Zbog Hasanbegovićeve kape optuživali RH ZA USTAŠTVO, a ‘Mesićev ustašluk’ štite! Zbog Hasanbegovićeve kape optuživali RH ZA USTAŠTVO, a ‘Mesićev ustašluk’ štite!
TweetEmailPrint Priopćenju u kojem ‘antifašisti’ brane Mesića i kada govori ono što oni inače najoštrije osuđuju, ono zbog čega inače traže ostavke, zbog čega... Zbog Hasanbegovićeve kape optuživali RH ZA USTAŠTVO, a ‘Mesićev ustašluk’ štite!


Priopćenju u kojem ‘antifašisti’ brane Mesića i kada govori ono što oni inače najoštrije osuđuju, ono zbog čega inače traže ostavke, zbog čega govore o reanimaciji ustaštva u Hrvatskoj, o ustaškoj guji u njedrima…, narugali su se čitatelji u komentarima ispod teksta

I ljevičarski N1 objavio je, kao i mnogi drugi, reagiranje Saveza antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske na snimku na kojoj Stjepan Mesić 1992. godine govori o logoru u Jasenovcu kao radnom logoru te kao mjestu u kojem su komunisti nakon 1945. zatvarali političke protivnike.

”Na YouTubeu se pojavila snimka na kojoj se može čuti kako bivši predsjednik Stjepan Mesić relativizira ustaške zločine u logoru Jasenovac. Snimka je navodno nastala 1992. godine nakon Sarajevskog primirja na druženju sa zapovjednicima u Novskoj.

Savez antifašista o Mesićevoj se snimci oglasio priopćenjem.

“U povodu snimke izjave Stjepana Mesića o Logoru Jasenovac i Dječjem logoru u Jastrebarskom, Savez antifašističkih boraca i antifašista RH ograđuje se od te izjave snimljene u Novskoj 1992.

Poznate su opetovane izjave S. Mesića o Logoru Jasenovac u vrijeme dok je on obnašao dužnost predsjednika RH, koje nisu u suglasju s onima na snimci iz 1992. snimljene u Novskoj. Primjerice, S. Mesić je 2003. bio nazočan na Komemoraciji u Jasenovcu, kad nitko od najviših državnih dužnosnika nije bio voljan to učiniti. Poznate su povijesne činjenice i svjedočenja preživjelih o ustaškim logorima u vrijeme Drugog svjetskog rata, pa tako i o Logoru Jasenovac i Dječjem logoru u Jastrebarskom.

Povijesne činjenice i svjedočenja ne mogu se redizajnirati niti falsificirati radi dnevno-političkih interesa, kako bi se umanjili zločini počinjeni tijekom režima Nezavisne države Hrvatske”, poručuju iz ureda Saveza antifašističkih boraca, čiji je Mesić počasni član.

Ovo priopćenje, u kojem antifašisti brane Mesića i kada govori ono što ‘antifašisti’ inače najoštrije osuđuju, ono zbog čega inače traže ostavke, zbog čega govore o reanimaciji ustaštva u Hrvatskoj, o ustaškoj guji u njedrima…, ismijali su neki čitatelji u komentarima ispod teksta.

”Riknut ću od smijeha. Zbog HOS-ove kape na Hasanbegovićevoj glavi cvilili ste po raznim veleposlanstvima i optuživali Hrvatsku zbog povijesnog revizionizma. I onda šok, drug Stipe reče nešto ovako. Neophodna je brza reakcija s ciljem spašavanja druga. Hitno nešto smislite. Npr. snimite film “Spašavanje vojnika Stipana”, napisao je, ne bez povoda, ‘Danijel’ ispod teksta na portalu N1, a slični komentari mogli su se pročitati i na drugim portalima.