Grad Zagreb zatvorio izvanredni smještaj za beskućnike; kažu da više NIJE HLADNO! Grad Zagreb zatvorio izvanredni smještaj za beskućnike; kažu da više NIJE HLADNO!
TweetEmailPrint ”Nakon 10-tak dana zatvoren je izvanredni smještaj za beskućnike. U Gradu kažu da nema zime!!! Radosni su zagrebački beskućnici jer je ulica opet... Grad Zagreb zatvorio izvanredni smještaj za beskućnike; kažu da više NIJE HLADNO!


”Nakon 10-tak dana zatvoren je izvanredni smještaj za beskućnike. U Gradu kažu da nema zime!!! Radosni su zagrebački beskućnici jer je ulica opet njihov dom” ogorčeni su u Hrvatskoj mreži za beskućnike zbog bešćutnosti onih koji odlučuju o sudbinama najpotrebitijih

Svega nekoliko dana uoči najavljenog velikog hladnog vala koji je ovaj vikend zahvatio cijelu Hrvatsku, odgovorni u Gradu Zagrebu odlučili su zatvoriti izvanredni smještaj za beskućnike u Ulici grada Vukovara 235, pod izgovorom da više nije hladno?! Beskućnici su, podsjetimo, u izvanrednom skloništu u Vukovarskoj mogli u toplome boraviti između 19 sati navečer i 7 ujutro, a mogli su dobiti suhi obrok i vrući čaj.
Zatvaranje izvanrednog smještaja za one najugroženije izazvala je ogorčenje kod brojnih ljudi u nevolji, a reagirala je i Hrvatska mreža za beskućnike.

”NEMA ZIME!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nakon 10-tak dana zatvoren je izvanredni smještaj za beskućnike. U Gradu kažu da nema zime. Radosni su zagrebački beskućnici jer je ulica opet njihov dom. U ime svih s ulice s vama dijelimo poveznicu za prekrasnu pjesmicu ‘Nema zime’: https://www.youtube.com/watch?v=vXDUx1l_hHU…
i Urbanovu Crnu vunu https://www.youtube.com/watch?v=YviYnouy-Hc, napisali su na svojoj Facebook stranici odgovorni u Hrvatskoj mreži za beskućnike, očito razočarani, ljuti i rezignirani zbog bešćutnosti onih koji odlučuju o sudbinama najpotrebitijih.
Valja napomenuti da su djelatnici Hrvatske mreže za beskućnike upozorili na nerazumnu odluku Grada još prije šest dana, dakle u vrijeme kada je bilo malo toplije.
Možemo samo zamisliti kako je brojnim beskućnicima ovih dana, kada vjetar probija do kosti, a temperatura se ponovno spušta ispod nule…
FOTO: Ilustracija; preslika s FB profila Hrvatske mreže za beskućnike