Drugi generali: Projekt ‘Pomilovanje’ je akcija KOS-a kakvim smo bili izloženi tijekom Domovinskog rata Drugi generali: Projekt ‘Pomilovanje’ je akcija KOS-a kakvim smo bili izloženi tijekom Domovinskog rata
TweetEmailPrint ”Ovo pismo bačena je kost, koju su mnogi Hrvati bili prisiljeni glodati za uskrsnim stolom. Dvolični ste! Ako ima i malo poštenja i... Drugi generali: Projekt ‘Pomilovanje’ je akcija KOS-a kakvim smo bili izloženi tijekom Domovinskog rata


”Ovo pismo bačena je kost, koju su mnogi Hrvati bili prisiljeni glodati za uskrsnim stolom. Dvolični ste! Ako ima i malo poštenja i karaktera, onda predsjednik RH, Zoran Milanović neće učiniti ovaj korak konačnog moralnog sunovrata, a od predlagatelja ne tražimo ništa i ne očekujemo ništa. Jer su svojim potpisima pokazali da su ništa”, zaključili su generali Tolj, Kapular, Hebrang, Tole i Primorac u priopćenju

Generali Ivan Tolj, Ivan Kapular, Andrija Hebrang, Žarko Tole i Ivica Primorac poručili su u utorak kako u vezi s postupkom kojim se traži pomilovanje za Josipa Perkovića i Zdravka Mustača, vide stare, prokušane kosovsko-udbaške metode koje siju razdor i podjele u hrvatskome narodu.

Obraćaju se, kažu među ostalim, potpisnicima pisma, nekolicini kolega i generala, koji su uputili Predsjedniku Republike zamolbu da pomiluje “osuđenu dvojicu bivših, visokih dužnosnika, pripadnika jugo – komunističke, kosovske i udbaške službe koja je desetljećima nanosila zlo i ubijala hrvatske ljude u Hrvatskoj i inozemstvu”.

‘Ispada da smo bili njihove korisne budale’

Napominju kako oni svoju zamolbu opravdavaju navodnim Perkovićevim i Mustačevim velikim, obavještajnim i ratnim zaslugama, zaboravljajući pri tome da ih je njemački sud osudio na doživotni zatvor zbog zlodjela u razdoblju do 1990.

“Za možebitne zasluge, kada su prešli na našu stranu, dobili su priznanja, odlikovanja i činove. Zanimljivo je i to da im, bez obzira na to što su osuđeni na doživotni zatvor, nisu oduzeta odlikovanja i činovi, a generalu Norcu, Glavašu i drugima jesu”, navodi se u priopćenju generala Tolja, Kapulara, Hebranga, Tolea i Primorca, kojega je prenio Dnevnik.hr.

Kažu i kako jedan od potpisnika zahtjeva za pomilovanjem “general Pavao Miljavac insinuira da je predsjednik Tuđman rekao da ‘bez Perkovića ne bi bilo ni njega, ni HDZ-a, ni Hrvatske’. Dakle, hoće se reći da je Perković, Kos i Udba zaslužnija za državu i od Tuđmana, i od branitelja i od hrvatskoga naroda”.

Ispada da smo svi mi, kažu potpisnici današnjeg priopćenja, “bili i jesmo njihove igračke, topovsko meso, korisne budale, a ne snaga koja je pod vodstvom Franje Tuđmana dobila rat, oslobodila okupiranu zemlju i utemeljila RH”.

Kako znaju što bi mrtvi učinili?

Referiraju se na tvrdnju Perkovićeva odvjetnika Antu Nobila kako ‘zna’ da je Tuđman živ da bi ih pomilovao, “a Šušak bi potpisao molbu za pomilovanjem”, poručuju kako su obojica mrtvi i ne mogu ga dematirati pa bi bilo “lijepo da ih taj poznati ‘domoljub’ pusti da počivaju u miru”.

“U svemu ovome vidimo tipično stare i prokušane kosovsko-udbaške metode! Vidimo projekt , specijalnu akciju, kojoj se može dati i kodno ime ‘Pomilovanje’ i poveznice s kosovskim i obavještajnim udarima kojima smo bili izloženi početkom Domovinskoga rata. Ovo pismo bačena je kost, koju su mnogi Hrvati bili prisiljeni glodati za uskrsnim stolom”, poručuju Tolj, Kapular, Hebrang, Tole i Primorac.

