VIDEO: ‘Pozivamo one koji PODMUKLO i ANONIMNO podmeću da se javno sučelimo’ VIDEO: ‘Pozivamo one koji PODMUKLO i ANONIMNO podmeću da se javno sučelimo’
IZVANREDNA PRESS KONFERENCIJA 'JEDINE OPCIJE':

VIDEO: ‘Pozivamo one koji PODMUKLO i ANONIMNO podmeću da se javno sučelimo’

Poveznica 26. kolovoza 2016. D.K.

TweetEmailPrint Treba jasno reći da iscenirani sukobi s Vladom Srbije služe isključivo za skretenje teme s bitnog na nebitno. Žalosno je i uvredljivo za... VIDEO: ‘Pozivamo one koji PODMUKLO i ANONIMNO podmeću da se javno sučelimo’


Treba jasno reći da iscenirani sukobi s Vladom Srbije služe isključivo za skretenje teme s bitnog na nebitno. Žalosno je i uvredljivo za sve nas hrvatske građane da se dogovaraju sa srpskom Vladom, kako bi se po tko zna koji put pokazali navodnim velikim domoljubima – podizanjem tenzija uvijek prije izbora, ističu u koaliciji

Video o srbijiČelnici koalicije Živog zida, Franka, Akcije mladih i Promijenimo Hrvatsku sazvali su u petak 26. kolovoza izvanrednu press konferenciju na kojoj su upozorili da velike stranke uz pomoć pojedinih medija namjerno skreću pozornost s bitnih na sporedne teme te da podmuklo u pojedinim medijima podmeću onima koji nude rješenja za ključne probleme.

”Zadnjih dana smo svjedoci izljeva tobožnjeg velikog domoljublja od strane predstavnika velikih stranaka i njihovih satelita poput Mosta. Krajnje je vrijeme da se hrvatskim građanima konačno kaže istina.

Godinama vapimo za političkom opcijom koja će progovoriti jasno o rješenjima problema u društvu u koje su nas uvalili ovi takozvani domoljubi iz velikih stranaka. Kada se konačno pojavio netko tko ima hrabrosti imenom i prezimenom stati iza konkretnih rješenja, aktiviraju se svi oni kojima stanje kaosa i beznađa odgovara te kroz pojedine medije počinju s vrlo ružnim i grubim napadima i to u nepotpisanim tekstovima.

Umjesto da se njihovi nalogodavci sučele s našim stručnjacima, oni ih, skriveni iza nepotipsanog teksta, bez argumenata blate.

Osim toga, u nedostatku rješenja na ključna pitanja koja otvaramo, oni forsiraju sporedne teme. Kao i uvijek u sličnim prigodama – kada ne znaju što će i kako će, posežu za tobožnjim domoljubljem, ne birajući pri tom sredstva i ne misleći da su ih mnogi odavno pročitali.

Treba jasno reći da iscenirani sukobi s Vladom Srbije služe isključivo za skretenje teme s bitnog na nebitno. Žalosno je i uvredljivo za sve nas hrvatske građane da se dogovaraju sa srpskom Vladom, kako bi se po tko zna koji put pokazali navodnim velikim domoljubima – podizanjem tenzija uvijek neposredno prije izbora.

Gospodo iz HDZ-a, SDP-a i Mosta, domoljublje se dokazuje tako da stvarate okvire za normalan i bolji život za sve, a ne za samo vama pogodne.

Domoljublje se dokazuje konkretnim mjerama razvoja gospodarstva, jasnom strategijom vanjske politike, očuvanjem strateške imovine poput INE, Plive, Petrokemije i mnogih drugih tvrtki, a ne telefonskim rasprodajama i uništavanjem ono malo zdravog gospodarstva što nam je ostalo.

Mi smo javno i transparentno objavili rješenja stvarnih problema u Hrvatskoj i poručujemo onima koji pokušavaju podvalama obezvrijediti naša rješenja da svako njihovo “ne može se” znači da ne znaju, što su i dokazali zadnjih 20 godina. A kada nas počnu lagati da se nešto – što je u interesu hrvatskih građana “ne smije”, neka jasno kažu od koga i zbog koga mi to “ne smijemo” i tko je taj koji kroji sudbinu našega naroda, osim nas samih.

Pa mi smo slobodna i neovisna zemlja, a političari su birani samo da služe svojim građanima, a ne raznim interesnim lobijima”, istaknuo je Tihomir Lukanić iz Živog zida.

Ivan Vilibor Sinčić primijetio je potom da smo svjedoci namjerno insceniranog promidžbenog prepucavanja predstavnika HDZ-a, SDP-a i Mosta sa Srbijom te dodao da se domovina brani očuvanjem resursa, imovine i radnih mjesta, a ne predizbornom demagogijom.

Dr. Ivan Lovrinović, koji je zadnjih dana bio meta napada u više medija od strane nepotpisanih autora, naglasio je da njihova koalicija jedina iznosi rješenja najvećih problema, svjesno preuzimajući rizik da ih zbog toga neki mogu napadati – vadeći iz konteksta riječi, brojke i zareze.

”Ostali svoja rješenja drže u ladicama, odnosno oni ih i nemaju. Zato  kažu, ne može se! A kada dokažemo da se može, onda tvrde da se nešto ne smije. Pozivamo ih da objasne zašto se ne smije i da kažu na čijim su platnim spiskovima te hoće li zastupati interese građana, ili interese lobija”, zaključio je dr. Lovrinović.

Student Matija Matić, član Živog zida, zamolio je vodstva SDP-a, HDZ-a i Mosta da isele na par godina kako bi spasili ovu lijepu našu domovinu.

”Svo to njihovo veliko domoljublje i znanje rezultiralo je time da se preko 200.000 mladih iselilo iz Hrvatske”, podvukao je Matić.

Na inzistiranje novinara, profesor Lovrinović pojasnio je da je objavio video u kojem na jednostavan način pojašnjava kako se može suzbiti nezaposlenost te kako se skupi krediti mogu zamijeniti jeftinijima – što bi omogućilo razduživanje države, tvrtki i građana. No, tvrdnje iz tog videa nepotpisani su autori, dodao je, u pojedinim medijima pokušali ismijati i diskreditirati.

”Izađite na vidjelo gospodo, vi koji anonimno podmećete! Pozivam vas na sučeljavanje. Pozivam i sve one iz stranaka koji se skrivaju, da se sučelimo i javno razmijenimo argumente”, zaključio je dr. Ivan Lovrinović, glavni ekonomski strateg koalicije Jedina opcija.

https://web.facebook.com/zivizidd/?fref=ts

https://web.facebook.com/zivizidd/