Nakon uhićenja Žalac, Tolušića…, EUROPSKI TUŽITELJI istražit će i Aferu Srebrnjak: tko će sve u zatvor? Nakon uhićenja Žalac, Tolušića…, EUROPSKI TUŽITELJI istražit će i Aferu Srebrnjak: tko će sve u zatvor?
TweetEmailPrint Dr. Nogalo prije par dana je u oštrom javnom istupu poručio da mu je puna kapa i ministra Beroša i gradonačelnika Tomaševića te... Nakon uhićenja Žalac, Tolušića…, EUROPSKI TUŽITELJI istražit će i Aferu Srebrnjak: tko će sve u zatvor?


Dr. Nogalo prije par dana je u oštrom javnom istupu poručio da mu je puna kapa i ministra Beroša i gradonačelnika Tomaševića te da je nakon bezbrojnih opstrukcija vrlo vrijednog EU projekta, odnosno malverzacija oko bolnice Srebrnjak koje smrde na korupciju, odlučio sve prijaviti Europskim tužiteljima! Na potezu je, dakle, Ured Laure Kövesi, odvažne Rumunjke koja je u kratko vrijeme postala noćna mora mnogih hrvatskih političara. Na udaru njezinog ureda bi se uskoro mogli naći mnogi politički i drugi moćnici, a možda i sam ministar zdravstva te gradonačelnik Zagreba

Desetljećima su politički i drugi moćnici u Hrvatskoj bez imalo straha pljačkali i uništavali zemlju, znajući da ih DORH i USKOK štite te da će eventualne kaznene prijave protiv njih biti odbačene ili će u najgorem slučaju skupljati prašinu u pretrpanim ladicama u Gajevoj i na drugim lokacijama. No, u zadnje vrijeme to se promijenilo. Svjedočili smo tako da i bivši ministri, potpredsjednici Vlade i najbliži Plenkovićevi suradnici  poput Tomislava Tolušića, Gabrijele Žalac…, završavaju u zatvoru.

Najzaslužniji za to je, dakako, Ured europskog javnog tužitelja (EPPO), kojega vodi beskompromisna i dokazano uspješna Rumunjka Laura Codruta Kövesi. Laurin ured je tako hrvatskim građanima dao tračak nade da je i u Hrvatskoj moguće, bar u nekim slučajevima, dočekati pravdu i kažnjavanje moćnih političara.

Nova uhićenja moćnika – sve po nalogu EPPO

I ovih dana policija u Varaždinu i Zagrebu u zatvor trpa do jučer nedodirljive lokalne moćnike (uhićen je direktor GK Grupe Robert Gotić (HDZ) i bivši gradski vijećnik s liste Ivana Čehoka i bivši direktor Varkoma Željko Bunić. Treći uhićeni je Stjepan Ptiček, bivši direktor Coning, a policija je češljala i zagrebačko sjedište Fonda za zaštitu okoliša te dom bivšeg šefa Fonda). Svi su, dakako, uhićeni po nalogu Ureda europskog tužitelja, a ne plašljivog i podobnog DORH-a, no to više, vjerojatno, ne treba ni napominjati.

Valja, međutim, istaknuti da je šira hrvatska javnost ostala uskraćena za zanimljivu informaciju o mogućoj još jednoj velikoj istrazi – oko malverzacija i pljačke u aferi Srebrnjak. Dr. Boro Nogalo, dugogodišnji uspješni ravnatelj Dječje bolnice na atraktivnoj lokaciji u Zagrebu, prije par dana je novinarima N1 televizije poručio da mu je puna kapa i ministra Beroša i zagrebačkog gradonačelnika Tomaševića te da je nakon bezbrojnih opstrukcija koje smrde na korupciju, odlučio sve prijaviti Uredu Europskog javnog tužitelja!

Ta vijest prošla je nekako ispod radara, što i ne čudi ako znamo da je većina hrvatskih medija glavne struje na ovaj ili onaj način korumpirano i neslobodno.

Zbog velikog javnog interesa za ovu temu, ali i kao najava moguće nove velike istrage europskih istražitelja prenosimo oštar javni istup doktora Bore Nogala, koji je na N1 komentirao tko zna koje po redu raspisivanje natječaja za novog ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak.

Zašto stalno postavljaju nekompetentne osobe?

Kaže da je posljednji natječaj raspisan jer je “profesorica Sanja Kolaček na posljednjem natječaju za ravnatelja izabrala svog kuma”.

“Takva odluka nije mogla opstati. Došla je osoba koja je posljednje četiri godine imala radno vrijeme od četiri sata. Izvukli su ga iz šešira, a opet je riječ o osobi s Rebra, institucije koja je u nekoliko navrata i na neprimjeren način pokušala preuzeti Srebrnjak”, rekao je.

Kako navodi, Srebrnjak je “vrhunska lokacija sa skupim zemljištem, za koji postoji puno interesa”.

“Ministri na to gledaju bez pogovora. Zašto ministar Beroš to dozvoljava? Zašto dozvoljava da se izabere osoba na nivou izbora profesorice Kolaček?”, rekao je.

Kaže da je već poznato tko će biti novi ravnatelj.

‘Događaju se pogodovanja i opstrukcije, sve smo prijavili’

“Kada od uprave tražimo da se povuku granice prije pregovora, ništa se ne događa. Upravno vijeće se ne sastaje niti svakih mjesec dana. Događaju se pogodovanja i opstrukcije”, rekao je Nogalo.

Smatra da će cijela stvar završiti loše po djecu i roditelje.

“Treba nam pomoć. I ministri i gradonačelnik trebali bi biti u sinergiji, a to ne postoji”, navodi Nogalo.

Pozvao je gradonačelnika Tomislava Tomaševića da preuzme odgovornost za Srebrnjak.

“Dosta je bilo skrivanja. Očekujem da bude pošten, dosljedan te da se drži svega onoga što je obećavao u kampanji. Očekujem i da ne bude kao Poncije Pilat koji pere ruke kao prošli put, kada je rekao da o tome odlučuje Upravno vijeće. Jednom se možete prevariti, ali drugi put ne. Došli smo do Rubikona”, rekao je Nogalo.

Navodi da je sve svoje sumnje u malverzacije prijavio i hrvatskim i EU istražiteljima.

“Dokumentacija ide. Sve što se događa smo dokumentirali i sve će biti poslano tamo gdje treba. Obratili smo se i hrvatskim i EU istražiteljima”, rekao je dr. Boro Nogalo.

Na potezu je, dakle, Ured europskog tužitelja, a na udaru bi se, prema svemu sudeći, mogli naći mnogi politički i drugi moćnici u Zagrebu i u Hrvatskoj; moguće i sam ministar Beroš, kao i gradonačelnik Tomašević…

Ured europske tužiteljice Kövesi već pokrenuo 430 istraga u Hrvatskoj! U pitanju su milijarde eura 

U rumunjske zatvore trpala ministre, suce pa i premijera; sada strah u kosti ulijeva hrvatskim političarima

FOTO: Screenshot videosnimke; preslika s hr.n1