačkih sporova.

Zainteresirane pozivaju da se za informacije obrate na udrugu Blokirani, na adresu: Udruga Blokirani (Predsjedništvo Kervatin Miriam, Mario Strinavic, Antun Rupa), Ilica,231 Zagreb, mailom na adresu: blokiranx@gmail.com, ili da ih zovu na telefon: 060-50 20 20.


Foto: web stranica Hrvatske gospodarske komore