Na kraju se osvrću i na izjave generala Ante Gotovine i Ljube Ćesića Rojsa koji svoj potpis na zahtjevu za pomilovanjem opravdavaju milosrđem i opraštanjem.

Milosrđe ne sije razdor i podjele

“Jadno je to opravdanje! I milosrđe i opraštanje ne manifestira se na način da potpišu nešto, što očito nisu dobro razumjeli, nešto što sije razdor i podjele u hrvatskome narodu. Ili možda nepovratno i tvrdoglavo misle da su dobro razumjeli… I da se ne trebaju ispričati svima onima koje su ovim potpisima povrijedili!

Ukoliko, ne daj Bože, doista tako misle onda vrijedi i za njih, makar bili i zaslužni hrvatski generali, narodna poslovica: Sami pali, sami se ubili!”, stoji u priopćenju generala Tolja, Kapulara, Hebranga, Tolea i Primorca.

Udruga veterana 4. gardijske brigade
O pomilovanju su se oglasili i iz Udruge veterana 4. gardijske brigade. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Netočno je, i sasvim pogrešno, predlagatelje sramnog pomilovanja za organizatore udbaških egzekucija hrvatskih domoljuba i komunističkih disidenata nazivati ‘Judama’.

Kao što znamo, Juda Iškariot je simbol izdaje, a predlagatelji, kao i jugo nacionalistički advokat Nobilo su sve samo nisu izdajnici!

Oni dosljedno ostaju uz osobe koje su im bile presudne u najtežim, početnim danima njihovih karijera i bez čijeg “poguranca” nikada ne bi ni došli na pozicije na kojima su postali poznati široj javnosti!

Stoga poručujemo svim domoljubima da bi trebali iz ovog primjera učiti i naučiti kako se treba ponašati prema sebi sličnim ljudima.

Mediji u Hrvatskoj u vlasništvu srpskog kapitala

Za razliku od ovog, i drugih, UDBA-KOS klanova, među poštenim Hrvatima najčešća je želja kako “pokopati” najbližeg suborca, kako ocrniti i podvaliti sebi ideološki najsličnijem, jer se tako “čisti teren” za vlastiti politički i (ili) društveni probitak.

Zbog takve nesloge i zatrovanosti odnosa, kompletno hrvatsko društvo nalazi se pod vladavinom jugo nacionalističkih i anacionalnih (kvazi liberalnih) silnica koje dominiraju u svim područjima društvenog života i u kojem putem okupiranih medija u RH nameću teme o kojima će se društvo baviti, odnosno, čime se neće baviti. Pa je tako sada “hit” u medijima u Hrvatskoj, a koji su u vlasništvu srpskog kapitala, isticati tobožnje i stvarne zasluge osuđenog dvojca u Domovinskom ratu, a što bi tobože, trebale biti olakotne okolnosti.

“Zanimljivo” je što takav blagonakloni pristup vrijedi samo za izdanke UDBA-e i za “pokrivanje” i relativiziranje jugo komunističkih, velikosrpskih i velikobošnjačkih zločina i zločinaca, a nikako ne vrijede za osobe koje su izvan takvog kruga…

S prijezirom odbacujemo njihov ‘udruženi zločinački pothvat’

Sjetimo se samo odnosa prema generalima Merčepu, Norcu, Bušićima, ili Praljku…

Za njih “nema priznatih zasluga”, za njih nema ” olakotnih okolnosti”, njihovo ime i prezime se ne smije ni spomenuti u bilo kakvom pozitivnom kontekstu u tim medijima, politici, kao i kod ovog “odabranog društva” predlagatelja pomilovanja.

Stoga s prijezirom odbacujemo njihov “udruženi zločinački pothvat” mimikrije i skrivanja iza “ratnih zasluga”!

Dvolični ste! Ako ima i malo poštenja i karaktera, onda predsjednik RH, Zoran Milanović neće učiniti ovaj korak konačnog moralnog sunovrata, a od predlagatelja ne tražimo ništa i ne očekujemo ništa. Jer su svojim potpisima pokazali da su ništa”, zaključili su u priopćenju.

‘Nakon proboja doznao sam za tjeralicu, trebalo me ubiti; u lisicama su me vodili Perkoviću…, no to smo mi’

Screenshot videosnimke