Zabranili plaćanje kešom, policiji prijavljuju ljude s gotovinom! Zabranili plaćanje kešom, policiji prijavljuju ljude s gotovinom!
TweetEmailPrint Odluka banaka da ne dozvole plaćanje gotovinom te ukidanje bankomata u selima i manjim mjestima u Švedskoj izazvalo je ogorčenje građana. Dodatno nezadovoljstvo... Zabranili plaćanje kešom, policiji prijavljuju ljude s gotovinom!


novac gotovinaOdluka banaka da ne dozvole plaćanje gotovinom te ukidanje bankomata u selima i manjim mjestima u Švedskoj izazvalo je ogorčenje građana. Dodatno nezadovoljstvo izazvala je činjenica da građane banke prijavljuju i policiji u slučaju da ne poštuju njihova traženja i koriste se velikim količinama gotovine.

“Pojedini građani čuvaju keš u mikrovalnim pećnicama jer ga banke ne prihvaćaju”, izjavio je bivši šef policije u Švedskoj i današnji član lobi grupe za sigurnosna pitanja Säkerhetsbranschen Björn Eriksson, osvrćući se na odluku švedskih banaka da ne primaju keš pri plaćanju. Prema pisanju Business Insidera, Švedska bi uskoro mogla u potpunosti zabraniti plaćanja gotovinom, jer nastoji uvesti isključivo elektronska plaćanja.

Banke u toj zemlji policiji prijavljuju građane koji koriste velike količine gotovine jer sumnjaju da je riječ o teroristima ili kriminalcima. Ponašanje banaka izazvalo je veliko ogorčenje kod stariji Šveđana, jer su u ruralnim krajevima uklonjeni bankomati. Pojedini, pak, građani su nezadovoljni jer smatraju da u slučaju financijske krize neće moći povući novac iz banaka, te da će ga morati trošiti ili ostaviti bankama na raspolaganju.

Osim toga, Švedska bi mogla biti prva zemlja u svijetu u kojoj će građani možda morati prihvatiti negativne kamatne stope ili biti prisiljeni trošiti kako bi se spasili od provizija koje uzimaju banke, piše Business Insider.

Valja napomenuti da sve brojniji analitičari (koje neki nazivaju teoretičarima urote) već godinama upozoravaju da se pred našim očima izgrađuje totalitarni Novi svjetski poredak u kojem će vladati sustav sveopće kontrole. Jedan od mehanizama kontrole nad ljudima trebao bi biti, kažu, elektronički novac, odnosno potpuno ukidanje gotovine.

Analitičari, osim toga, upozoravaju da kreatori Novog svjetskog poretka žele stvoriti jednu svjetsku banku i jednu svjetsku vojsku, a krajnji cilj im je potpuno ovladavanje mislima i uvjerenjima ljudi.