‘Zadivili ste me dobrotom, ohrabrili u uvjerenju da ima nade i da od čovjeka nikada ne treba odustati’ ‘Zadivili ste me dobrotom, ohrabrili u uvjerenju da ima nade i da od čovjeka nikada ne treba odustati’
anđelka mustapić objavila da je jamčevni dug Kikija ugrine optlaćen:

‘Zadivili ste me dobrotom, ohrabrili u uvjerenju da ima nade i da od čovjeka nikada ne treba odustati’

IzdvojenoZagreb 29. prosinca 2023. Promise.hr

TweetEmailPrint ”U jednom danu pomogli ste glumcu da se oslobodi životne more. Hvala Vam od srca što ste me podržali u želji da pomognemo... ‘Zadivili ste me dobrotom, ohrabrili u uvjerenju da ima nade i da od čovjeka nikada ne treba odustati’


”U jednom danu pomogli ste glumcu da se oslobodi životne more. Hvala Vam od srca što ste me podržali u želji da pomognemo Kristijanu Ugrini da se konačno riješi tereta koji nije njegov a zbog kojeg je bio prisiljen da se gladijatorski bori”, napisala je jučer novinarka Anđelka Mustapić, koja je u utorak pokrenula akciju prikupljanja pomoći za čovjeka okovanog tuđim dugovima

Prije dva dana (u srijedu ujutro) prenijeli smo FB objavu umirovljene novinarke Anđelka Mustapić u kojem je zamolila dobre ljude da pomognu glumcu Kristijanu Ugrini, koji je – ne svojom krivnjom – završio u dužničkom ropstvu.
Kiki Ugrina je, podsjetimo, godinama otplaćivao tuđi dug, a unatoč velikoj muci, nije nikada odao ime žene koja ga je egzistencijalno ugrozila, niti je ikada javno iskazao ljutnju ili ogorčenje što je svoj veliki dug – ostavila njemu.
Poznato je da je Ugrina bio jamac kolegici, te supruzi svog omiljenog profesora, koja je postala ovisna o kocki te nije vraćala dugove, zbog čega je bio prisiljen, osim glume, raditi i brojne druge fizičke poslove kako bi vraćao rate tuđeg kredita.
Nakon portala Promise.hr, apel Anđelke Mustapić prenijeli su i mnogi drugi mediji u Hrvatskoj, uslijed čega je potreban novčani iznos prikupljen rekordno brzo, a o čemu je hrvatsku javnost već u četvrtak 28. prosinca izvijestila upravo novinarka Mustapić novom objavom na Facebooku.
”Poštovani sudionici akcije “DOBRI LJUDI ZA DOBROGA ČOVJEKA” javljam vam radosnu vijest: jamčevni dug glumca Kristijana Ugrine je otplaćen. Učinili ste čudo! De facto, u jednom danu pomogli ste glumcu da se oslobodi životne more i da konačno krene slobodno svojim umjetničkim putom.
Zadivili ste me dobrotom, i to u ova teška vremena, i ohrabrili u mom uvjerenju da ima nade, izlaza…, da se od čovjeka ne bi trebalo odustati: ni u njegovoj nevolji ni u njegovoj radosti.
Hvala Vam od srca što ste me podržali u želji da pomognemo Kristijanu Ugrini da se konačno riješi tereta koji nije njegov a zbog kojeg je bio prisiljen da se gladijatorski bori.
Sretna vam nova godina,🌲 dobro zdravlje i puno veselja, kao što je moje sada zbog vašeg velikog djela.
OVOM OBJAVOM AKCIJA JE ZAVRŠENA.
BOŽE MOJ, NEVJEROJATNO LAKO!
OTP banka meni ne može reći koliko je prikupljeno sredstava, ali me je obavijestila da je kredit otplaćen. Sve ostalo rješavat će s glumcem Kristijanom Ugrinom. Ako je bilo nekih neispravnost oko uplatnica, banka će ih sigurno riješiti, premda je gotovo nemoguće da u takvim slučajevima sredstva dospiju do banke.
Za mene je ovo nezaboravan dan zbog vaše milosti”, napisala je novinarka koja ni u teškim vremenima nije prodala dušu, a koja je pokrenula humanitarnu akciju koja je rekordno brzo – uspješno završila. Zahvaljujući njoj, te svima koji su nesebično pomogli, čovjek koji je godinama bio okovan tuđim dugovima – sada je slobodan.
FOTO: Screenshot videosnimke mladog Kikija Ugrine; preslika s FB profila Anđelke Mustapić

Apel za pomoć glumcu u dužničkom ropstvu: ‘Nije čak ni ogorčen što ga je kolegica egzistencijalno ugrozila’