Zbog ‘škorpionskog’ ponašanja Milanovića, Most prekinuo pregovore, slijede NOVI IZBORI? Zbog ‘škorpionskog’ ponašanja Milanovića, Most prekinuo pregovore, slijede NOVI IZBORI?
TweetEmailPrint Izbori su, čini se, najpoštenije i najpravednije rješenje, jer će građani tako imati priliku nagraditi, ali i kazniti, sve političke čimbenike koji su... Zbog ‘škorpionskog’ ponašanja Milanovića, Most prekinuo pregovore, slijede NOVI IZBORI?


Izbori su, čini se, najpoštenije i najpravednije rješenje, jer će građani tako imati priliku nagraditi, ali i kazniti, sve političke čimbenike koji su sudjelovali u ovoj trakavici od mučnih, na trenutke vrlo podmuklih  te na koncu neuspješnih pregovora

petrov i milanovićNakon još jednom dramatičnog preokreta u pregovorima oko mogućeg formiranja vlasti, odnosno prekida pregovora Mosta sa SDP-om i partnerima, jasno je da će Hrvatska, po svemu sudeći, imati nove parlamentarne izbore. Poslije svega što se dogodilo, čini se da je to i najpoštenije i najpravednije rješenje, jer će sada građani imati prilike nagraditi, ali i kazniti, sve političke čimbenike koji su sudjelovali u ovoj trakavici od mučnih, na trenutke vrlo podmuklih te na koncu – neuspješnih pregovora.

Podsjetimo da je Božo Petrov danas izjavio da prekidaju sve pregovore s koalicijom ‘Hrvatska raste‘, ‘zbog njihovog nepoštenog ponašanja’, odnosno zbog činjenice da su im, dok su vodili pregovore, u isto vrijeme neki ljudi iz SDP-a i njihove koalicije, prema riječima Petrova, pokušavali vrbovati zastupnike i tako razbiti ‘Most‘.

“Radi ideje reformske i tripartitne vlade do sada smo prešli preko svega što je Mostu učinjeno od kada je na izborima pokazao da može ugroziti nečije pozicije. Od prvotnih uspješnih ili neuspješnih pokušaja kupovine Mostovih mandata, preko konstantnih vrijeđanja naših zastupnika, prelazili smo i preko izuzetno ružnih optužbi, preko strašnih uvreda na račun našeg glasnogovornika, preko sustavnih pokušaja manipulacije te tvrdnji da je reformska vlada neka suluda ideja, iako se radi o modelu koji je viđen u većini zemalja Europske Unije. Više od mjesec dana slušamo uvrede na naš račun i gledamo medijsko razapinjanje.

Ne glumimo žrtve, nego stoički podnosimo optužbe na naš račun zbog ideje iza koje stojimo i činjenice da smo promijenili situaciju u odnosu na prethodnih 20 godina. Cijelo ovo vrijeme od nas traže da budemo jasni i zauzmemo stav. Eto, zauzimamo ga – prekidamo pregovore s koalicijom Hrvatska raste jer je istovremeno dok su pregovarali s nama, vodstvo te iste koalicije, tijekom zadnjih 48 sati pokušavalo ponovno vrbovati naše pojedinačne zastupnike i na taj način definitivno razbiti Most. Imamo odgovornost spram društva ovo okončati, baš zato što nismo u politici zbog pozicija. Naš cilj je i dalje isti – promjene.

Apsolutno je jasno da je vodstvo SDP-a ušlo u pregovore s nama s figom u džepu i s ciljem rušenja ideje reformske vlade. Mi u takvog partnera nemamo i ne možemo imati povjerenja”, stoji u priopćenju Mosta nezavisnih lista od utorka, 22. prosinca.