”Zastupnicima koji su stigli iz Belgije, nisu smjeli dopustiti kršenje samoizolacije; mogu UGROZITI RH šireći zarazu!” ”Zastupnicima koji su stigli iz Belgije, nisu smjeli dopustiti kršenje samoizolacije; mogu UGROZITI RH šireći zarazu!”
TweetEmailPrint Sudeći prema dokumentima Ministarstva objavljenima u Bujici, ispada da vladajuća ‘elita’ želi s jedne strane pratiti i nadzirati sve građane, dok, s druge... ”Zastupnicima koji su stigli iz Belgije, nisu smjeli dopustiti kršenje samoizolacije; mogu UGROZITI RH šireći zarazu!”


Sudeći prema dokumentima Ministarstva objavljenima u Bujici, ispada da vladajuća ‘elita’ želi s jedne strane pratiti i nadzirati sve građane, dok, s druge strane, dopuštaju privilegiranima da ne idu u samoizolaciju niti kada dolaze iz zemlje u kojoj je koronavirus vrlo prisutan. ”Dokumenti dokazuju da u Hrvatskoj nismo svi isti. I dok mene, koji nije bio u inozemstvu, niti u kontaktu s ikim za koga bi se moglo i posumnjati da je bio u kontaktu s koronavirusom, zaustavlja par kilometara od doma nakon 500 kilometara vožnje sa zdravstvenom dokumentacijom da ne smijem boraviti u Zagrebu, istovremeno se s liste zemalja iz kojih se zabranjuju dolasci, skida Belgija da bi neki mogli doći doma bez ograničenja”, upozorava dr. sc. Srećko Sladoljev

Podobni hrvatski mediji glavne struje potpuno su ignorirali izvanredno zanimljive informacije izrečene u prošlotjednoj emisiji Bujica, u kojoj su gostovali (telefonski) molekularni biolog i imunolog dr. sc. Srećko Sladoljev te ugledni kriminalist i konzultant za poslovnu i javnu sigurnost mr. Željko Cvrtila.

Najšira javnost tako je ostala uskraćena za informacije koje su, u interesu javnosti, trebale biti objavljene i u drugim medijima!

U Bujici je, podsjetimo, objavljen dokument Uprave za konzularne poslove Ministarstva vanjskih i europskih poslova, od 15. ožujka, u kojem je Kraljevina Belgija prvo bila navedena kao država iz koje se mora ići u samoizolaciju od 14 dana, a potom i drugi dokument, nastao istoga dana, iz kojeg je odjednom izostavljena Belgija.

Voditelj je javno pitao nadležne je li odluka promijenjena zbog onih koji dolaze iz Bruxellesa (spomenuo je Dubravku Šuicu i druge) i zašto za njih samoizolacija nije obvezna, no odgovora, koliko je poznato, do danas nije dobio.

Bujanec je kazao i da ih odgovorni iz Nacionalnog stožera civilne zaštite cenzuriraju na press konferencijama ne dozvoljavajući novinarima da postave pitanje o skandaloznoj privilegiranosti HDZ-ovih i drugih parlamentaraca te dužnosnika u Bruxellesu?!

Ispada, dakle (sudeći prema navedenom) da sve druge građane vladajuća ‘elita’ želi pratiti i nadzirati da provjere krši li netko mjere samoizolacije, a da privilegirani pojedinci ne trebaju ići u samoizolaciju niti kada dolaze iz zemlje u kojoj je koronavirus vrlo prisutan (Dubravka Šuica na svom je FB profilu 22. ožujka napisala da je trenutno u Zagrebu, nitko nije objavio da je ona bila u samoizolaciji, odnosno da je otišla u samoizolaciju).

Valja napomenuti da je u trenutku dok ovo pišemo na stranicama Ministarstva vanjskih i europskih poslova i Kraljevina Belgija ponovno na popisu zemalja za koje se navodi da svi oni koji dolaze u Hrvatsku iz navedenih država dobivaju rješenje o obvezi samoizolacije u trajanju od 14 dana.

Belgiju su, prema svemu sudeći, naknadno ponovno stavili na popis, nakon što je u dokumentu pod brojem 1549 (kojega ovdje također objavljujemo) izostavili s liste zemalja za koje se uvodi obavezna samoizolacija?!

