Kolakušića trpaju u ‘novi LIJEVI SAVEZ’, a on tvrdi: Nemam veze ni s Glavaševićem, ni s Dalijom Orešković! Kolakušića trpaju u ‘novi LIJEVI SAVEZ’, a on tvrdi: Nemam veze ni s Glavaševićem, ni s Dalijom Orešković!
TweetEmailPrint Pojedini mediji žele, čini se, poznatog suca milom ili silom spojiti s SDP-ovim disidentom te s bivšom predsjednicom Povjerenstva za odlučivanje o sukobu... Kolakušića trpaju u ‘novi LIJEVI SAVEZ’, a on tvrdi: Nemam veze ni s Glavaševićem, ni s Dalijom Orešković!


Pojedini mediji žele, čini se, poznatog suca milom ili silom spojiti s SDP-ovim disidentom te s bivšom predsjednicom Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa , premda je Kolakušić vrlo jasno rekao da njegov mogući ulazak u politiku nema nikakve veze s  njih dvoje

Tek što je sudac Mislav Kolakušić prije nekoliko dana demantirao bilo kakvu povezanost s organizacijom  prosvjeda i ‘pozivom na revoluciju’ u kojem je navedeno i njegovo ime, mnogi mediji ponovno su krenuli povezivati ga s ljudima s kojima on, kako tvrdi, nema nikakve veze!

Ovaj put pojedini ‘lijevi’ mediji htjeli su ga, čini se, milom ili silom spojiti s SDP-ovim disidentom, Bojanom Glavaševićem te s Dalijom Orešković, koja otvoreno najavljuje svoj politički angažman…

Valja naglasiti da je sam Kolakušić, još prije nekoliko dana vrlo jasno kazao da nema nikakve veze ni s Glavaševićem, kao ni sa Dalijom Orešković, no tu činjenicu neki mediji kao da ne žele prihvatiti.

Kolakušić je na N1 televiziji još 30. kolovoza odgovarao, naime, na pitanja o mogućem ulasku u politiku i o mogućim saveznicima.

Nekoliko se  puta pri tom suprotstavio insinuacijama voditelja, koji je tvrdio da su Kolakušićeve poruke nabijene politikom, odnosno političkim stavovima.

”Moje su poruke nabijene građanskom  željom da živimo napokon u jednom uređenom društvu.  Moja životna pozicija je odlična.  Imam izvanredan posao koji sam cijeli život želio, materijalno sam situiran, ali više ne mogu gledati tu krađu i pljačku. Mi smo od najbogatijih građana svijeta dovedeni na prosjački štap. Nama više ništa ne ostaje. Govorimo o nekom turizmu. Pa koliko od tog turizma mi uistinu zaradimo? Taj novac je u bankama i izlazi van”, kazao je Kolakušić, no voditelj ga je ponovno prekinuo ustrajavajući na pitanjima o politici.

”Vi ne možete sami u politiku. Računate li na neke ljude?”, navaljivao je voditelj N1 televizije, na što mu je Kolakušić odgovorio da je to kao da piše knjigu, a netko od njega očekujete da kaže kako će knjiga završiti.

”Svejedno, ja moram pitati, Bojan Glavašević istupa iz SDP-a  i najavljuje neku političku platformu. Dalija Orešković također dolazi iz pravosudnih krugova. Ona je odvjetnica, vi ste sudac. Jesu li to neke sličnosti, je li to neka antikorupcijska platforma koju simpatizirate”, bio je uporan voditelj.

Kolakušić je kazao da nema nikakve veze ni sa Glavaševićem, a ni sa Dalijom Orešković.

”Ja vidim svoju jednu priču, koja nije povezana uz ove druge priče”, jasno je odgovorio sudac Kolakušić te tako, čini se, razočarao voditelja N1 televizije.

”Moja priča je beskompromisna borba s korupcijom, jer korupcija je uništila ovu državu’, kazao je Kolakušić, a voditelj je ponovio da Kolakušić iznosi političke poruke, a ne činjenice?!

Sudac Trgovačkog suda u Zagrebu je izjavio da to nisu političke poruke, već činjenice, te da je svačija građanska dužnost da iznosi činjenice koje su mu poznate.

Voditelj je ustrajao na tvrdnji da su to – ako ne političke, onda aktivističke poruke te je upitao Kolakušića ne kosi li se građanski aktivizam s ulogom suca.

”To se ne može kositi, to je obveza svakog građanina Republike Hrvatske”, ponovio je sudac Mislav Kolakušić.