EU nas poziva da otvorimo arhive Udbe, a generali žele betonirati BEZVLAŠĆE i vladavinu udbaša?! EU nas poziva da otvorimo arhive Udbe, a generali žele betonirati BEZVLAŠĆE i vladavinu udbaša?!
TweetEmailPrint ”Svi znamo da kada u mraku upalimo svjetlo – tama nestane. Inicijativom za pomilovanje udbaša Perkovića i Mustača, vladajuća struktura sprječava da se... EU nas poziva da otvorimo arhive Udbe, a generali žele betonirati BEZVLAŠĆE i vladavinu udbaša?!


”Svi znamo da kada u mraku upalimo svjetlo – tama nestane. Inicijativom za pomilovanje udbaša Perkovića i Mustača, vladajuća struktura sprječava da se upali svjetlo te želi Hrvatsku držati u mraku. Europska komisija smatra da uzročnici korupcije u Hrvatskoj imaju udbaški predznak. Braneći udbaše Perkovića i Mustača vladajući moćnici brane današnji nepravedni sustav”, upozorava zastupnica V. Krišto. Bivši zastupnik, branitelj Vukovara te kirurg Dražen Đurović ističe, pak, da je prvi spreman pozvati druge i sam doći na prosvjed protiv tih udbaških struktura koje, kako tvrdi, očito vladaju i Milanovićem, i HDZ-om, i SDP-om, i Antom Gotovinom!

Burne reakcije na  skandaloznu inicijativu nekolicine generala koji traže oslobađanje udbaških pomagača u ubojstvu, dobile su, uslijed uskršnjih blagdana i korumpiranosti glavnih hrvatskih medija, nezasluženo malo prostora.

Valja zato podsjetiti na bitne činjenice i događaje, vezane uz UDBA-u i KOS te uz pljačku Hrvatske: Vanjskopolitički odbor Europskog parlamenta u svom Izvještaju o borbi protiv organiziranog kriminala na zapadnom Balkanu potkraj prošle godine je zaključio da Hrvatska i druge države jugoistočne Europe moraju što prije otvoriti dosjee jugoslavenskih tajnih službi kako bi se iskorijenile političke i administrativne veze s organiziranim kriminalom.

Odbor u izvješću napominje da su veze između organiziranog kriminala, politike i biznisa postojale prije raspada Jugoslavije i da su se nastavile od 1990-ih.

Zašto mediji ne spominju zaključak EP-a?

Europski parlament pozvao nas je, dakle, da otvorimo arhive UDBA-e i KOS-a i da krenemo napokon u obračun s udbaško-mafijaškim strukturama koje i danas, de facto, vladaju Hrvatskom, koje pljačkaju i uništavaju Hrvatsku, zbog čega su na stotine tisuća nezadovoljnih građana iselile iz zemlje, zbog čega je Hrvatsku pogodio demografski slom te joj prijeti izumiranje i nestajanje.

Unatoč svemu gore navedenom (a na što nezavisni hrvatski znanstvenici i novinari upozoravaju već desetljećima), nekolicina hrvatskih generala traže javno pomilovanje i oslobađanje najpoznatijih hrvatskih udbaša, pravomoćno osuđenih za pomaganje u brutalnom ubojstvu hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića?!

Većina hrvatskih medija (također interesno i financijski povezanih s strukturama ‘duboke države’ koje vladaju zemljom) nisu ovih dana ni spomenule zaključak Europskog parlamenta, odnosno najbitiniji dio usvojenog Izvještaja o borbi protiv organiziranog kriminala na zapadnom Balkanu (koji traži otvaranje arhiva Udbe i Kosa kako bi se iskorjenile veze s organiziranim kriminalom), već su uglavnom samo prenosili argumente (kupljenih?) generala.

Udbaška struktura kontrolira pravosuđe

Zato ovdje prenosimo neke reakcije na šokantnu vijest koja je dobrim dijelom prošla ispod radara hrvatskih medija u vrijeme najvećeg kršćanskog blagdana:

”Prijedlog pomilovanja udbaških kilera Perkovića i Mustača protivan je osnovama humanizma, protivan je temeljnim vrijednostima Europske unije te je poguban za hrvatsku budućnost”, navodi, tako, nezavisna saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto, koja se u Saboru bori protiv korupcije i ‘zarobljenog pravosuđa’.

”Svi znamo da kada u mraku upalimo svjetlo tama nestane. Inicijativom za pomilovanje udbaša Perkovića i Mustača, današnja vladajuća struktura sprječava da se u Hrvatskoj upali svjetlo te želi Hrvatsku držati u mraku.

