Načelnik PU zagorske pio s tipom kojeg su došli uhititi! Eto otkud eksplozija droga u Hrvatskoj?! Načelnik PU zagorske pio s tipom kojeg su došli uhititi! Eto otkud eksplozija droga u Hrvatskoj?!
policijski šef u društvu s ČLANOM NARKOBANDE?! danas je smijenjen

Načelnik PU zagorske pio s tipom kojeg su došli uhititi! Eto otkud eksplozija droga u Hrvatskoj?!

HrvatskaPolitika 25. svibnja 2023. Promise.hr

TweetEmailPrint Načelnik Policijske Uprave krapinsko-zagorske u jednom kafiću u Zagrebu se, prema neslužbenim informacijama, poprilično pripit družio s osumnjičenikom kojeg je policija baš došla... Načelnik PU zagorske pio s tipom kojeg su došli uhititi! Eto otkud eksplozija droga u Hrvatskoj?!


Načelnik Policijske Uprave krapinsko-zagorske u jednom kafiću u Zagrebu se, prema neslužbenim informacijama, poprilično pripit družio s osumnjičenikom kojeg je policija baš došla uhititi, a za kojeg vjeruju da je pripadnik narko-bande! Načelnik je danas razriješen dužnosti. Dr. Sakoman već godinama upozorava da su glavni razlozi za ‘eksploziju droga’ u Hrvatskoj smjene kvalitetnih profesionalaca u kriminalističkoj policiji i PNUSKOKU, učinjene prije 7-8 godina, te postavljanje  pojedinaca koji nisu dorasli tom poslu, a od kojih su neki i upitna morala…

Ugledni neuropsihijatar i borac protiv zlouporabe droga, dr. Slavko Sakoman (koji je nedavno dao veliki intervju za Promise.hr) u više je navrata upozorio premijera Plenkovića da bi zločinačka organizacija mogla ovladati Hrvatskom, a kao argument  je naveo činjenicu da je u zadnjih sedam-osam godina potrošnja droga u Hrvatskoj porasla za šokantnih 800 do 1300 posto te da to znači da se ‘organizacija’ izuzetno obogatila i da je itekako ojačala.

Sakoman je, osim toga, tumačio Plenkoviću da toliki skok u potrošnji droga ne bi bio moguć da ključni ljudi u policiji rade svoj posao na suzbijanju narkotika. Dodao je da se ‘eksplozija droga’ poklapa sa smjenama koje su učinjene u sektoru kriminalističke policije i PNUSKOK, čiji je pad učinkovitosti povezan sa štetnim kadrovskim promjenama u tim sektorima MUP-a i zauzimanjem stava ‘da droge više nisu prioritet rada’. Opisane smjene dogodile su se, tvrdi, nakon što je HDZ došao na vlast. S time su, kako je rekao, znatno povećani moć i djelovanje organiziranog kriminala u državi.

Plenković mu nikada nije odgovorio na ta pisma.

Sam podnio zahtjev da ga razriješe

No, skandalozna, a pomalo i šaljiva vijest koja je danas objavljena, govori, prema svemu sudeći, u prilog Sakomanovih tvrdnji (o neučinkovitim policijskim šefovima te o mogućoj povezanosti pojedinih visokih policijskih dužnosnika s pripadnicima narko-mafije).

Načelnik Policijske Uprave krapinsko-zagorske u jednom kafiću u Zagrebu se, prema neslužbenim informacijama koje je objavio Jutarnji list, poprilično pripit družio jučer, naime, s osumnjičenikom kojeg je policija baš došla uhititi, a za kojeg vjeruju da je pripadnik narkobande!

Evo vijesti:

Načelnik Policijske uprave krapinsko-zagorske Zvonimir Petrović danas je razriješen dužnosti, izvijestilo je Ministarstvo unutarnjih poslova RH.

Kako navode, Petrović je jučer podnio zahtjev za da ga se “na osobni zahtjev, u skladu s člankom 61. stavak 1. u vezi članka 59. stavka 3. točka 1. Zakona o policiji (NN 34/11, 130/12, 89/14, 151/14, 33/15, 121/16 i 66/19) razriješi s radnog mjesta načelnika Policijske uprave krapinsko-zagorske”.

