USKORO NOVI IZBORI? Prgomet odbio HDZ, istinske promjene sve izglednije USKORO NOVI IZBORI? Prgomet odbio HDZ, istinske promjene sve izglednije
TweetEmailPrint ‘I u HDZ-u i u SDP-u ima kvalitetnih ljudi, samo je smeće isplivalo na površinu pa oni ne mogu doći do izražaja’, izjavio... USKORO NOVI IZBORI? Prgomet odbio HDZ, istinske promjene sve izglednije


‘I u HDZ-u i u SDP-u ima kvalitetnih ljudi, samo je smeće isplivalo na površinu pa oni ne mogu doći do izražaja’, izjavio je Ivan Kovačić, gradonačelnika Omiša i jedan od nositelja Mosta

mostPojedini mediji su nakon objave rezultata izbornih anketa objavili da je HDZ već ponudio Dragi Prgometu, jednom od čelnih ljudi Mosta, mjesto predsjednika Sabora?! Navodno je Prgomet tu ponudu odbio.

‘I u HDZ-u i u SDP-u ima kvalitetnih ljudi, samo je smeće isplivalo na površinu pa oni ne mogu doći do izražaja’, izjavio je gradonačelnik Omiša Ivan Kovačić, jedan od osnivača Mosta nezavisnih lista. Kovačić je potvrdio da Most neće sklapati postizborne koalicije.

‘Mi želimo reforme, a dvije velike stranke to ne žele jer će njihovi kadrovi patiti. Reforme ne znače nužno otkaze, ali znače da bi stranke svojim uhljebima morale kazati da počnu raditi. Mi ćemo im to reći’, kazao je Kovačić. ‘Programi dviju stranaka malo znače, bitna je želja da se oni ostvare. Mi nemamo političkih uvjeta i ne zanimaju nas ministarska i direktorska mjesta. U politiku smo se uključili kako bismo pokušali promijeniti stvari na nacionalnoj razini, a sada smo stvorili platformu da kvalitetne nezavisne liste i jaki individualci iz lokalnih sredina nešto naprave’, dodao je Kovačić.
Ako i službeni rezultati budi približno jednaki rezultatima izlaznih anketa, Hrvatska, po svemu sudeći, vrlo skoro može očekivati nove izbore.

To uopće na mora biti loš scenarij. Moglo bi to značiti istinski zaokret ka onima koji nude promjenu politike i koji će u prvi plan gurati sposobne, a ne podobne.