Po tim udbaškim moćnicima, u Hrvatskoj se zakoni ne smiju primjenjivati na sve jednako, pravosuđe mora biti u službi moćnika a ne Ustava i građana, i vlada treba obespravljivati većinu građana kako bi se uska skupina bešćutno bogatila.

EU: Bivše tajne službe su uporište korupcije

Sama ideja da se pomiluju organizatori političkih likvidacija je bolesna i za normalnu osobu neshvatljiva. Jer, ta dvojica su organizirali da se Stjepanu Đurekoviću sjekirom razbije glava, što smo saznali zahvaljujući njemačkom pravosuđu. Koje, pak, zločine čuva hrvatsko pravosuđe kojega kontrolira ta udbaška struktura, mi, nažalost, ne znamo.

Europski parlament nas poziva da otvorimo arhive Udbe i Kosa, a ova inicijativa želi betonirati bezvlašće i vladavinu udbaša i njihove djece u Hrvatskoj. Time nas današnji moćnici žele zacementirati kao drugorazrednu naciju u EU.

Europska komisija smatra da organizirani kriminal i korupcija imaju svoje uporište u bivšim komunističkim tajnim službama! U prijevodu, uzročnici korupcije u Hrvatskoj imaju udbaški predznak.

Po vladajućim moćnicima, Hrvatska se treba pomiriti da bude nepravedna, da nam učitelji, policajci, znastvenici, zaposlenici u trgovini i građevini, zdravstveni djelatnici te svi pošteni, radišni ljudi žive na rubu siromaštva, samo kako bi povlaštena, nesposobna vladajuća kasta mogla putem korupcije biti bogata. Koja drskost i apsurd!

Interes udbaša i njihove djece stavlja se iznad interesa hrvatskih građana.

Zbog Lex Perković Merkel nije došla u Hrvatsku

Tu bahatu zlouporabu doživjeli smo 2013. kada je Hrvatska pristupala Europskoj uniji. Zbog Perkovića i Mustača taj svečani čin bio je zasjenjen te je nanio tešku štetu ugledu Hrvatske u svijetu. Zbog donošenja lex-Perković-a tadašnja kancelarka Merkel nije došla na svečanost u Zagreb, a mediji u Europi su pisali – kakva je to nova članica EU-a koja donosi posebni zakon kako bi zaštitila organizatore političkih likvidacija.

Doista, djelovanje vladajućih moćnika u Hrvatskoj je toliko štetno i pogubno za budućnost Hrvatske da ga u međuvremenu i zadnji politički slijepac vidi.

Navodni organizator ove inicijative, odvjetnik Ante Nobilo, jest i najbolji primjer za shvatiti što je zapravo bit ove inicijative. On brani udbaški poredak kako bi obranio sebe. Jer, Nobilo može biti moćan samo ako državne institucije ne funkcioniraju zakonito. Nobilo je bio rigidni komunistički tužitelj, pravno znanje je pokazao na suđenju u Münchenu, a njegovo javno demonstriranje moći i bogatstva jest dokaz da je hrvatski pravni poredak paraliziran. Pomagač Nobilu je navodno Ante Kotromanović…

Bezvlašće je temelj današnje udbaške Hrvatske

I upravo su bezvlašće i zlouporaba temelj današnje udbaške Hrvatske. Transparentnost i funkcionalna vladavina prava automatski bi odstranili današnje moćnike s upravljačkih pozicija. Zato je prijedlog po kojemu bi se pomilovalo ljude koji su organizirali brutalna ubojstva pokušaj da se Hrvatsku odvoji od civiliziranog europskog podneblja te zacementira u balkanskoj močvari.

Jer, braneći udbaše Perkovića I Mustača današnji vladajući moćnici brane današnji nepravedni sustav. U tom sustavu Perkovićev sin Saša je predodređen za vladara, on je bio dugogodišnji savjetnik Predsjednika, pomoćnik direktora INE, itd. Mustačev, pak, nećak, Viktor Gotovac je predsjednik zagrebačkog SDP-a, a kada je bio predsjednik nadzornog odbora HRT-a skupa s Goranom Radmanom nanio je (sudeći prema nekim informacijama, no to nije dokazano – op.a.) milijunsku štetu HRT-u. Protiv njega je podnesena i temeljita kaznena prijava koju DORH nije procesuirao.

U današnjem sustavu većina vladajuće strukture ima obiteljsku poveznicu s UDBOM, KOSOM ili bivšim sustavom. To što su ta djeca komunističkih moćnika nesposobna i nemoralna, i što su rezultati njihova rada pogubni za Hrvatsku i njene građane – te moćnike ne zanima.

