ČUDO SE DOGODILO: Otpisali kamate, obustavili dražbu i OSTAVILI STAN ženi s tumorom ČUDO SE DOGODILO: Otpisali kamate, obustavili dražbu i OSTAVILI STAN ženi s tumorom
NAKON PUNO MUKE, ZAVRŠILA DRAMA OZBILJNO BOLESNE ŽENE

ČUDO SE DOGODILO: Otpisali kamate, obustavili dražbu i OSTAVILI STAN ženi s tumorom

Zagreb 24. studenoga 2016. Damir Kramarić

TweetEmailPrint Nakon što se javnost digla na noge jer banka prodaje na dražbi stan žene koja je obolila od zloćudnog tumora, Erste Card Klub... ČUDO SE DOGODILO: Otpisali kamate, obustavili dražbu i OSTAVILI STAN ženi s tumorom


Nakon što se javnost digla na noge jer banka prodaje na dražbi stan žene koja je obolila od zloćudnog tumora, Erste Card Klub javio je da odustaju od dražbe. No, nakon toga – nitko ništa! Dražba nije odgođena…, sve dok nismo najavili da ćemo objaviti vijest o tom pokušaju obmane i prvorazrednom  skandalu. Tada je rješenje ipak pronađeno

juricki-facePremda smo još 28. listopada objavili da je Erste Card Club odgodio dražbu stana zloćudnim tumorom napadnute Ane Jurički iz Zagreba, čiji je sin jedinac ranije umro od tumora, teške muke, stres i natezanja gospođe Jurički oko odgode nastavile su se i tjednima nakon tobožnje dobre vijesti.

Petnaestak dana nakon objave da Diners odustaje od dražbe, Ana Jurički posjetila je Općinski sud u Novom Zagrebu i šokirala se kada je vidjela da je obavijest o dražbi i dalje na istom mjestu. Na sudu su rekli da im nitko ništa nije javio te da se, stoga, dražba ima održati!

Jadna i uzrujana, žena je pošla u Odvjetničko društvo Hanžeković, da vidi ustrajavaju li oni na dražbi njezine jedine nekretnine. No, tamo su rekli da nemaju veze s tim te da Diners treba javiti sudu da dražbu otkazuju, ako je takav dogovor postignut.

”Strašno! Iako su obećali da odustaju i da će se nagoditi sa mnom, sada mi se više nitko ne javlja. Ovo me strašno pogađa, užasan je to sres i to mi ne pomaže dok pokušavam liječiti tumore na koži”, izjadala se Ana Jurički prije nekoliko dana novinaru ovog portala, koji je nekoliko tjedana ranije objavio prestrašnu priču Ane Jurički i kojemu su odgovorni u Erste Card Clubu potom javili da odgađaju dražbu i da će se nagoditi s teško bolesnom ženom.

”Erste Card Club je odmah po saznanju informacije o zdravstvenom stanju klijentice, odlučio odgoditi postupak dražbe nekretnine, kako bi se u tom vremenu pokušalo pronaći rješenje za ovu situaciju”, napisali su u odgovoru na naša pitanja.

No ubrzo se ispostavilo da se nitko, čini se, više nije zamarao slučajem teško bolesne žene, niti činjenicom da javna prodaja nije otkazana, a da se datum dražbe opasno približio…

Stoga smo 14. studenog (svega devet dana prije zakazanog datuma javne dražbe) ponovno poslali upit odgovornima u Erste Card Clubu.zakljucak-o-drazbi

”Od gospođe Jurički doznao sam da dražba nije odgođena, da na sudu još stoji obavijest o dražbi, da njima nitko nije javio da dražbe neće biti i da gospođi Jurčički više nitko iz Erste Card Cluba, odnosno Dinersa, ne odgovara na upite, niti želi izaći u susret!

Zašto? Kako je to moguće? Zar ste pokušali obmanuti cjelokupnu hrvatsku javnost, kao i gospođu Jurički? Zar ste htjeli da medijska pompa prođe, pa da ipak na dražbi prodate stan gospođe za koju bi to mogla biti smrtna presuda, jer joj ovo natezanje i razočaranje pogoršava zdravstveno stanje, uzrokuje veliki stres i pogoduje širenju bolesti?

Zašto do danas niste izvijestili Općinski sud u Novom Zagrebu da odustajete od dražbe i da ćete se pokušati nagoditi s gospođom Jurički? Zašto se nitko u Erste Card Clubu ne javlja i ne primi gospođu Jurički?  Zar želite da cjelokupna hrvatska javnost dozna za ovu skandaloznu informaciju?”, upitali smo odgovorne u Erste Card Clubu.

I odjednom, preokret!

”Bila sam u Dinersu i bili su jako srditi. Pitali su me zašto sam ih dala u sve novine?! No, rekli su da će javiti sudu da odgode dražbu”, ispričala nam je ubrzo potom gospođa Jurički.

Isti dan, Erste Card Club poslao je pismenu ponudu gospođi Jurički o otpisu  najvećeg dijela kamata na dug, uz uvjet da preostali dio duga uplati u roku deset dana.

Gospođa Jurički skupila je nekako potrebnu sumu i uplatila, sretna da su joj otpisali kamate koje su prerasle iznos glavnice (koji je ranije otplatila).

Ubrzo potom, s Općinskog suda u Novom Zagrebu stigla je i obavijest da je dražba, koja se trebala održati 23. studenog, odgođena, ali ne i obustavljena?!odgoda-ovrhe-juricki

Ana Jurički ponovno je pošla u poslovnicu Erste Card Cluba, pitati zašto je samo odgoda.

I napokon je doznala sretnu vijest.

”Rekla je žena u Dajnersu danas da čekam rjesenje o obustavi dražbe. Obustavi, ne odgodi! Da svih vas dobrih ljudi nije bilo, tko zna kako bi to završilo. Zahvaljujem se puno gospođi Miriam Kervatin iz udruge Blokirani, Nadi Landeki i Dragi Raspudiću iz HAZUD-a i Veronica Vere te portalu Promise, jer ste pratili i objaviljivali moju priču”, napisala nam je na Facebooku Ana Jurički danas prijepodne.

Dodala je da već u ponedjeljak, ako Bog da, počinje opet raditi u Krašu.

”Rekao je doktor da ne smijem vise teško raditi. Ako bilo što osjetim da mi je teško, da se odmah javim i da će mi ponovo otvoriti bolovanje. Jer to je proizvodnja.  Čula sam se sa šeficom pa će me premjestiti te ćemo vidjeti kako će to ići i radi psihe i još straha od bolesti.  Devetog moram na ultrazvuk lica i vrata, pa molim Boga samo da bude sve u redu”, pojasnila je gospođa Jurički.

Zaželjeli smo joj svu sreću ovoga svijeta i da se što prije oporavi.

I dobili odobrenje da objavimo epilog njezine priče.