”Zašto vijest da POLICIJSKI NAČELNIK potiče na UBOJSTVO DJECE nikoga nije zanimala pet godina?!” ”Zašto vijest da POLICIJSKI NAČELNIK potiče na UBOJSTVO DJECE nikoga nije zanimala pet godina?!”
TweetEmailPrint Bivšeg načelnika riječke krim policije DORH tereti zbog kaznenog djela poticanja na teško ubojstvo, sprječavanja dokazivanja te oštećenja tuđe stvari, a u istražnom... ”Zašto vijest da POLICIJSKI NAČELNIK potiče na UBOJSTVO DJECE nikoga nije zanimala pet godina?!”


Bivšeg načelnika riječke krim policije DORH tereti zbog kaznenog djela poticanja na teško ubojstvo, sprječavanja dokazivanja te oštećenja tuđe stvari, a u istražnom zatvoru je završio zbog opasnosti od utjecanja na svjedoke i od ponavljanja kaznenog djela! ”Strašno zamjeramo medijima što nam prije pet godina nisu vjerovali kada smo im rekli za cijeli slučaj! Neki mediji su me čak proglašavali luđakinjom.  Na press konferenciju koju smo sazvali u Novinarskom domu u Zagrebu došao je novinar riječkog Novog lista, koji baš ništa nije objavio! Danas smo zadovoljne i sretne te se nadamo da će nam se sada i drugi pridružiti u borbi protiv korupcije i kriminala u Rijeci”, komentirala je Slavica Šota, koja je prije pet godina podnijela kaznenu prijavu protiv Željka Kruneša

Zbog opasnosti od utjecanja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, dojučerašnji načelnik sektora kriminalističke policije PU primorsko-goranske, Željko Kruneš, završio je u istražnom zatvoru!

Tu veliku vijest potvrdio je danas Županijski sud u Puli novinaru Nove TV, odnosno autoru mučne i šokantne priče o moćnom riječkom policajcu – koji je godinama nakon što su ga Slavica Šota i njezina kćer Josipa Novaković kazneno prijavile zbog sumnje da je planirao ubojstvo njihove djece, odnosno unuka – i dalje radio kao načelnik riječke policije!

”Još smo jednog smjestili tamo gdje mu je mjesto! Željko Kruneš nalazi se u istražnom zatvoru. Tereti ga se zbog kaznenog djela poticanja na teško ubojstvo, sprječavanja dokazivanja te oštećenja tuđe stvari! Rješavamo ih jednog po jednog. Bravo kolega Ivan Čorkalo”, objavili su danas (utorak 16. lipnja) na Facebook stranici emisije Provjereno te tako potvrdili ono o čemu se ovih dana pričalo u dobro upućenim krugovima u Rijeci.

Na FB stranici Provjereno ponovno su podijelili link na tekst, odnosno na televizijski prilog koji je 5. ožujka prvi puta emitiran i koji je šokirao Hrvatsku kao niti jedna televizijska priča do tada, a koja je objavljena pod naslovom: Bivša partnerica načelnika policije: “Rekao je da će im zabiti slamku u vratnu žilu, krvi se napiti i nositi je oko vrata u bočici
Valja podsjetiti da je portal Promise.hr prije više od četiri godine prvi i jedini opširno pisao o ovom slučaju i upozoravao na veliki skandal unutar PU primorsko-goranske.

Nadležne institucije tada, međutim, nisu reagirale, već su, sudeći prema mnogim činjenicama i indicijama, tek površno istraživale navode iz kaznene prijave protiv moćnog policijskog načelnika. Takvo (ne)djelovanje institucija i pogotovo sramotna šutnja medija – doveli su do progona i sustavnog šikaniranja onih koji su prvi upozorili na opasnost i na cijeli skandalozni slučaj.