Ovo je pokušaj da se u Hrvatskoj ništa ne mijenja!

U njihovom udbaškom poretku za obične građane vrijedi protuustavni I protueuropski Ovršni zakon, a za moćnike vrijedi Predstečajni zakon kojim si opraštaju poreze i bogate se na račun hrvatskih građana.

Europski parlament je prije 4 godine procijenio da Hrvatska na korupciju godišnje izgubi 60 milijardi kuna!

Ta korupcija jest posljedica vladavine udbaške mreže. Zato ova inicijativa jest pokušaj da se u Hrvatskoj ništa ne mijenja, da se ni jedna afera ne rasčisti, da pravosuđe bude i nadalje rak rana Hrvatske te da se standard hrvatskih građana dalje urušava.

Inicijatori ovom protuhumanističkom akcijom žele demoralizirati hrvatsko društvo te eliminirati nadu hrvatskom čovjeku da ima pravo na bolje sutra. Jer, ako Hrvatska pomiluje Perkovića i Mustača to znači da Udba smije ubijati, krasti i ucjenjivati, ukratko – udba može što hoće, a Hrvatski čovjek mora šutjeti i trpjeti. Ono što može Mađar, Čeh, Slovak, Rumunj i Njemac, ne može Hrvat.

Uključivanje pojedinih hrvatskih generala u ovu sramotnu akciju mene osobno nije začudilo. Ti generali imaju društveni status kojega crpe iz herojstva hrvatskih branitelja, ali Interese i obespravljenost tih branitelja te generale nisu zanimali. Oni imaju svoje osobne interese, zato ih opći nacionalni interesi ne zanimaju.

Generali, povlastice i ucjene

Nekoliko je motiva generala da potpišu ovakovu sramotnu inicijativu, kao primjerice u kreditima HBOR-a, osobnim povlasticama ili različitim ucjenama. Za razliku od tisuća hrvatskih branitelja koji su se borili za Hrvatsku i nisu se okoristili Hrvatskom, ovi potpisnici su naplatili svoju borbu. Međutim, oni će svoje sudjelovanje u ovoj sramotnoj akciji morati opravdavati pred svojom savješću, a demokratska Hrvatska im ne će oprostiti da su se svrstali uz UDBAŠE, a protiv Europske Hrvatske.

Ukoliko bi Zoran Milanović doista pomilovao organizatore političkih likvidacija, osim što bi nanio ogromnu štetu Hrvatskoj u svijetu, on bi time definitivno izvršio politički suicid.

Milanovića bi i djeca na cesti prestala oslovljavati s predsjedniče, te bi mu se počeli rugati i nazivati ga udbaškom pudlicom!

Ali, varaju se udbaški vladari i njihovi podupiratelji da će svoju nepravdu moći vječno nametati hrvatskim građanima.

Izbor je: udbaška ili pravedna Hrvatska

Stanje u Hrvatskoj je toliko jasno da je postalo neodrživo.

Na jednoj strani su vladajuće strukture, koje kradu svoje građane, krše zakone i čine sve da u Hrvatskoj ne vrijede europske vrijednosti, te se dive udbašima i ubojicama.

Na drugoj strani je većina hrvatskih građana koja živi od svog rada i obespravljena je.

Znači izbor je:

  1. A) UDBAŠKA Hrvatska, nepoštivanje zakona, korupcija i siromaštvo.

ili

  1. B) Hrvatska koja poštuje Europske vrijednosti, jednakost pred zakonom svih građana, transparentnost, te zadovoljni i bogati građani.

Moramo pobjediti udbaške strukture, od HDZ-a do SDP-a. To dugujemo svim žrtvama koje su ugrađene u temelje Hrvatske države, ali i našoj djeci, jer samo pravedna Hrvatska može biti i uspješna, a pravedna Hrvatska se ne može graditi s ljudima zločinačke prošlosti i njihovim pomagačima”, zaključila je saborska zastupnica Vidović Krišto u objavi na svom Facebook profilu.

Đurović: Žele opet demonstrirati poljuljanu moć

Bivši saborski zastupnik, hrvatski branitelj te poznati kirurg Dražen Đurović, napisao je sljedeće:

Udba(Imperij) uzvraća udarac! Koordiniranom akcijom koju vodi stari udbaški pouzdanik Anto Nobilo priprema se pomilovanje bivših čelnika jugoslavenske obavještajne službe kojima je njemačko pravosuđe dokazalo koordinaciju i izravno sudjelovanje u likvidaciji Stjepana Đurekovića, uz sumnju u organiziranje i sudjelovanje i u niz drugih ubojstava i djela državnog terorizma koja su činili diljem svijeta za račun i u ime bivše države.

