Zagreb dobiva PRVU hrvatsku ATLETSKU DVORANU na Zagrebačkom velesajmu Zagreb dobiva PRVU hrvatsku ATLETSKU DVORANU na Zagrebačkom velesajmu
TweetEmailPrint Dvorana će imati kružne atletske staze od 200 m sa četiri trake te šprinterske od 60 m sa šest traka, teretane s pratećim... Zagreb dobiva PRVU hrvatsku ATLETSKU DVORANU na Zagrebačkom velesajmu


Dvorana će imati kružne atletske staze od 200 m sa četiri trake te šprinterske od 60 m sa šest traka, teretane s pratećim sadržajima, bacališta kugle, zaletišta za skok udalj i uvis te garderobe

Projekt za novu atletsku dvoranu danas su na Zagrebačkome velesajmu predstavili gradonačelnik Milan Bandić, Ivica Lovrić, pročelnik GU za obrazovanje, kulturu i sport te Marko Jakopović, predsjednik Zagrebačkoga atletskog saveza.

”Projektom je obuhvaćen dio Paviljona 1 Zagrebačkog velesajma na površini od 9 000 m2 gdje će se nalaziti objekti za dvoransku atletiku, izuzev prostora za skokove s motkom koji je predviđen za drugu fazu izgradnje”, rekao je pročelnik Lovrić.

Dvorana će imati kružne atletske staze od 200 m sa četiri trake te šprinterske od 60 m sa šest traka, teretane s pratećim sadržajima, bacališta kugle, zaletišta za skok udalj i uvis te garderobe. Pročelnik je dodao da su pripreme za raspisivanje arhitektonskog natječaja za zatvoreno bacališta na Mladosti i to za one discipline koje se neće moći održavati ovdje u tijeku.

Ovo je povijesni trenutak za zagrebačku i hrvatsku atletiku jer smo među rijetkim europskim zemljama bez atletske dvoranu, rekao je predsjednik Jakopović te dodao kako su izuzetno sretni što će sljedeću zimsku sezonu dočekati u novoj dvorani, a čiji se završetak predviđa u listopadu 2017. godine.

Za osvajanje olimpijskih medalja u sprinterskim disciplinama izuzetno je važna dvorana te još jedanput zahvaljujem gradonačelniku, GU za obrazovanje, kulturu i sport te Sportskomu savezu Grada Zagreba. Ponude za investiciju vrijednu 8 milijuna kuna za uređenje ovoga prostora će se otvoriti 25. travnja, a početkom svibnja i za opremu vrijednu 3 milijuna kuna, istaknuo je gradonačelnik Bandić.

Uz ispriku svim atletičarima što su dosada čekali na izgradnju dvorane, gradonačelnik je naglasio da ćemo upravo zbog nove dvorane na europskim prvenstvima mnogima konkurirati te je dodao da će se izmjenom građevinske dozvole na jednoj trećini prostora i motkašima omogućiti da skaču uvis.