Zbog izbacivanja međimurskog krumpira pokrenut postupak protiv Konzuma Zbog izbacivanja međimurskog krumpira pokrenut postupak protiv Konzuma
TweetEmailPrint Mirjan Dodlek, vlasnik tvrtke Dodlek-agro iz Belice, nedavno je otkrio kako mu je raskinut ugovor s Konzumom, i to nakon 18-godišnje suradnje s... Zbog izbacivanja međimurskog krumpira pokrenut postupak protiv Konzuma


Mirjan Dodlek, vlasnik tvrtke Dodlek-agro iz Belice, nedavno je otkrio kako mu je raskinut ugovor s Konzumom, i to nakon 18-godišnje suradnje s tim trgovačkim lancem. Tvrdi kako je Konzum to učinio na pritisak Vujnovčeva Enna fruita, koji je najveći dobavljač voća i povrća za Konzum

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja pokrenula je postupak protiv najvećeg hrvatskog trgovačkog lanca Konzuma. Postupak je, kažu, pokrenut “radi utvrđivanja je li iskoristio značajnu pregovaračku snagu nametanjem nepoštenih trgovačkih praksi dobavljaču poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda”, piše Danica.hr.

Navode da je postupak pokrenut zbog izbacivanja međimurskog krumpira iz Konzuma, za što je najveći proizvođač i organizator proizvodnje krumpira u Hrvatskoj optužio Konzum i ključnog vlasnika Fortenove, Pavla Vujnovca.

Mirjan Dodlek, vlasnik tvrtke Dodlek-agro iz Belice, nedavno je otkrio kako mu je raskinut ugovor s Konzumom, i to nakon 18-godišnje suradnje s tim trgovačkim lancem. Tvrdi kako je Konzum to učinio na pritisak Vujnovčeva Enna fruita, koji je najveći dobavljač voća i povrća za Konzum.

“Pokretanje upravnog postupka protiv pojedinog kupca ne znači nužno utvrđenje povrede Zakona, već je u pokrenutom upravnom postupku Agencija obvezna utvrditi sve relevantne činjenice i okolnosti, odnosno konkretne dokaze koji potvrđuju indicije koje su bile razlog za pokretanje postupka.

Agencija će u postupku ispitati sve elemente koji se odnose na sadržaj i realizaciju poslovnih odnosa Konzuma s njegovim dobavljačem poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda te će tek nakon potpunog utvrđivanja činjeničnog stanja donijeti meritornu odluku.

Zbog zaštite poslovnih tajni Agencija ne može komentirati niti iznositi detalje o postupku koji je u tijeku”, naveli su u Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja, a prenosi Danica.hr.

Možete li pogoditi čiji krumpir prodaje Konzum nakon što su izbacili međimurski?

FOTO: Ilustracija Pixabay