Šota: Zamjeram medijima što nam nisu vjerovali

”Danas smo zadovoljne i sretne, no strašno zamjeramo medijima što nam nisu vjerovali! Neki mediji su me čak proglašavali luđakinjom, kada sam upozoravala na ovaj opasni skandal.  Na press konferenciju koju smo sazvali u Novinarskom domu u Zagrebu i na koju smo donijeli audio snimke na kojima se jasno čuje što je najavljivao načelnik krim policije, došao je novinar Novog lista, koji baš ništa nije objavio te Index-a, koji je objavio jednu rečenicu, a bolje bi bilo da nije ni to. Potom smo otišli u sjedište Hine, gdje smo upitali: ‘Zar nikoga u Hrvatskoj ne zanima informacija da visoko pozicionirani policijski dužnosnik planira ubiti djecu?”, podsjetila je danas Slavica Šota na događaje od prije pet godina, naglasivši da je jedino Promise.hr u to vrijeme objavljivao detalje cijelog skandala.

”Jutarnji list me je oblatio. Riječki Novi list je i na naslovnoj stranici velikim slovima svojedobno objavio da je Kruneš oslobođen svih optužbi, a sada kao da ni ne postoje – ni retka o ovom velikom skandalu nisu dosad objavili!  Ipak je riječ o načelniku policijske uprave koja pokriva područje cijele Primorsko goranske županije. I zamislite, na blagdan Tijelova je takva osoba privedena u istražni zatvor, a nitko za to nije znao, niti je išta objavio! Zahvalna sam novinaru Ivanu Čorkalu i emisiji Provjereno, jer su oni objavili našu priču. Nadam se da će ovaj epilog, odnosno činjenica da je Kruneš napokon završio iza rešetaka, biti poticaj i drugima da se zajednički borimo protiv kriminala i korupcije. Jer Rijeka je leglo korupcije i kriminala”, ističe Slavica Šota.

Dodaje potom da su neki policijski službenici – koji su se htjeli baviti ovim slučajem, bili degradirani. Sada su im, kaže, čestitali na uspjehu.

”Poznato je da čak ni mafija nikada ne dira djecu. Ovo je bila borba za svu djecu, a ne samo za naše dječake – kojima je bivši načelnik prijetio.  Jer nitko na svijetu ne smije dirati u djecu!”, zaključila je emotivno Slavica Šota.

Očajnim ženama stavljali lisice na ruke i zatvarali ih u Remetinec!

”Svašta smo prošle. Izbacivali su nas iz institucija, stavljali nam lisice u ruke i zatvarali u Remetinec, pisali prekršajne prijave protiv nas, mamu su zatvorili na osam sati u zatvorsku ćeliju s nepoznatim muškarcem… Nudili su nam velik novac da stanemo, htjeli nam oteti imovinu koju smo svojim tijelima branili. Imamo montirane sudske procese, koje dobivamo na sudu, no koji nas iscrpljuju materijalno i fizički. Od stresa nakupljenog svih tih godina mama je završila u bolnici. Puno puta smo padale, ali i jedna drugu dizale. Umorne smo i iscprljene, no nikada nismo odustale”, komentirala je još u ožujku Josipa Novaković, majka dječaka čije ubojstvo je, prema svemu sudeći, bilo planirano i najavljivano.

Danas je dodala: ”Ne smijemo biti euforični, jer znamo o komu je riječ. No i ovo je veliki pomak za nas. Željela bih na kraju poručiti svima onima, koji bi ponovno htjeli udariti na našu obitelj, da će proći kao Kruneš.”

Valja istaknuti da je i gore potpisani novinar Promise.hr-a doživljavao prijetnje povezane s, prema svemu sudeći, pisanjem o ovom slučaju. Kulminiralo je prije nekoliko godina, kada su me nazvali inspektori iz policijske postaje u Heinzlovoj u Zagrebu te pozvali na razgovor u postaju. Rekli su da imaju saznanja da mi se prijeti (na društvenim mrežama), a napomenuli su i da oni smatraju da su te prijetnje ozbiljne!

Prijetnje novinaru koji je pisao o slučaju

Pitali su što znam o tome, na koga eventualno sumnjam, a pitali su i mislim li da mi je potrebna policijska zaštita?