U vrijeme Milanovićeve vlade sam Milanović, cijeli SDP, glavni državni odvjetnik Bajić, policijski i obavještajni aparat, Nobilo i sve frakcije te udbaške klike činili su sve što su mogli da “ispeglaju” uhidbeni nalog njemačkog pravosuđa. Bili su spremni i na ustavne promjene koje bi im otvorile mogućnost da ga izigraju.

No, izgubili su. Došao je trenutak da uzvrate udarac. Barem da smanje štetu i još jednom demonstriraju poljuljanu moć. Pismo koje su potpisala šestorica generala iz Domovinskog rata: Ante Gotovina, Ivan Čermak, Pavao Miljavac, Ljubo Ćesić Rojs, Marinko Krešić i Davor Domazet Lošo bit će ključan argument Milanoviću da potpiše već pripremljeno pomilovanje. Njegov argument bit će vrlo jednostavan i vrlo moćan; Tko sam ja da se ne složim s Antom Gotovinom. HDZ će mudro šutjeti i likovati.

Umjesto lustracije, na djelu je rahabilitacija udbaša

Jer, ta akcija bez njih se ne bi ni dogodila, niti bi njihovi generali kao npr. Marinko Krešić ili Miljavac to potpisali bez stranačkog blagoslova. Dakle, i oni su tu duboko upleteni. Vjerojatno i igraju igru 3u1 ili 4u1. Tema je preduga, pa o njoj kad krene rasplet ove priče. Iskreno, mene je sram. Ne da nismo, niti ćemo provesti ikakvu lustraciju udbaških egzekutora i prokazivača, već je na djelu javna rehabilitacija, rekao bih beatifikacija tih istih. I tko su predlagatelji?

Generali HV-a, na čelu s Antom Gotovinom. Činjenica da su njega mogli pritisnuti da to potpiše pokazuje njihovu moć koju, ne slučajno, demonstriraju upravo pred veliki kršćanski blagdan. Nije tu pitanje te dvojice staraca, tu je pitanje našeg odnosa prema zločinačkom represivnom režimu bivše države i njegovim egzekutorima koje mi ni jednog nismo procesuirali.

Zato je tim strukturama toliko važno da ovu dvojicu, koje je jedine umjesto nas, bolje reći usprkos nama, uspjela procesuirati Njemačka, da se tu dvojicu ubojica i zločinaca oslobodi i demonstrira posve realna premoć u hrvatskom društvu.

Nitko neće smjeti propitivati njihovu kontrolu moći i novca

Kako nikome više u budućnosti ne bi palo na pamet propitivati njihovu neupitnu kontrolu svih tokova moći, novca i utjecaja u RH. Bit ću posve otvoren. Ja sam prvi spreman pozvati i doći na prosvjed protiv tih udbaških struktura. Koje očito vladaju i Milanovićem, i HDZ-om, i SDP-om, i Antom Gotovinom. Jer, ma što tko govorio i kome što pripisivao, modernu hrvatsku državu, kao što sam i više puta govorio, nisu stvorili ni Tuđman, ni Manolić, ni Perković, ni Gotovina, ni itko od nas pojedinačno. Nju je u obrambenom i osloboditeljskom ratu protiv velikosrpske agresije stvorila bezimena hrvatska sirotinja.

Koja je za tu državu radila i ginula. I ostavljala dijelove svoga tijela po poljima i brdima od Vukovara do Dubrovnika”, napisao je, između ostaloga, bivši saborski zastupnik, hrvatski branitelji poznati kirurg Dražen Đurović, na svom Facebook profilu.

Pratite kako se tko svrstava i sve će biti jasno

Naknadno je Đurović dodao novi, kratki post:

”Samo pažljivo sljedećih dana pratite svrstavanje javnih aktera oko Perkovića i Mustača. I točno ćete znati tko je njihov a tko je naš. I pokušaje to ne zaboraviti. Jabuke će padati ispod jabuke, a kruške ispod kruške”, zaključio je poznati hrvatski kirurg i branitelj Vukovara.

I mnogi drugi su, ne skrivajući šokiranost te zgražanje reagirali na inicijativu, no prenijeli smo reakcije koje nam se čine najargumentiranijim.

Borković: ‘Nakon proboja doznao sam za tjeralicu, trebalo me ubiti; u lisicama su me vodili Perkoviću…, no to smo mi’

FOTO: Screenshot videosnimki