“Uvažavajući razloge zbog kojih je zatražio razrješenje, Zvonimir Petrović je s današnjim danom razriješen s radnog mjesta načelnika Policijske uprave krapinsko-zagorske”, priopćio je MUP, ali je usto najavljeno i pokretanje disciplinskog postupka protiv njega.

‘Nedolično ponašanje izvan službe’

“Glavni ravnatelj policije Milina će nadležnom disciplinskom sudu MUP-a, protiv njega podnijeti zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka zbog sumnje da je kao policijski službenik počinio težu povredu službene dužnosti u vidu nedoličnog ponašanja izvan službe na štetu ugleda policije”, dodaju iz MUP-a ne navodeći pritom o kakvom se nedoličnom ponašanju radi.

Zvonimir Petrović na mjestu načelnika PU krapinsko-zagorske proveo je tek nešto više od dva mjeseca. Imenovan je 23. ožujka ove godine.

U sjedište Uprave u Zaboku došao je iz Sektora kriminalističke policije, a dotad je bio na mjestu voditelja Službe općeg kriminaliteta, piše Jutarnji list.

Kako neslužbeno doznaju, razlog Petrovićeve smjene leži u činjenici da se ovih dana poprilično alkoholiziran zatekao u jednom zagrebačkom lokalu u istom društvu u kojemu je bio i Z. P., jedan od osumnjičenih za pripadnost narkobandi D. MC.-aa kojega su službenici PN USKOK-a došli uhititi, piše Jutarnji.

U akciji EUROPOLA u mnogim zemljama uhićeni brojni osumnjičenici

Svi mediji jučer su, podsjetimo, objavili prijelomnu vijest o velikoj međunarodnoj policijskoj akciji, u kojoj su u mnogim europskim zemljama, pa i u Hrvatskoj, u akciji EUROPOL-a i nacionalnih policija uhićeni brojni osumnjičenici povezani s trgovanjem velikim količinama droga.

”Realizacija kriminalističkog istraživanja međunarodnog karaktera započela je u srijedu u jutarnjim satima na području nekoliko država, uključujući i Hrvatsku, a usmjerena je na razbijanje zločinačkog udruženja čije se djelovanje povezuje s krijumčarenjem i preprodajom droge”, priopćio je MUP.

U tijeku je provođenje hitnih dokaznih radnji pretrage doma i drugih prostorija na području Policijskih uprava zagrebačke, sisačko-moslavačke, primorsko-goranske i krapinsko-zagorske.

Istovremeno, uhićenja i pretrage odvijaju se u Belgiji, Bosni i Hercegovini, Nizozemskoj, Njemačkoj i Sloveniji, a postupanjima partnerskih policija koordinira hrvatska policija iz stožera u Zagrebu.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici predat će osumnjičene osobe pritvorskom nadzorniku, a protiv njih će podnijeti kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat su kriminalističkog istraživanja koje provodi PU zagrebačka u koordinaciji s USKOK-om.

Navedene radnje provode se na području Zagrebačke, Sisačko-moslavačke, Primorsko-goranske i Krapinsko-zagorske županije u odnosu na više hrvatskih i stranih državljana za koje se osnovano sumnja da su počinili kaznena djela iz oblasti organiziranog kriminaliteta.

Nakon ispitivanja osumnjičenika USKOK će donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju, priopćeno je iz USKOK-a”, objavio je jučer N1, kao i drugi hrvatski mediji.

Ta vijest od jučer povezana je, prema svemu sudeći, s današnjom informacijom o iznenadnoj smjeni policijskog načelnika, koji je na čelnu poziciju u PU-zagorskoj postavljen prije svega dva mjeseca!

FOTO: Ministarstvo unutarnjih poslova; screenshot videosnimke

Htjeli ga ubiti, Plenkovića upozorio da će ‘ORGANIZACIJA’ zavladati Hrvatskom, nije mu odgovorio

‘Loši i pohlepni su ugrabili državu, a ne vole Hrvatsku. Od takvih se ne može očekivati ništa dobro’