Zdravo stanovanje je prioritet Zdravo stanovanje je prioritet
EKOLOŠKA RJEŠENJA ZA GRADNJU I OBNOVU

Zdravo stanovanje je prioritet

Dom i gradnja 5. studenoga 2015. Promise.hr

TweetEmailPrint S različitim rješenjima za podove, zidove, stropove i kose krovove fermacell za svaki zahtjev prilikom renoviranja ili nove gradnje nudi pravo rješenje u... Zdravo stanovanje je prioritet


S različitim rješenjima za podove, zidove, stropove i kose krovove fermacell za svaki zahtjev prilikom renoviranja ili nove gradnje nudi pravo rješenje u pogledu ekološke podnošljivosti i održivosti

FermacellEkološka podnošljivost i reguliranje klime fermacellovih gipsvlaknastih ploča dopunjavaju mnoge druge pozitivne karakteristike poput stabilnosti, prikladnosti za vlažne prostorije, akustična izolacija i mogućnosti pričvršćivanja. Na ekološkoj kvaliteti fermacella nećete samo stajati, nego se na nju možete mirno i osloniti. S različitim rješenjima za podove, zidove, stropove i kose krovove fermacell za svaki zahtjev prilikom renoviranja ili nove gradnje nudi pravo rješenje u pogledu ekološke podnošljivosti i održivosti.
Gradnja je uvijek povezana sa zagađenjem okoliša. U proizvodnji, u fazi gradnje, prilikom zbrinjavanja građevinskog otpada ili za vrijeme kasnijeg korištenja s građevinskim materijalima treba postupati što podnošljivije za okoliš. Cilj je izbjegavanje štetnih tvari i smanjenje zračenja u interijeru. Institucije na temelju zakonskih propisa nadziru i certificiraju poštivanje smjernica. Održiva gradnja u međuvremenu je postala glavni preduvjet za mnoge javne i privatne građevinske projekte. Pritom u svim životnim fazama zgrade u obzir treba uravnoteženo uzeti ekonomske, ekološke i socijalne aspekte. Zakonski propisi u budućnosti će se i dodatno postrožiti.

Ploče od prirodnih materijala

Dobro je znati da fermacell ima svoje propise o čistoći: za proizvodnju fermacellovih gipsvlaknastih ploča koriste se isključivo prirodni materijali. To su reciklirani papir, gips i voda koji se pod visokim tlakom prešaju u stabilne građevinske ploče bez mirisa. Gradnja s fermacell greenline je isplativa investicija upravo zbog zdravog stanovanja.
Zdravlje i blagostanje dobivaju na značenju. Mnogi ljudi svjesno paze na zdravu i uravnoteženu prehranu i redovitim bavljenjem sportom održavaju kondiciju. Ali i vlastita četiri zida sve više dolaze u fokus suvremenog čovjeka koji se želi osjećati dobro u svojoj koži. Uz wellness i kućnu zabavu, potražnja za zdravim građevinskim materijalima posljednjih je godina enormno porasla.
Svi koji planiraju modernizaciju vlastitog doma, isplativom investicijom u graditeljska rješenja za čisti zrak fermacell greenline mogu učiniti veliku uslugu svom zdravlju. S fermacell greenline linijom mnogobrojne su prednosti k aktivnom poboljšavanju zraka u prostoriji te samim time i povećanje kvalitete stanovanja i života.
Djelovanje fermacell greenline proizvoda istražio je i potvrdio i neovisni eco-INSTITUT iz Kölna.

Fermacell Vapor zadaje tempo u drvogradnji

Zrakonepropusnost omotača zgrade od velike je važnosti radi potrošnje ogrjevne energije i sprječavanja građevinskih oštećenja. Zbog toga se vanjski građevinski elementi i odgovarajući priključci građevinskih elemenata moraju izvesti tako da ne propuštaju ni zrak ni vjetar.
Već sa standardnom fermacell gips-vlaknastom pločom – poznatim originalom među gips-vlaknastim pločama – mogu se izvesti zrakonepropusni slojevi prema DIN 4108-7. Nova fermacell gips-vlaknasta ploča Vapor ide korak dalje: Specijalnom prevlakom koja se nanosi na poleđinu ploče, propusnost vodene pare se toliko smanjuje, da više nema potrebe za dodatnim slojevima parnih barijera u konstrukcijama vanjskih zidova. Pritom ostaju očuvana izvanredna svojstva originalne fermacell gips-vlaknaste ploče kao građevinsko-biološki neškodljivog materijala za univerzalnu primjenu u graditeljstvu, protupožarnoj zaštiti i vlažnim prostorijama. Sd-vrijednost od > 3 m omogućuje korištenje fermacell gips-vlaknaste ploče Vapor kao unutarnje oplate ili obloge za sve tipične konstrukcije u drvogradnji.
Tu spadaju: vanjske konstrukcije zidova sa ili bez instalacijske razine s unutarnje strane prostorije te s vanjske strane s prikladnom direktnom oplatom ili ovješenom fasadom, npr. fermacell Powerpanel ili dozvoljeni kombinirani sustavi toplinske izolacije, kao i stropne i krovne konstrukcije.
U izvedbu zrakonepropusnog omotača zgrade pored primjene prikladnih materijala spada i njihov ispravno projektiran te izveden smještaj unutar cjelokupne konstrukcije.

Tipovi ploča:
– fermacell gipsvlaknaste ploče
Ovo su homogene gipsom vezane ploče za suhu gradnju s papirnim vlaknima, impregnirane s radne strane. Univerzalni sastav ploče za rješenja u protupožarnoj zaštiti, zvučnoj izolaciji, statici i mokrim prostorijama u kućanstvu, čine fermacell gipsvlaknaste ploče idealnim za stabilnost i sigurnost u visokovrijednoj suhoj i drvenoj gradnji. fermacell gipsvlaknaste ploče doprinose zdravoj klimi u prostoriji.

– fermacell gipsvlaknaste ploče greenline
Ovo su homogene gipsom vezane ploče za suhu gradnju s papirnim vlaknima, impregnirane s radne strane. S svojstvima pročišćavanja zraka u prostoriji putem primjene Amino- Biopolimernog kompleksa. Jednaka svojstva statičke, zvučne i protupožarne zaštite kao i kod već poznate fermacell gipsvlaknaste ploče. Štetne tvari se trajno vežu i razgrađuju, te onemogućuju njihovo ponovno nastajanje. Djelotvorne su i ispod difuzijski otvorenih gornjih slojeva.

– fermacell gipsvlaknasta ploča Vapor
Ovo su homogene gipsom vezane ploče za suhu gradnju s papirnim vlaknima, s radne strane obložene slojem za sprečavanje pare, a s vidljive strane impregnirane. Veže već poznata statička svojstva fermacell gipsvlaknaste ploče s građevno-fizikalnom funkcijom spriječavanja pare. Umjesto višeslojne obloge, dovoljna je jedna ploča za sve te je ujedno ušteda i vremena i troškova. Može se primjeniti kao izravna obloga, ali i u kombinaciji u ravnini instalacije.

Foto: fermacell