Zašto HRVATSKI MEDIJI SKRIVAJU da se zbio VELIKI PROSVJED u centru Zagreba?! Zašto HRVATSKI MEDIJI SKRIVAJU da se zbio VELIKI PROSVJED u centru Zagreba?!
TweetEmailPrint ”Unatoč nevremenu i kratkim rokovima uspjeli smo predati preko 6000 potpisa! A oni nam još stižu iz svih dijelova Hrvatske. Obećavamo vam da... Zašto HRVATSKI MEDIJI SKRIVAJU da se zbio VELIKI PROSVJED u centru Zagreba?!


”Unatoč nevremenu i kratkim rokovima uspjeli smo predati preko 6000 potpisa! A oni nam još stižu iz svih dijelova Hrvatske. Obećavamo vam da ćemo pratiti na koji način djeluju vlasti i koje će mjere poduzeti da se naši zahtjevi ostvare”, izvijestili su studenti – administratori stranice ‘Hrvatski studenti protiv nepravde!’, koji su, uz tek pokoji portal, jedini izvijestili o događaju dana!

S prijezirom odbacujemo vaše podaništvo‘, naziv je dojmljivog prosvjednog skupa, odnosno skupa solidarnosti s Hrvatima u BiH, koji se danas od 13 sati održao na Trgu bana Jelačića,  te na Markovu trgu, odnosno ispred Sabora i Vlade RH, a kojega su gotovo svi hrvatski mediji sramotno ignorirali!

Nevjerojatno je, naime, da se po jakoj kiši u središtu Zagreba okupilo preko pet stotina studenata s dramatičnim porukama na plakatima, a da su hrvatski mediji odbili izvijestiti o tome!

Jer premda su nas stari majstori zanata stotinama puta podsjećali da novinar uvijek mora biti tamo gdje se okupi mnoštvo ljudi, te da vijest treba objaviti neovisno o tome slaže li se netko, ili ne, sa sadržajem onoga što je rečeno na skupu, ovu prvu uredničku i novinarsku zapovijed gotovo svi urednici hrvatskih glavnih medija odlučili su ignorirati!

Zašto?

”Uslijed dva desetljeća šutnje institucija RH na protudržavno djelovanje pojedinih hrvatskih dužnosnika i izdaju interesa Republike Hrvatske te ponižavanju, degradiranju i oduzimanju kolektivnih ljudskih, ekonomskih i političkih prava Hrvatima u BiH… ” tim riječima započinje dokument (Predstavka – cijeli tekst objavljen je u prilogu) kojega su okupljeni građani predali Hrvatskom saboru te ostalim glavnim institucijama Republike Hrvatske.

”Razlog zašto smo se okupili jest sustavno 20-godišnje oduzimanje ustavnih, građanskih i ekonomskih prava Hrvatima u BiH. Smrt generala Praljka je jedan od povoda. Uzroci se nakupljaju zadnjih 20 godina. Želimo pružiti konkretnu podršku Hrvatima u BiH, da izazovemo hrvatsku politiku da počne brinuti o interesima Hrvata. Treba napraviti određenu strategiju na temelju koje će se donositi direktive i zakoni”, izjavio je jedan od studenata.

”Svima je dosta odnosa Vlade prema Hrvatima u BiH, potlačenosti i ignoriranja vlasti prema vlastitom narodu. Ovo se događa nakon haške presude te su mladi potaknuti da ustanu i ne sjede mirno.”

“Želimo da odjek u Hrvatskom saboru bude što jači. Dvjestotinjak ljudi je potpisalo peticiju, a očekuje se nekoliko tisuća potpisa”, rekla je jedna od organizatorica ovoga okupljanja za portal direktno.hr, jedan od rijetkih koji se usudio progovoriti o tome što se zbivalo u samom središtu hrvatske metropole!

Organizatori, kako doznajemo, tvrde kako iza navedenog prosvjeda stoje isključivo studenti iz svih dijelova Hrvatske i BIH-a, a koji su se samoinicijativno organizirali kako bi potaknuli Hrvatsku na vođenje jasnije i konkretnije politike prema Bosni i Hercegovini.

‘S prijezirom odbacijemo vaše podaništvo’, rečenica je kojima se obraćaju svim onim političkim i sudskim dužnosnicima koji su ignorirali ili podupirali oduzimanje kolektivnih građanskih, političkih, ekonomskih i ustavnih prava hrvatskom narodu u BiH.

Od hrvatskih institucija traže ispunjenje devet točaka; donošenje legislativnog akta i formiranje instituta zaduženog za istraživanje svih ratnih zločina Armije BiH nad Hrvatima u BIH te podizanje optužnica protiv odgovornih, onemogućavanje pristupa Hrvatskom državnom arhivu i svim drugim arhivima osobama koji te materijale koriste kako bi kreirali optužnice protiv pripadnika HV-a i HVO-a, zaštita bosanskohercegovačkih Hrvata od selektivnog pristupa pravosudnih organa BIH, neki su od zahtjeva.

Svojim zahtjevima, ističu, hrvatski studenti, odgovaraju na dva desetljeća ignoriranja, izdaje, ponižavanja i oduzimanja ljudskih, ekonomskih i političkih prava hrvatskom narodu u BiH, ali i u Hrvatskoj.

Facebook stranica ‘Hrvatski studenti protiv nepravde!‘, izvijestila je u utorak 12. prosinca nakon 16 sati da su Hrvatskom saboru predali čak preko 6000 potpisa građana sa svojim zahtjevima!

”Unatoč nevremenu i kratkim rokovima uspjeli smo predati preko 6000 potpisa! A oni nam još stižu iz svih dijelova Hrvatske. Hvala vam svima, obećavamo vam da ćemo pratiti na koji način djeluju vlasti i koje će mjere poduzeti da se naši zahtjevi ostvare. Napominjemo da vaši potpisi vrijede i za Vladu RH, DORH te predsjednicu RH’‘, izvijestili su studenti – administratori stranice ‘Hrvatski studenti protiv nepravde!, koja je, čini se, jedina, uz portal direktno.hr te pokoju Facebook stranicu, izvijestila korektno o cijelom ovom događaju, kojega su, potpuno otuđeni i odnarođeni glavni hrvatski mediji, posve ignorirali (ili su vijest objavili, pa je brzo skrili na samo dno portala, među prastare, nikome zanimljive i teško dokučive informacije).

Zato su, umjesto o događaju dana, vrlo opširno i u do najsitnijeg detalja izvijestili o stotom nastavku sapunice o post bračnim sukobima Vlatke Pokos i Dikana Radeljaka.

Je li razlog medijske cenzure strah od Facebook blokade, ili nečiji naputak, nije nam poznato.


FOTO: Facebok stranica ‘Hrvatski studenti protiv nepravde!’ te i isječci VIDEO snimke