O svemu tome govorio sam i na ročištu na sudu u Opatiji (Općinskog suda u Rijeci) održanom 28. listopada 2019., gdje su me pozvali kao svjedoka u parnici u kojoj je Željko Kruneš, načelnik riječke krim policije, tužio Slavicu Šotu i to na prijedlog tužitelja!

Na tom ročištu došlo je do velikog preokreta, jer je bivša partnerica policijskog načelnika po prvi puta odlučila u sudski zapisnik, pod zakletvom, otvoreno progovoriti o cijelom slučaju (do tada u istrazi nije govorila, željela je, kako je kazala, prethodno samo Slavicu Šotu upozoriti na moguću opasnost).

Sutkinji je ključna svjedokinja do u detalja ispričala kako joj je Željko Kruneš prijetio, gurao joj prste u grkljan i bio nasilan prema njoj. Objasnila je i kako je ona, nakon dugog razmišljanja i neprospavanih noći, odlučila Slavici Šota reći što o njezinim unucima govori bivši načelnik riječke krim policije.

Iskaz glavne svjedokinje bio je, prema svemu sudeći, presudan i za ponovno pokretanje istrage protiv policijskog načelnika.

Tužno je, međutim, što se tek sada se na pojedinim portalima počelo pisati o ovom slučaju…

Tako i Index.hr danas piše opširno o svemu, a prenosi i vijest da je uhićen bivši načelnik riječke krim policije Željko Kruneš.

”Na teret mu se stavljaju prijetnje ubojstvom unuka obitelji Šota, zbog poslovnog prostora koji je htio srediti svom prijatelju, a tereti ga se i za incident s automobilom te za prikrivanje dokaza dok je bio načelnik riječke krim policije.

Krunešov odvjetnik Saša Jelušić za Index je rekao kako uz najbolju volju ne može ništa komentirati jer je istraga proglašena tajnom, navodi taj portal.

Prenijeli su navode emisije Provjereno prema kojima je bivša partnerica Kruneša obitelji Šota otkrila kako on planira ubiti njihovog unuka:

‘Nećak trebao zgaziti jednog dječaka’

“Ja u dnevnom boravku spavam, a on malo dalje u sobi leži i priča na telefon s nećakom, koji je imao prometnu nesreću i ima epilepsiju. I rekao mu je kao da bi sad jedan dan trebao zgaziti jednog sina. Sad ne obojicu, nego jednog sina i da se njemu neće to moć dokazati jer ima epilepsiju. Kad sam to čula, prvo nisam znala što da radim”, opisala je ranije Krunešina partnerica.

Krunešev odvjetnik na to je reagirao dopisom u kojem je tvrdio kako je riječ o “pukim i ordiniram neistinama”. Pritom je naveo da je kaznena prijava protiv njegovog klijenta odbačena, te da se do trenutka slanja dopisa protiv njega niti pred jednim nadležnim državnim odvjetništvom ili redovnim sudom u Republici Hrvatskoj ne vodi niti jedan kazneni postupak u kojem bi se on nalazio u procesnoj ulozi okrivljenika.

Međutim, nakon svjedočenja bivše Krunoševe partnerice ponovno je pokrenuta istraga s novim elementima.

Nedugo nakon ročišta u Opatiji na kojem je ključna svjedokinja (bivša Krunešova partnerica) progovorila, o cijelom skandalu izvijestila je emisija Provjereno Nove TV, potom je Kruneš suspendiran zbog teže povrede službene dužnosti zbog čega se protiv njega vodi kazneni postupak pri ŽDO u Puli.

Na blagdan Tijelova Kruneš je priveden u istražni zatvor u Puli.

FOTO: Screenshot videosnimke emisije Provjereno s YouTube-a

Bivša partnerica NAČELNIKA riječke KRIM POLICIJE: Tukao me jer sam čula da PLANIRA UBOJSTVO!

Čelnik PN USKOK-a OREPIĆU PRIZNAO da je šef krim policije planirao ubojstvo djece!

BRUXELLES U ČUDU: Zar RH zataškava naručeno ubojstvo djece i štiti osumnjičenog policajca?!