Zagreb NAJBOLJA destinacija u Europi za proslaviti Božić drugu godinu zaredom! Zagreb NAJBOLJA destinacija u Europi za proslaviti Božić drugu godinu zaredom!
OPET ISPRED STRASBOURGA, BEČA I PRAGA

Zagreb NAJBOLJA destinacija u Europi za proslaviti Božić drugu godinu zaredom!

Zagreb 13. prosinca 2016. S.P.K

TweetEmailPrint ”Dođite i uvjerite se zašto glavni grad Hrvatske iz godine u godinu posjećuje sve više turista; Nikad veći broj turista izabrao je glavni... Zagreb NAJBOLJA destinacija u Europi za proslaviti Božić drugu godinu zaredom!


”Dođite i uvjerite se zašto glavni grad Hrvatske iz godine u godinu posjećuje sve više turista; Nikad veći broj turista izabrao je glavni grad Hrvatske kao vodeću destinaciju zimskog razdoblja, u kojoj je zabava zajamčena na svakom koraku”, stoji na stranici European Best Destinations

‘U adventskom razdoblju Zagrebom jednostavno vlada čarolija, a zabava je zajamčena na svakom koraku’ ističe stranica European Best Destinations Zagrebački advent druge je godine zaredom proglašen najboljim u Europi.

Gradske vlasti prošlogodišnju nagradu nisu shvatile zdravo za gotovo, pa su se tako uoči nadolazećih božićnih blagdana dodatno potrudile kako bi priznanje portala European Best Destinations ponovno sletjelo u njihovo dvorište.

“Dobivši dvije godine zaredom priznanje za najbolju europsku adventsku destinaciju, glavni grad Hrvatske nameće se kao najbolja destinacija u Europi za proslaviti Božić. U adventskom razdoblju Zagrebom jednostavno vlada čarolija. Dođite i uvjerite se sami zašto glavni grad Hrvatske iz godine u godinu posjećuje sve više turista; upoznajte se s njegovom idilom i sudjelujte u tematskim programima koji se održavaju na ulicama i trgovima u centru grada. 

Tijekom Adventa, Zagreb nudi posebnu atmosferu koju jednostavno morate iskusiti. Nikad veći broj turista izabrao je glavni grad Hrvatske kao vodeću destinaciju zimskog razdoblja, u kojoj je zabava zajamčena na svakom koraku”, stoji na stranici European Best Destinations.

Ove godine svoj glas za najbolju adventsku destinaciju dalo je više od 188 tisuća ljudi iz čak 124 svjetske zemlje. Glasači su prvi put ove godine mogli birati tri grada. U iznimno žestokoj konkurenciji Zagreb je bio uvjerljivo najbolji – osvojio je 33 tisuće i 607 glasova. Drugi je francuski Strasbourg s 19.242 glasa, a i treći su Francuzi – grad Colmar dobio je 13.394 glasa. Beč je peti, Prag osmi, Budimpešta deveta, a Manchester dvadeseti.

Za najbolji advent u Europi ove su godine nominirana bila čak 54 grada, a glasanje za najbolji trajalo je od 2. do 12. prosinca.