Vidović Krišto Jandrokoviću: Tužite me! Ako ne tužite, znači da priznajete korumpiranost koju sam opisala Vidović Krišto Jandrokoviću: Tužite me! Ako ne tužite, znači da priznajete korumpiranost koju sam opisala
TweetEmailPrint ”Hrvatski sudovi morat će utvrditi vaše djelovanje kao ministra vanjskih poslova ili sudioništvo u protupravnom djelovanju Hypo Alpe Adria banke, kojoj je vaše... Vidović Krišto Jandrokoviću: Tužite me! Ako ne tužite, znači da priznajete korumpiranost koju sam opisala


”Hrvatski sudovi morat će utvrditi vaše djelovanje kao ministra vanjskih poslova ili sudioništvo u protupravnom djelovanju Hypo Alpe Adria banke, kojoj je vaše ministarstvo davalo potporu u iznošenju novca iz Hrvatske”, istaknula je Vidović Krišto te najavila  da će pozvati međunarodne promatrače u procesu koji Jandroković najavljuje s obzirom na to da, kako ističe, vlast kontrolira sudove

Saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto pozvala je predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića da je tuži zbog klevete, kao što je dan ranije najavio, jer će u suprotnome potvrditi svoju upletenost u korupciju u nizu slučajeva koje je navela.

Veselim se vašoj tužbi i neću se pozivati na zastupnički imunitet. Iako su hrvatski sudovi u velikom dijelu dio korumpirane strukture hrvatske države, vrlo rado ću i pred takvim hrvatskim sudom dokazati vaše sudioništvo u bezakonju i korupciji, te radu za osobne, a protiv interesa hrvatskih građana”, navela je Vidović Krišto u otvorenom pismu Jandrokoviću.

Istaknula je da je pod njegovim vodstvom sabor postao zaštitnik interesa bogatih moćnika, dok poštivanje Ustava i zakona te sve gori životni standard hrvatskih građana Jandrokovića i njegove strukture ne zanimaju.

“Po europskim političkim kriterijima, ali i načelima funkcionalne pravne države, vi biste nakon sudjelovanja u Vladi Ive Sanadera bili odstranjeni iz javnog i političkog života te zasigurno i procesuirani. Zato će hrvatski sudovi morati utvrditi vaše djelovanje kao ministra vanjskih poslova i vaše spoznaje ili sudioništvo u protupravnom djelovanju Hypo Alpe Adria banke, kojoj je vaše ministarstvo davalo potporu u iznošenju novca iz Hrvatske”, napisala je Vidović Krišto.

Prozvala ga zbog poslova u Hrvatskoj pošti

Prozvala ga je i za spoznaje ili sudioništvo u štetnim poslovima Hrvatske pošte, jer je, kaže, osobno postavio sadašnjeg predsjednika uprave Ivana Čulu te u pogodovanju PPD-u i Energiji Naturalis, u vlasništvu Pavla Vujnovca, s obzirom na veliki rast tih tvrtki, dok istodobno tvrtke u državnom vlasništvu koje s njima posluju gomilaju gubitke.

“Hrvatska je u sveopćoj krizi, zato što vladajuće strukture, čiji ste aktivni sudionik, blokiraju rad pravosuđa te kontroliraju medije, razaraju svu kreativnost u društvu, sprječavaju poštenje, marljivost i domoljublje, a potiču privilegiranost, zlouporabe i nepravdu”, istaknula je, napomenuvši da je “neće ušutkati nasiljem koje provodi u Saboru ni medijskom izolacijom”.

Jandroković na potezu: Hoće li ju tužiti?

”U disfunkcionalnom društvu, afere i zlouporabe se ne rasvjetljuju već se prekrivaju zaboravom putem medijskih manipulacija te nedjelovanjem državnih institucija. Upravo je sveopći društveni nered uzročnik nepravde i korupcije kojoj su izloženi hrvatski građani. Tu spiralu zla valja prekinuti i u Hrvatskoj uspostaviti vladavinu prava u kojoj se na temelju činjenica donose odluke i utvrđuje istina..
Nikada neću pasivno promatrati nepravdu kojoj su izloženi hrvatski građani, i to samo zbog pohlepne gramzljivosti vladajućih moćnika, toj nepravdi ću se odlučno suprotstavljati!”, napisala je Vidović Krišto.

Najavila je i da će pozvati međunarodne pravne autoritete da budu promatrači u sudskom procesu koji Jandroković najavljuje s obzirom na to da, kako ističe, vlast kontrolira sudove, a što vide i hrvatski građani i Europska komisija, kao i svi međunarodni analitičari.

Vidović Krišto zaključno je predsjedniku sabora poručila: “Ako me ne tužite, potvrdit ćete sve opisane činjenice.”

FOTO: Screenshot videosnimke