Osim toga, dr. sc. Srećko Sladoljev u telefonskom razgovoru s voditeljem Bujice ispričao je kako su ga, unatoč liječničkoj potvrdi, vratili iz Stona silom u Zagreb, iako im je pokazao liječničku potvrdu iz koje se vidi da zbog akutne astme morao napustiti Zagreb, jer je u životnoj opasnosti dok u Zagrebu cvate breza.

Sve to bio je povod za razgovor s dr. sc. Srećkom Sladoljevom, koji je zadnjih tjedana bio izložen nevjerojatnim pritiscima, klevetama i cenzuri, iako je iznosio činjenice i pretpostavke koje ovih dana iznose i brojni svjetski autoriteti na području epidemiologije, infektologije i imunologije.

Možete li prokomentirati činjenicu da Vas policija i lokalne vlasti nisu u nedjelju 22. ožujka pustili na Pelješac iako ste im pokazali liječničku potvrdu iz koje se vidi da zbog akutne teške astme morate napustiti Zagreb, jer ste inače u životnoj opasnosti dok u metropoli cvate breza? Je li moguće da će neki ljudi ovih dana zdravstveno pa i životno stradati zbog uvedenih vrlo krutih mjera stožera civilne zaštite, a ne od korone?

Potvrdu hitne medicine ishodio sam u Stonu nakon provjere dokumentacije. U posljednjih trideset godina HZZO mi je u vrijeme cvatnje breze uvijek odobravao plaćeni dopust. Nisam iz Zagreba otputovao jer mi se putovalo, nego jer u kontinentalnoj Hrvatskoj u ovo vrijeme imam ozbiljne zdravstvene probleme. Dva puta – kada nisam postupio po savjetu liječnika – završio sam na hitnoj u polu-svjesnom stanju. Gušio sam se.

Policijska država ne propituje. Ne misli. Radije puca. Što je tu čudno?

Koji je vaš komentar na informaciju objavljenu u Bujici prema kojoj je u dokumentu Uprave za konzularne poslove Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Kraljevina Belgija prvo bila navedena kao država iz koje se mora ići u samoizolaciju od 14 dana, a potom i drugi dokument, nastao istoga dana, iz kojeg je odjednom izostavljena Belgija?

Dokumenti dokazuju da u Hrvatskoj nismo svi isti. I dok mene, koji nije bio u inozemstvu, nije bio u kontaktu s ikim za koga bi se moglo i posumnjati da je bio u kontaktu s koronavirusom,  nije u samoizolaciji itd., zaustavlja par kilometara od doma nakon 500 kilometara vožnje sa zdravstvenom dokumentacijom da ne smijem boraviti u Zagrebu, istovremeno se s liste zemalja iz kojih se zabranjuju dolasci, skida Belgija da bi neki mogli doći doma bez ograničenja.

Zanimljivo, radi se o ljudima  koji ni imovinsku karticu ne znaju ispravno popuniti.

Jesu li na taj način Dubravka Šuica i drugi euro-parlamentarci i dužnosnici izigrali cijelu hrvatsku javnost i sve hrvatske građane koji se moraju pridržavati strogih mjera samoizolacije, dok za ‘političku elitu’ vrijede druga pravila?

„Izigravanje javnosti“ nije primjeren izraz. Ako sam svojim eventualnim ulaskom ugrožavao Pelješac, tada su ulaskom u Hrvatsku sa znanjem i odlukom Vlade, europarlamentarci  ugrozili cijelu zemlju!

Mogu li europarlamentarci i dužnosnici koji su doputovali iz Belgije proširiti zarazu u Hrvatskoj, s obzirom da je i u nedavnoj emisiji Otvoreno bilo govora o velikom broju zaraženih u Bruxellesu, pa i o oboljelima u samom Europskom parlamentu?

Naravno. Oni su trebali ostati u samoizolaciji u Bruxellesu kao i ostali. Ni pod koju cijenu nije se smjelo dopustiti kršenje ove mjere jer ona kao i u mom slučaju vrijedi za sve. No oni je i ne bi mogli prekršiti da im to Vlada RH nije omogućila. Ministar „ljubavi na distancu“ za ovo sigurno zna, ali šuti. Trebao je za ogluhu dobiti „časni“ otpust, ali tko će mu ga dati kada bi ga trebali dobiti svi?

