Živi zid ima STOTINU PUTA VIŠE vijećnika nego što su imali, a proglasili ih IZBORNIM ‘luzerima’! Živi zid ima STOTINU PUTA VIŠE vijećnika nego što su imali, a proglasili ih IZBORNIM ‘luzerima’!
TweetEmailPrint Tko nije gradio stranku ni iz čega, ne može shvatiti koliko je truda uloženo za ovih stotinu županijskih i gradskih vijećnika. Hvala na... Živi zid ima STOTINU PUTA VIŠE vijećnika nego što su imali, a proglasili ih IZBORNIM ‘luzerima’!


Tko nije gradio stranku ni iz čega, ne može shvatiti koliko je truda uloženo za ovih stotinu županijskih i gradskih vijećnika. Hvala na svim vašim glasovima, komentirao je izborni rezultat predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić

Unatoč tome što je mlada stranka poput Živog zida na prvim lokalnim izborima na koje je izašla osvojila čak sto novih županijskih i gradskih vijećnika, mediji pod izravnim utjecajem najvećih političkih stranaka tu su stranku svrstali u gubitnike, navodi portal Pouzdano.hr.

Uistinu je nevjerojatno da se gubitnikom izbora može prozvati stranke bez koje primjerice u Rijeci budućem gradonačelniku bez glasove Živog zida i koalicijskih partnera teško može proći gradski proračun. Tamo je Živi zid zajedno s Snagom i Alternativom osvojio čak 12,04 % glasova i treća su politička snaga u gradu, navodi isti portal.

U Karlovcu je primjerice predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić dobio gotovo 20 posto kao kandidat za gradonačelnika i gotovo 17 posto za Gradsko vijeće Grada Karlovca, i to sam, bez koalicije, bez podrške, sto Živom zidu daje drugo mjesto u gradu.

“Tko nije gradio stranku ni iz čega, ne može shvatiti koliko je truda uloženo za ovih stotinu županijskih i gradskih vijećnika. Hvala na svim vašim glasovima, komentirao je izborni rezultat predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić.

Nakon lokalnih izbora gotovo da i nema grada ili županije gdje neće sjediti i predstavnici Živog zida.

Unatoč tome, pažljivo birani gosti u HTV-ovim političkim emisijama i jutro nakon izbora govorili su o Živom zidu kao izbornim gubitnicima.