‘USKOK je skladište neriješenih slučajeva, nekima je STALO DA BUDE SLAB, no takav je suvišan’ ‘USKOK je skladište neriješenih slučajeva, nekima je STALO DA BUDE SLAB, no takav je suvišan’
TweetEmailPrint ‘Upravo čitam novine gdje piše: ‘Cvitana zbog prijetnji voze u posebnom blindiranom mercedesu’. Ne razumijem ništa. Niti je USKOK koga nagazio niti strpao... ‘USKOK je skladište neriješenih slučajeva, nekima je STALO DA BUDE SLAB, no takav je suvišan’


‘Upravo čitam novine gdje piše: ‘Cvitana zbog prijetnji voze u posebnom blindiranom mercedesu’. Ne razumijem ništa. Niti je USKOK koga nagazio niti strpao iza brave. USKOK ne može uskakati gladan i stiješnjen. Ili će biti kakav treba ili je suvišan’, ističe dr. Ivan Lovrinović, predsjednik nedavno osnovane stranke Promijenimo Hrvatsku

ivan lRazočarani odustajanjem od najavljenih reformi te odustajenjem od gospodarskog programa kojega je za Most mjesecima kreirao monetarni stručnjak dr. Ivan Lovrinović, trojica dojučerašnjih zastupnika u Hrvatskom saboru dr. Ivan Lovrinović, Juro Martinović i Ivica Mišić nedavno su izašli iz Mosta i osnovali političku stranku Promijenimo Hrvatsku (do tada je postojala istoimena udruga).

Kroz objave na faceboku dr. Ivana Lovrinovića može se vidjeti pomak kojega ‘Promijenimo Hrvatsku’ čini u odnosu na politiku Mosta nezavisnih lista.

”Upravo čitam novine gdje piše: ‘Cvitana zbog prijetnji voze u posebnom blindiranom mercedesu’. Ne razumijem ništa. Niti je USKOK koga nagazio niti strpao iza brave. USKOK sve više postaje skladište neriješenih slučajeva.
Što je sa izvještajem Ministarstva financija u slučaju Panama papers, spiskom uglednih hrvatskih štediša u austrijskim kreditnim zadrugama, predstečajnim nagodbama, INA-om…
Doduše, USKOK-u su smanjena financijska sredstva za ovu godinu, nemaju dovoljno prostora za rad, kadrova itd. Nekima je stalo da to ostane slaba institucija. USKOK ne može uskakati gladan i stiješnjen. Ili će biti kakav treba ili je suvišan.”, napisao je dr. Ivan Lovrinović na Facebooku te pokazao da – za razliku o Mosta nezavisnih lista koji je nedavno čvrsto stao iza neučinkovitog Glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana, ‘Promijenimo Hrvatsku’ smatra da Dinko Cvitan, odnosno DORH i USKOK, ne rade svoj posao kako treba.

Kada tome dodamo informaciju da je Dinko Cvitan odbio kaznenu prijavu protiv Zorana Milanovića, iako je bivšeg premijera kazneno prijavio vlasnik PR agencije Madison koja je godinama radila za SDP i premda je Mladen Hrgarek iznio vrlo konkretne optužba da ga je Milanović reketario i prisiljavao da kroz fiktivne račune daje novac Milanovićevom prijatelju Igoru Kneževiću, stječe se dojam da je Lovrinović puno objektivniji od Mosta u vezi s Cvitanom.

Zanimljivo je da je informacija o kaznenoj prijavi protiv bivšeg premijera mjesecima bila skrivena od hrvatske javnosti i vjerojatno ne bi ni bila objavljena da Velimir Bujanec nije otkrio ekskluzivnu vijest i objavio ju u nedavnoj Bujici. Naknadno je Jutarnji list u ovonedjeljnom broju kroz opširan dosje potvrdio cijelu priču.promijenimo hrvatsku

Osim posve različitog stava oko (ne)učinkovitosti DORH-a i USKOK-a, Lovrinovićeva stranka Promijenimo Hrvatsku i Most razlikuju se, čini se, i po pristupu problemu velikog broja ovršenih i blokiranih građana. Most na tom planu ništa konkretno, na žalost, nije učinio, iako je mjesecima vodio ključni resor pravosuđa.

Lovrinović upravo tu stavlja naglasak svoje politike i budućeg djelovanja stranke Promijenimo Hrvatsku.

”ODBLOKIRAJMO HRVATSKU! Financijska stabilizacija koju zagovaram jedini je lijek za ovu tešku bolest. HNB i banke više ne mogu ovako raditi. Imam jasan plan kako to provesti!, napisao je dr. Lovrinović na facebooku.

Budući da je nedavno osnovana i politička stranka ‘Blokirani – deblokirajmo Hrvatsku‘, očito je da će problematika neljudskih ovrha i blokada biti vrlo važna tema u predizbornoj kampanji.

Nadamo se, i nakon izbora.