NAPAD NA PUČKU KUHINJU: Namjerno oštetio rashladnu komoru kako bi siromašni ostali gladni?! NAPAD NA PUČKU KUHINJU: Namjerno oštetio rashladnu komoru kako bi siromašni ostali gladni?!
TweetEmailPrint Bez obzira na svu dobrotu, srdačnost i podršku koje djelatnici i volonteri pružaju svim potrebitim korisnicima, netko je u noći s ponedjeljka na... NAPAD NA PUČKU KUHINJU: Namjerno oštetio rashladnu komoru kako bi siromašni ostali gladni?!


Bez obzira na svu dobrotu, srdačnost i podršku koje djelatnici i volonteri pružaju svim potrebitim korisnicima, netko je u noći s ponedjeljka na utorak (8. na 9. kolovoza) namjerno devastirao spremnik mesa Pučke kuhinje na Svetom Duhu, valjda u nastojanju da siromašnima uskrati obrok?! ”Žalostan sam i tužan, kao da nije dovoljno što su energenti poskupjeli, kao da nije dovoljno da imamo veliki broj korisnika, kao da nije dovoljno što su i namirnice poskupjele! A sad i ovo!!”, napisao je na svom Facebook profilu Fra Vladimir Vidović, voditelj Pučke kuhinje na Svetom Duhu

Brojni beskućnici, siromašni zagrebački umirovljenici, ali i cijele potrebite obitelji s djecom svakodnevno se hrane u Pučkoj kuhinji na Svetom Duhu, gdje ih nitko nikada ne pita za osobnu iskaznicu, nacionalnost, vjeroispovijest, političko opredjeljenje ili za njihovo imovinsko stanje.
Fra Vladimir Vidović, voditelj te iznimno popularne pučke kuhinje, često ističe da nitko tko nije u potrebi ne bi stajao satima u redu za besplatan obrok, zbog čega su vrata te pučke kuhinje uvijek otvorena za sve ljude u potrebi i zbog čega svi korisnici Pučke kuhinje na Svetom Duhu imaju samo riječi hvale i za Fra Vidovića, kao i za sve ostale djelatnike i volontere koji svakodnevno pripremaju i dijele hranu potrebitima (u što se potpisnik ovih redaka uvjerio nedavno, u razgovoru s više korisnica pučke kuhinje).
No, bez obzira na svu tu dobrotu, srdačnost i humanost, koje su potrebitima jednako važni kao i topli obrok, netko je u noći s ponedjeljka na utorak (8. na 9. kolovoza) namjerno devastirao tu pučku kuhinju u nastojanju da siromašnima uskrati hranu?!
O svemu je prvi progovorio voditelj pučke kuhinje fra Vladimir Vidović. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:
”Nepoznati počinitelj devastirao je u noći s 8. na 9. kolovoza vanjsku jedinicu rashladne komore u Pučkoj kuhinji na Svetom Duhu. Materijalna šteta je poprilična, gruba procjena je par tisuća kuna. U toj rashladnoj komori nalazi se meso i druge namirnice koje su potrebne za pripremu toplih obroka za sve one koji svakodnevno dolaze u našu Pučku kuhinju. Podsjećam da svakodnevno pripremimo 400 obroka.
Žalostan sam i tužan, kao da nije dovoljno što su energenti poskupjeli, kao da nije dovoljno da imamo veliki broj korisnika, kao da nije dovoljno što su i namirnice poskupjele! A sad i ovo!!”, napisao je Fra Vladimir.
Njegova je objava u kratko vrijeme prikupila mnogo komentara podrške, mnogo upita, odnosno ponuda pomoći, ali i izraza razočaranja i zgražanja nad neobjašnjivim vandalskim činim.
FOTO: Arhiva Promise.hr; FB profil fra Vladimira Vidović