Više od 600 poduzetnica iz Europe na Kongresu poduzetnica u Zagrebu za Dan žena Više od 600 poduzetnica iz Europe na Kongresu poduzetnica u Zagrebu za Dan žena
TweetEmailPrint Idejna začetnica i voditeljica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra Sanela Dropulić istaknula je da im je cilj da svake godine na Dan žena Zagreb bude... Više od 600 poduzetnica iz Europe na Kongresu poduzetnica u Zagrebu za Dan žena


Idejna začetnica i voditeljica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra Sanela Dropulić istaknula je da im je cilj da svake godine na Dan žena Zagreb bude središnje mjesto događanja i okupljanja za žene poduzetnice. Najavila je da će 2020. godine Kongres poduzetnica jugoistočne Europe postati Kongres poduzetnica Europe, a Zagreb na europskoj karti prijestolnica ženskog poduzetništva

poduzetniceKongres poduzetnica jugoistočne Europe održat će se u Zagrebu na Međunarodni dan žena, 8. ožujka iduće godine, pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović i Grada Zagreba, istaknuto je u ponedjeljak na konferenciji za novinare u zagrebačkoj Gradskoj upravi.

Na Kongresu, koji organiziraju Virtualni ženski poduzetnički centar www.poduzetnica.hr i Grad Zagreb, bit će nazočno više od 600 poduzetnica iz Bugarske, Rumunjske, Kosova, Albanije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije i Hrvatske.

Pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo i predsjednica Organizacijskog odbora Kongresa Mirka Jozić rekla je kako im je cilj istaknuti potrebu poticanja žena da se bave poduzetništvom, s obzirom da je situacija takva da su one marginalizirane u poslovnom svijetu.
Mi u Hrvatskoj sada imamo oko 25 posto poduzeća koje su u vlasništvu žena, a više od 50 posto takvih poduzeća je u Zagrebu. Rezultat je to kontinuiranog rada zagrebačke Gradske uprave na poticanju poduzetništva općenito, ali  i na poticanju ženskog poduzetništva, kroz koje se posebno organiziraju programi, seminari, konferencije, radionice, razmjena iskustava žena, rekla je Jozić.
Istaknula je da žele motivirati što je moguće veći broj žena da se uključe u poduzetničke vode, da vode svoje vlastite poslove, budu samostalne i pokažu kako one to mogu jednako kao i muškarci.

Idejna začetnica i voditeljica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra Sanela Dropulić istaknula je da im je cilj da svake godine na Dan žena Zagreb bude središnje mjesto događanja i okupljanja za žene poduzetnice. Najavila je da će 2020. godine Kongres poduzetnica jugoistočne Europe postati Kongres poduzetnica Europe, a Zagreb na europskoj karti prijestolnica ženskog poduzetništva.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić istaknuo je da bi Kongres trebao dati odgovor na to kako jačati žensko poduzetnišvo i kako smanjiti diskriminaciju žena u radu i zapošljavanju.
Ustvrdio je da su žene uspješnije od muškaraca te dodao da se Grad Zagreb i prije kongresa ima čime pohvaliti, jer dvije žene vode Zagrebački holding (predsjednica Uprave Ana Stojić Deban i članica Uprave Daniela Franić), a i Gradski ured za gospodarstvo vodi žena (Mirka Jozić). Poručio je i drugim jedinicama lokalne samouprave da krenu tim putem.