Kako onda oni mogu od građana zahtijevati da budu u samoizolaciji, prijetiti im strogim kaznama te uvođenjem diktature, odnosno zakona koji bi omogućio stalno praćenje mobitela, ako oni sami se ne drže ni najosnovnijih pravila u vezi s koronavirusom?

Na pitanje ste sami odgovorili.  Građani bi morali razmisliti da li takvima ukazati povjerenje na slijedećim izborima. Kada bi ih se na izborima kaznilo, ovo se ne bi ponovilo. I ništa strašno im se ne bi desilo. Imali bi priliku upoznati se sa stavkama u svojim imovinskim karticama za koje i ne znaju da postoje.

U Bujici ste rekli da vi niste nikakav teoretičar zavjere, ali ste dodali da su ‘oni’ branitelji prakse zavjere. Možete li ukratko pojasniti tu tvrdnju, kao i tvrdnju da u Hrvatskoj imamo na djelu ‘anti-medicinu’, a ne medicinu?

Ako „teorija zavjere“ zaživi u praksi, da li je to onda teorija ili „praksa zavjere“? Što biste rekli za one da su prije 30 godina tvrdili da ćemo Simpsone gledati uživo!? Da ćemo sami postati Simpsoni? Neću dalje, dovoljno sam rekao, a sve je više onih koji govore što i ja. Poslušajte dr Wodarga, znanstvenike s Oxforda, poslušajte dr Markovskog! Usporedite Švedsku i Dansku.  Deset-milijunska Švedska bez pridržavanja preporuka WHO-a o ponašanju poradi COVID-19 ima 2800 oboljelih, a pet-milijunska Danska uz preporuke ima 1800. Švedska živi i radi normalno, a Danska je u karanteni. Gospodarske štete ćemo moći usporediti kasnije.

Nakon „svinjske“ afere, WHO više nema kredibilitet. Primali su novac da zastrašivanjem „podmažu“ prodaju cjepiva. Mi se i dalje ponašamo kao njihova kolonija, a morali bismo moći sami donositi odluke. To naravno nije lako.

Izraz „antimedicina“ vezao sam uz invazivna cjepiva (cjepiva u igli) i sve oblike generiranja straha i panike od strane zdravstvenih vlasti kao u slučaju COVID-19. Invazivna cjepiva generator su imunoloških disfunkcija i neuroloških problema od čega valjda već pati polovina zapadnjačke populacije, ali struka i dalje besramno ponavlja kako se radi „o najboljem postupku u povijesti medicine“. To jednostavno nije istina.

Strah povlači sa sobom nocebo učinak, suprotno ozdravljujućem placebu što ga donosi vjera. Nocebo npr. generira hormona stresa koji potiskuje imunološku obranu (kortizol se daje transplantiranim osobama da bi se potisnulo imunološko odbacivanje presatka).

Usput, službena medicina napala je zastupnika Pernara kada je izjavio da se gripa („COVID-19 i COVID-19 slične bolesti“) liječe vitaminom C. I dobro je rekao. Vitaminom C stabilizira se izlučivanje kortizona i tako jača obranu. Neka Faktografi provjere.


Dubravka Šuica 22. ožujka napisala: Trenutno sam u Zagrebu

”Razarajući potres pogodio je naš glavni grad, već suočen s #coronavirus. Hvala na porukama podrške i solidarnosti. Trenutno sam u #Zagrebu, u naporima i molitvama s mojim sugrađanima. Hrvatska je snažna i spremna suočiti se s ovim izazovima.

Sada moramo udvostručiti napore kako bi zaštitili jedni druge. Panika je naš neprijatelj u ovoj situaciji. Svima u Zagrebu i diljem Hrvatske, pozorno pratite upute Ravnateljstva civilne zaštite #MUPHR. Zajedno smo jači”, napisala je potpredsjednica Europske komisije Dubravka Šuica na svom FB profilu u objavi od 22. ožujka.

FOTO: Preslike dokumenata Ministarstva vanjskih i europskih poslova; preslika liječničke potvrde za Srećka Sladoljeva, preslika FB stranice Dubravka Šuica, preslika videosnimke emisije Bujica