Zaživio projekt POKRETANJA SAMOSTALNIH PODUZEĆA hrvatskih branitelja Zaživio projekt POKRETANJA SAMOSTALNIH PODUZEĆA hrvatskih branitelja
SAMOZAPOŠLJAVANJE I PODUZETNIČKA EDUKACIJA

Zaživio projekt POKRETANJA SAMOSTALNIH PODUZEĆA hrvatskih branitelja

Zagreb 20. siječnja 2017. Promise.hr

TweetEmailPrint Ni a konferenciji su govorili hrvatski branitelji koji su uspješno savladali stručne edukacije i otvorili vlastita poduzeća Gradski ured za branitelje je 19.... Zaživio projekt POKRETANJA SAMOSTALNIH PODUZEĆA hrvatskih branitelja


Ni a konferenciji su govorili hrvatski branitelji koji su uspješno savladali stručne edukacije i otvorili vlastita poduzeća

Gradski ured za branitelje je 19. siječnja 2017. organizirao završnu konferenciju projekta „Razvojem poduzetničkih vještina do pokretanja samostalnog poduzeća hrvatskih branitelja“ – poduzetničke edukacije namijenjene nezaposlenim hrvatskim braniteljima Grada Zagreba, u  Obrtničkoj komori Zagreb, Ilica 49.

Riječ je o projektu samozapošljavanja branitelja koji je pokrenut 2014. godine na inicijativu Gradskog ureda za branitelje, a osim edukacije koju su pohađali u Institutu za menagment hrvatski  branitelji su imali svu potrebnu pomoć oko rješavanja dokumentacije za otvaranje vlastite tvrtke.
Sudionicima se obratio predsjednik Gradske Skupštine Andrija Mikulić, pročelnica Gradskog ureda za branitelje Vesna Helfrih, voditelj Ureda za branitelje Miodrag Demo, pomoćnica pročelnice za gospodarstvo, rad i poduzetništvo  Nera Pavić, v/d predstojnica  Regionalnog ureda Zagreb Hrvatskog zavoda za zapošljavanje  Marija Halić, direktorica Instituta za menagment Tajana Pernar, te predstavnici Sense consulting.

U svom obraćanju su  istaknuli važnost projekta koji omogućuje braniteljima osnivanje vlastitih tvrtki, važnost samozapošljavanja i kao krajnji cilj smanjenje nezaposlenosti u Gradu Zagrebu.
Na konferenciji su govorili hrvatski branitelji koji su uspješno savladali stručne edukacije i otvorili vlastita poduzeća.
”Ponosni smo na hrvatske branitelje koji započinju s vlastitim biznisom. To postignuće je samo njihovo dok smo mi tu samo poslužitelji koji su poslušali njihove želje i potrebe. Svjesni smo koliko je teško uspjeti, ali oni se trude, motiviraju jedni druge, usavršavaju se i stječu veće kompetencije. Ponosni smo na njihova postignuća i želimo im svu sreću”, kazala je pročelnica Gradskog ureda za branitelje Vesna Helfrih.