Vatra PROGUTALA SVE što su samohrani otac i petero djece imali, samo nije uspjela progutati LJUBAV Vatra PROGUTALA SVE što su samohrani otac i petero djece imali, samo nije uspjela progutati LJUBAV
TweetEmailPrint U trenutku kada je u kući izbio požar, otac Vladimir, kojemu je sud nakon rastave dodijelio petero djece, bio je s osmogodišnjom Lucijom na pregledu u... Vatra PROGUTALA SVE što su samohrani otac i petero djece imali, samo nije uspjela progutati LJUBAV


U trenutku kada je u kući izbio požar, otac Vladimir, kojemu je sud nakon rastave dodijelio petero djece, bio je s osmogodišnjom Lucijom na pregledu u Bjelovarskoj bolnici. Lucija je djevojčica s epilepsijom. Kolima Hitne pomoći išla je u bolnicu, kada je u Hitnu udario automobil, nakon čega je Lucija mjesecima bila na liječenju. Jedno vrijeme nije ni vidjela. Sada samo želi krevet i prozor. Njezin otac vjenčanom kumu bio je jamac i plaća njegove duge. Pomozimo hrabrom tati i njegovim najmilijima

Nesreća za nesrećom pogađa u zadnje vrijeme ionaku siromašnu šesteročlanu obitelj Čirković. Samohrani otac i njegovih petero djece žive tek od 1100 kuna mjesečno, koje ostanu tati Vladimiru nakon što mu ovrha odgrize iznos koji banci duguje Vladimirov vjenčani kum, kojemu je on bio jamac. Potresnu priču o tom dobrom čovjeku i njegovoj djeci ispričala je Ružica Đukić, novinarka RTL televizije u večerašnjoj informativnoj emisiji:

”U svega nekoliko minuta izgubili su i ono malo što su imali. Žar iz peći je zahvatio krevet i ubrzo se proširio cijelom kućom. U kući je u to vrijeme bio sam dvanaestogodišnji Danijel.

– Probao sam gasiti sa jednom kantom vode. Prvom sam promašio pa sam s drugom pogodio. Onda sam otišao po susjedu Emicu, a ona je zvala kumicu i kumica je zvala vatrogasce – ispričao je Danijel Čirković novinarki RTL-a.

Za to je vrijeme njegov otac, kojem je sud nakon rastave dodijelio petero djece, bio s osmogodišnjom Lucijom na pregledu u Bjelovarskoj bolnici. Lucija kaže da joj najviše nedostaje stari kompjutor na kojem je igrala igrice, ali njene su želje sada još i skromnije.

Na pitanje što bi htjela da bude u toj kući, kratko odgovara: “Krevet i prozor.”

Lucija je djevojčica s epilepsijom koja je, nakon što je u vozilo Hitne pomoći koje ju je vozilo u bolnicu udario automobil, mjesecima bila na rehabilitaciji te jedno vrijeme nije ni vidjela. A to nije sve.

“Moram biti jak radi njih. Jamac sam vjenčanom kumu. Bili smo si najbolji”, kaže Vladimir.

Ova šesteročlana obitelj živi tek od 1100 kuna mjesečno koje ostanu Vladimiru od plaće koji dobiva na zaštićeni račun. Općina im je osigurala smještaj za narednih pet mjeseci. Želi djeci obnoviti njihov dom, ali ne može sam.

“Ja bih najradije ako mi mogu dati građevinski materijal ili novčano jer tu imam par zidara, rekli su da bi mi besplatno došli to zazidati.”

Zazidati kuću u kojoj vatra jedino nije uspjela progutati ljubav”, rečeno je večeras u potresnom prilogu na RTL televiziji.

Želite li pomoći ovoj skromnoj obitelji možete to učiniti na broj računa sina Dejana Čirkovića u Podravskoj banci HR3123860023200845385.

FOTO: screenshot snimke