Vijest da Vlada poziva građane da DONIRAJU NOVAC za borbu protiv korone izazvala bujicu ogorčenja Vijest da Vlada poziva građane da DONIRAJU NOVAC za borbu protiv korone izazvala bujicu ogorčenja
pročitajte što narod poručuje vladi RH, prije nego što vlada zabrani 'glas naroda':

Vijest da Vlada poziva građane da DONIRAJU NOVAC za borbu protiv korone izazvala bujicu ogorčenja

HrvatskaIzdvojeno 25. listopada 2020. Promise.hr

TweetEmailPrint ”Putem Državnog proračuna Republike Hrvatske primaju se donacije u borbi protiv novog koronavirusa. Sredstva se uplaćuju na zaseban račun Ministarstva financija otvoren kod... Vijest da Vlada poziva građane da DONIRAJU NOVAC za borbu protiv korone izazvala bujicu ogorčenja


”Putem Državnog proračuna Republike Hrvatske primaju se donacije u borbi protiv novog koronavirusa. Sredstva se uplaćuju na zaseban račun Ministarstva financija otvoren kod Hrvatske narodne banke, a Ministarstvo financija je zaduženo za praćenje namjenskog trošenja sredstava” – stoji na službenoj stranici Vlade. ‘Neka vam Rimac donira onih više od stotinu tisuća kuna koju ćete joj morati isplatiti –  iako nije bila na radnom mjestu, već u zatvoru’; ‘Plenković i ministar Marić nek’ izvole naplatiti porezna dugovanja velikih igrača o kojima nikada ni da zucnu.’; ‘Kakve sad donacije? Pa Hrvatska je dobila 12,1 milijardi eura iz posebnog EU fonda namijenjenog za coronu”; ‘Kovačevići i Peteki neka vam uplate’; ‘Za rad političkih stranaka iz džepova poreznih obveznika u ovoj godini osigurano je 58,5 milijuna kuna. Eto vam ih!’, samo su neki od komentara ispod vijesti o donacijama

Danas proširena informacija da je Vlada Republike Hrvatske pozvala hrvatske građane da doniraju novac ili medicinsku opremu u borbi protiv koronavirusa, nije naišla – sudeći prema komentarima na društvenim mrežama – na dobar prijem u javnosti.

Ispod vijesti  24sata.hr o službenoj objavi Vlade u kojoj pozivaju ljude da doniraju novac ili medicinsku opremu, sručila se, naime, lavina negativnih komentara. Većina čitatelja s negodovanjem, ljutnjom ili ogorčenjem komentirala je ovu novost. Prenosimo objavu i dio komentara:

”Na stranici koronavirus.hr se pojavila nova rubrika, označena kao “Donacije“. Kada se klikne na nju dolazi se do službene objave Vlade koja poziva građane da se uključe u donacijski program u borbi protiv novog korona virusa.

Ponuđene su tri opcije kako se može donirati.

Prva opcija je donacija financijskih sredstava.

– Putem Državnog proračuna Republike Hrvatske primaju se donacije u borbi protiv novog koronavirusa. Sredstva se uplaćuju na zaseban račun Ministarstva financija otvoren kod Hrvatske narodne banke, a Ministarstvo financija je zaduženo za praćenje namjenskog trošenja sredstava – stoji na stranici.

Druga opcija je donacija medicinske i druge potrebne zdravstvene opreme koja se odnosi na one koji imaju ili proizvode medicinsku opremu koja bi mogla biti korisna zdravstvenom sustavu u borbi protiv korona virusa.

Treća opcija su donacije Crvenom križu”, navodi se u tekstu 24sata.

Ta kratka vijest, objavljena u web izdanju, u svega nekoliko sati prikupila je više od 250 komentara ispod teksta.

Iz komentara se može zaključiti da Plenkovićeva vlada, najblaže rečeno, trenutno ne uživa baš preveliko povjerenje građana.

Ovdje prenosimo tek djelić ‘glasa naroda‘ (koji će uskoro biti ukinut – jer ministrica cenz…, ups – kulture, najavljuje milijunske kazne za urednike i nakladnike kojima promakne neprimjeren komentar ispod teksta, zbog čega će, bez ikakve sumnje, svi hrvatski mediji uskoro biti prisiljeni ukinuti komentiranje ispod tekstova):

”Neka vam Rimac donira onih više od stotinu tisuća kuna koju ćete joj morati isplatiti –  iako nije bila na radnom mjestu, već u zatvoru zbog lopovluka. Isto tako, oni što su u autu prevozili novac da ga sakriju, neka vam oni doniraju.”

”Plenković i ministar Marić nek’ izvole naplatiti porezna dugovanja velikih igrača o kojima nikada ni da zucnu.”

”Kovačevići i Peteki neka vam uplate”
”Ovo postaje prava komedija. Neka traže donacije od ‘velikih Hrvata’ koji su pokrali državu ili neka pitaju koju kunu one koji su dolazili na zabave kod najboljeg direktora Janafa”

”Pokradeš i opljačkaš državu i njene građane pa onda od njih tražiš donacije?? Nema dalje.”

”Žao mi je, već sam donirao Hanžekoviću za preplatu HRT-a”.

”Pitajte Bosnu i Hercegovinu da vam doniraju kad je već toliko novca otišlo tamo.”

”Desetljećima krali, a sada bi donacije?! Neka vrate pokradeno i da vidiš..”

”Ljudi ostaju bez posla, a ovi žicaju pare?”

”Pitanje za Vladu (ovu i sve bivše): Gdje su novci? Derete građane porezima, nametima, uzimate od privatnika i opet nedostaje novaca. GDJE SU NOVCI?”

”Kakve sad donacije? Pa Hrvatska je dobila 12,1 milijardi eura iz posebnog EU fonda namijenjenog za coronu”

”Oni dijele šakom i kapom, deru nas di stignu i još traže donacije?! K’o neki vic”

”Javite se Sanaderu, Rimčevoj, Vidoševiću…, grupi Borg i svim poduzetnicima koji su se oparili predstečajnim nagodbama”.

Uzmite od ovih kojima Hrvatska “donira” već 30 godina . Tu su oko vas, znate ih samo što je problem što su istoj partiji.  Da imamo pošteni sustav i institucije, imali bi i viška love, a ne sada kao zadnji neradnički žicari od naroda žicati kune.”

“Inače, za rad političkih stranaka iz džepova poreznih obveznika u ovoj godini osigurano je sveukupno 58,5 milijuna kuna.” Eto vam ih!”

”Olee, uzviknuo je narod. Čitajući komentare zaključak je takav”, samo su neki od komentara ispod vijesti o zatraženim donacijama od hrvatskih građana za borbu protiv koronavirusa.

Niti jedan afirmativan komentar nismo prenijeli, jer takav ispod teksta nismo ni pronašli.

FOTO: preslika službene stranice Vlade RH koronavirus.hr/donacije; preslika 24sata.hr