Marijan Gubina objavio prve kadrove sa seta filma ‘260 DAYS’ s poznatim britanskim glumcima Marijan Gubina objavio prve kadrove sa seta filma ‘260 DAYS’ s poznatim britanskim glumcima
TweetEmailPrint ”Hvala Vam svima koji ste mi u prethodnih 13 godina dali čašu vode dok sam se vukao po pustinji, te svima koji sada... Marijan Gubina objavio prve kadrove sa seta filma ‘260 DAYS’ s poznatim britanskim glumcima


”Hvala Vam svima koji ste mi u prethodnih 13 godina dali čašu vode dok sam se vukao po pustinji, te svima koji sada sudjelujete u projektu ‘260 DAYS’ kroz kampanju ili na bilo koji način. Bez pojedinaca nikada ne bi opstao projekt 260 DANA”, napisao je na Facebooku Marijan Gubina, po čijoj autobiografskoj knjizi se snima film o istinitim događajima u Domovinskom ratu

”Snima se, dragi naši, povijesni film ‘260 DAYS’. Danas je moj prvi dan na snimanju a osmi dan snimanja. Mučno mi je gledati i slušati, no sad se već vidi da će gospodin Sedlar sa svojom mnogobrojnom ekipom napraviti čudo. Hvala Vam svima koji ste mi u prethodnih 13 godina dali čašu vode dok sam se vukao po pustinji. Hvala Vam svima koji sada sudjelujete u projektu ‘260 DAYS’ kroz kampanju ili na bilo koji način. Bez pojedinaca nikada ne bi opstao projekt 260 DANA”, napisao je na Facebooku Marijan Gubina, autor knjige ‘260 DANA‘ – prema kojoj se snima film ‘260 DAYS‘, koji će na engleskom jeziku ispričati priču o istinitim događajima u Dalju, gdje je šesteročlana Marijanova obitelj nakon 1. kolovoza 1991. završila u logoru i gdje su doživjeli brojna mučenja i torture.

Kobnog 1. kolovoza 1991. selo je, podsjetimo, okupirano, a u napadu na Policijsku postaju Dalj živote je izgubilo dvadeset policajaca, petnaest pripadnika Zbora narodne garde te četiri člana civilne zaštite. Marijan Gubina sa samo deset godina postao je žrtva rata, lišen slobode 260 dana u kojima je bio podložan najokrutnijim oblicima nasilja.

Marijan je, podsjetimo, trebao od prvoga dana prisustvovati snimanju filma ‘260 DAYS’ kako bi mogao savjetima pomoći mladom britanskom glumcu Will Goberu – koji glumi desetogodišnjeg Marijana Gubinu, ali i ostalim poznatim britanskim glumcima koji glume članove njegove obitelji.

No, uslijed mučnog podsjećanja na brojne velike traume kroz koje je kao dijete prošao, zdravstveno stanje mu se pogoršalo te je zbog toga, prema preporuci liječnika, izostao sa prvih sedam dana snimanja.

Marijan je zato na Facebooku u ponedjeljak prvi objavio fotografije sa snimanja u Gorjanima –  sa Sam Hazeldinom, poznatim britanskim glumcem koji utjelovljuje Hinka Gubinu, Marijanovog oca, britanskim glumcem Will Godberom, koji glumi malog Marijana Gubinu i ostatkom Marijanove obitelji.

”Kako vam se sviđaju prve fotografije sa seta? Podijelite s nama svoje dojmove i pratite nas za više informacija!”napisao je Gubina na Facebooku te podijelio link s informacijama o crowdfunding kampanji za film, kampanji koja i dalje traje s ciljem prikupljanja potrebnog iznosa za postprodukciju filma ‘260 DAYS’ u Hollywoodu.

FOTO: Facebook stranica ‘260 DANA

Britanske zvijezde u Osijeku: ‘Uzbuđeni smo, jedva čekamo snimanje. Sada doznajemo o ratu u RH’

Kreće snimanje ‘260 DAYS’ – filma o Domovinskom ratu prema istinitoj priči Marijana Gubine!